Skip to content

Rompslomp vs Jortt – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Rompslomp vs Jortt

Elke ondernemer dient over een goed boekhoudprogramma te beschikken. Waarom? Omdat je het boekhouden én het ondernemen daarmee voor jezelf een stuk makkelijker maakt. Zo hoef je nooit meer zelf een financiële rapportage op te stellen of handmatig de BTW aangifte te doen. Ben je tijdens jouw zoektocht naar een goed boekhoudprogramma uitgekomen bij Rompslomp en Jortt? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres. In dit Rompslomp vs. Jortt artikel maken wij namelijk een uitgebreide vergelijking tussen deze twee programma’s.

Hierbij kijken we naar zowel de overeenkomsten en verschillen. Ook kijken we naar de ervaringen van andere gebruikers en benoemen we alle voor- en nadelen. Aan de hand van deze vergelijking kun je voor jezelf écht de juiste keuze gaan maken. 

Wat zijn Rompslomp en Jortt?

Rompslomp en Jortt vertonen de nodige gelijkenissen. Zo zijn het bijvoorbeeld uitgebreide boekhoudprogramma’s. Uitgebreide boekhoudprogramma’s waarmee je eigenlijk jouw gehele boekhouding kunt doen. Je hebt de beschikking over alle benodigde functies en geniet van de nodige automatiseringsmogelijkheden.

Verder bevinden beide boekhoudprogramma’s zich in de cloud. Dit betekent dat je te allen tijde toegang tot jouw boekhouding hebt. Ook als je onderweg bent of in het buitenland. Je kunt hiervoor de speciale app gebruiken, maar je kunt ook ‘gewoon’ via internet inloggen. 

Ook is het een feit dat beide programma’s zich op dezelfde ‘soort’ ondernemer richten. Deze programma’s zijn namelijk speciaal voor zzp’ers en kleine bedrijven ontwikkeld. Opvallend daarbij is dat beide boekhoudprogramma’s ook nog min of meer hetzelfde; het boekhouden een stuk makkelijker maken. Als dat bij jou als muziek in de oren klinkt, zit je bij Rompslomp én Jortt dus sowieso goed.

Tot slot kunnen we stellen dat beide programma’s populair zijn. Veel zzp’ers en kleine bedrijven kiezen voor één van deze twee boekhoudprogramma’s; wij begrijpen maar al te goed waarom.

Rompslomp

Rompslomp

Voor de historie van het bedrijf Rompslomp moeten we vele jaren terug de tijd in. Daarbij kunnen we inzoomen op de heer Jaap van der Meer. Toen hij 14 jaar oud was, begon hij al met zijn eerste bedrijf. Toen hij lekker met zijn bedrijf bezig was, merkte hij op dat het boekhouden onnodig lastig was. Hij besloot daarom om zijn eigen – online – boekhoudprogramma te ontwikkelen. Dát boekhoudprogramma kreeg de naam Rompslomp.

Met Rompslomp wilde Jaap het boekhouden een stuk makkelijker en leuker maken. In dat doel is hij absoluut geslaagd. Het boekhoudprogramma maakt het boekhouden daadwerkelijk leuker. Met zijn boekhoudprogramma weet Jaap van der Meer in ieder geval veel zzp’ers blij te maken!

jortt

Jortt

Boekhouden zo leuk mogelijk proberen te maken. Dat is het doel van Jortt, eigenlijk al vanaf de lancering van dit boekhoudprogramma. Op de website staat dan ook niet voor niets de tekst ‘Boekhouden met een glimlach’ te prijken. Dat is écht waar je van kunt genieten als je voor het boekhoudprogramma van dit bedrijf kiest.

Door de jaren heen is dit bedrijf fors gegroeid. Deze groei is met name te danken aan de vele ondernemers en kleine bedrijven die voor Jortt kiezen. Als je voor Jortt kiest, ben je overigens verzekerd van de nieuwste mogelijkheden. Innovatie staat namelijk hoog in het vaandel binnen dit bedrijf. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de samenwerking van Jortt met de Belastingdienst; deze samenwerking zorgde er onder meer voor dat de BTWQ aangifte sinds enige tijd volledig online gedaan kan worden! 

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Wil je een goed boekhoudprogramma gaan gebruiken? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken; je kunt namelijk uit veel soorten boekhoudprogramma’s kiezen. Als je op dit moment tussen Rompslomp en Jortt twijfelt, heb je in ieder geval al een prima schifting gemaakt. Beide programma’s zijn veelbelovend en bieden de nodige voordelen. Hieronder vind je meer informatie over de verschillen tussen beide programma’s!

Prijs

Als je van een goed boekhoudprogramma gebruik wilt maken, moet je hiervoor betalen. Is dat een zekerheidje? Ja, eigenlijk wel. Je kunt ook voor een gratis boekhoudprogramma kiezen, maar dergelijke boekhoudprogramma’s bieden niet de gewenste mogelijkheden. Voor zowel Rompslomp als Jortt moet je betalen, maar op het gebied van de prijsstelling zijn duidelijke verschillen zichtbaar.

Rompslomp

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Plus: 5 euro per maand
 • Pro: 15 euro per maand 

Bij Rompslomp is het ideaal dat je maar uit twee pakketten kunt kiezen. Het Plus pakket is echt voor de zzp’ers geschikt, terwijl het Pro pakket meer voor de kleinere bedrijven geschikt is. Ongeacht voor welk pakket je kiest, geniet je van een gunstig tarief. Mocht je voor een jaarbetaling kiezen, krijg je overigens nog eens 16% korting.

Jortt

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Compleet: 17,50 euro per maand 
 • Plus: 29,50 euro per maand

Ook bij Jortt heb je de keus uit slechts twee pakketten. Ten opzichte van Rompslomp zijn de pakketten van Jortt wel een stuk prijziger. Daarentegen is het systeem van Jortt uitgebreider en beschikt het over de nieuwste innovaties. 

Functionaliteiten

Zoals hierboven al aangegeven, is het systeem van Jortt iets uitgebreider. Hoe dat zich precies weerhoudt, kun je in onderstaande tabel vinden. In deze tabel hebben we van beide boekhoudprogramma’s alle functies op een rijtje gezet. Neem de functies van beide programma’s door en bepaal waar jouw voorkeur naar uit gaat:

—–tabel—–

Wat zijn de voor- en nadelen van Rompslomp en Jortt?

Over zowel Rompslomp als over Jortt zijn wij erg te spreken. In onze ogen hebben beide programma’s de nodige voordelen te bieden. Wat deze voordelen precies zijn? Dat kun je hieronder vinden. Van beide boekhoudprogramma’s hebben wij overzichtelijk alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Rompslomp

Rompslomp voordelen:

 • Het programma van Rompslomp maakt boekhouden écht makkelijk
 • De prijzen van de pakketten van Rompslomp zijn uiterst gunstig
 • Je geniet van een flinke korting indien je voor een jaarbetaling kiest
 • Het systeem van Rompslomp bevat de juiste functies voor elke ZZP’er

Rompslomp nadelen:

 • Je kunt niet terecht voor telefonische support bij Rompslomp
 • Het maken van een koppeling met de bank kost extra geld

Voor- en nadelen van Jortt

Jortt voordelen:

 • Je geniet voortdurend van nieuwe functies en aanvullingen
 • Het programma van Jortt beschikt over een overzichtelijk dashboard
 • Je kunt bij Jortt uit twee pakketten kiezen
 • De support vanuit Jortt is prima te noemen

Jortt nadelen:

 • Het is niet mogelijk om projecten, uren of kilometers te registreren via het programma van Jortt
 • De app van Jortt is vrij beperkt qua functies en mogelijkheden

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Wil jij graag een keuze gaan maken tussen Rompslomp en Jortt? Aan de hand van bovengenoemde voor- en nadelen kun je mogelijk al direct de keuze maken. Mocht dat nog niet het geval zijn, is het aan te raden om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Dat hebben wij reeds voor je gedaan! Hieronder vind je onze bevindingen.

Wat zegt men over Rompslomp?

Doordat Rompslomp boekhouden makkelijker maakt, kiezen relatief veel ondernemers voor Rompslomp. Relatief veel klanten laten ook een beoordeling achter; dat hebben bijvoorbeeld ruim 200 klanten bij de Rompslomp’s Feedback Company gedaan. De gemiddelde score is een 9,2! Ook zijn er via Google Reviews nog 400 beoordelingen te vinden, waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dat ook uiterst goed te noemen.

Wat zegt men over Jortt?

Over Jortt zijn online redelijk wat beoordelingen te vinden. Via Jortt Google reviews kwamen wij bijvoorbeeld 700 reviews tegen; de gemiddelde score hiervan is een 4,8. Opvallend is dat ook ruim 400 klanten op Facebook een beoordeling over Jortt achtergelaten. De gemiddelde score van deze Facebook reviews komt uit op een 4,9! Al met al kunnen we stellen dat de klanten van Jortt bijzonder tevreden zijn.

Probeer Rompslomp gratis uit!

Geniet Rompslomp op dit moment jouw voorkeur? Voordat je definitief de knoop door gaat hakken, willen wij je nog op de gratis proefperiode wijzen. Dankzij de gratis proefperiode kun je beide systemen geheel naar wens uitproberen. Je ontdekt hierbij hoe het systeem werkt én of dit naar jouw wens is. Bij Rompslomp heb je 30 dagen de tijd om dit systeem volledig uit te proberen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email