Vergelijk Social Media Management software

Maak het als ondernemer makkelijk met de juiste Social Media Management software. Vergelijk en test verschillende oplossingen.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf

De beste oplossingen voor social media management

Er zijn veel geweldige tools voor het beheren van sociale media, maar welke zijn de beste? Hier zijn onze topkeuzes:

Quezy

Van Nederlandse afkomst, de tool Quezy is een geweldige tool voor het beheren van uw sociale media-accounts. Met Quezy kun je updates plaatsen en de activiteit op meerdere netwerken tegelijk volgen. Je kunt Quezy ook gebruiken om vermeldingen en hashtags te volgen, berichten vooraf in te plannen en je succes te meten met gedetailleerde analyserapporten.

De oplossing is volop in de ontwikkeling, nieuwe feature request worden snel geïmplementeerd waardoor zij meebewegen met de markt.

Buffer

Buffer is een tool voor socialemediabeheer waarmee u inhoud kunt plannen en publiceren op meerdere socialemediaplatforms, waaronder Twitter, Facebook en LinkedIn. Met Buffer kunt u ook de betrokkenheid van uw publiek volgen door doorklikpercentages en andere statistieken te analyseren.

Buffer biedt zowel gratis als betaalde plannen; het laatste geeft u toegang tot meer functies, zoals tools voor teamsamenwerking en gedetailleerde analytische rapporten.

Hootsuite

Hootsuite is een uitgebreid platform waarmee je al je social media accounts op één plek kunt beheren. Met Hootsuite kunt u updates plaatsen en de activiteit op meerdere netwerken tegelijk controleren. Je kunt Hootsuite ook gebruiken om mentions en hashtags te volgen, posts van tevoren in te plannen en je succes te meten met gedetailleerde

Sprout Social

Sprout Social is een uitgebreid platform dat een reeks tools biedt om bedrijven te helpen hun aanwezigheid in sociale media te laten groeien. Met Sprout kunt u inhoud creëren en publiceren, engagementniveaus bijhouden, de activiteit van concurrenten controleren en uw resultaten meten met gedetailleerde analytische rapporten.
 
Sprout biedt ook een aantal functies die zijn ontworpen om bedrijven te helpen met teamsamenwerking, zoals gedeelde agenda’s en toewijzingstools.

CoSchedule

CoSchedule is een tool die je helpt bij het plannen, publiceren en optimaliseren van je content. Met CoSchedule kun je blogberichten, social media updates en e-mailcampagnes van tevoren inplannen. Je kunt CoSchedule ook gebruiken om je resultaten bij te houden en je succes te meten met gedetailleerde analytische rapporten.
 
CoSchedule biedt ook een aantal functies die ontworpen zijn om bedrijven te helpen met teamsamenwerking, zoals gedeelde kalenders en toewijzingstools.

Sendible

Sendible is een tool die bedrijven helpt bij het beheren van hun social media aanwezigheid. Met Sendible kunt u content creëren en publiceren, engagement niveaus bijhouden, activiteit van concurrenten monitoren en uw resultaten meten met gedetailleerde analytische rapporten.
 
Sendible biedt ook een aantal functies die ontworpen zijn om bedrijven te helpen met teamsamenwerking, zoals gedeelde kalenders en toewijzingstools.

Hoe publiceer je content op meerdere platforms

Met zo veel social media-platforms om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen als het gaat om het publiceren van uw inhoud. Er zijn echter een aantal stappen die u kunt nemen om het proces een beetje gemakkelijker te maken.
iPhone met verschillende soorten social media apps

1. Stel je doelen vast

Wat wilt u bereiken met het publiceren van uw content op sociale media? Wilt u uw naamsbekendheid vergroten, verkeer naar uw website leiden of leads genereren? Zodra u weet wat uw doelen zijn, kunt u een strategie opstellen.

2. Onderzoek je publiek

Voordat u begint met het publiceren van inhoud, is het belangrijk om uw publiek te onderzoeken en erachter te komen welke social media-platforms ze gebruiken. Zodra u weet waar ze online rondhangen, kunt u uw inspanningen op die platforms richten.

3. Creëer boeiende inhoud

Zodra u weet waar u uw inhoud moet publiceren, is het tijd om te beginnen met het creëren van een aantal boeiende stukken. Vergeet niet dat niet al uw inhoud origineel hoeft te zijn – u kunt ook artikelen, video’s of infographics samenstellen en delen. Zorg er echter voor dat de inhoud die u deelt relevant is voor uw publiek en overeenstemt met uw doelstellingen.

4. Opvolgen en bijsturen

Zodra u begint met het publiceren van uw content, is het belangrijk om te monitoren hoe het presteert. Houden mensen er rekening mee? Delen ze het? Zo niet, probeer dan iets anders. Vergeet niet dat sociale media een kwestie is van vallen en opstaan – wees dus niet bang om te experimenteren!

Hoe tijd te besparen met social media beheer

Als u net als de meeste mensen bent, vindt u sociale media waarschijnlijk een enorme tijdrovende bezigheid. Gelukkig zijn er manieren om uw social media-beheer te stroomlijnen, zodat het niet uw leven overneemt. Hier zijn een paar tips:
Persoon die food-foto's op Instagram zoekt via een iPhone

Automatiseren waar mogelijk

Een van de beste manieren om tijd te besparen met social media management is om zoveel mogelijk te automatiseren. Dit kan met tools als Hootsuite of Buffer, waarmee u uw posts van tevoren kunt inplannen. Dit betekent dat u al uw social media-activiteiten voor de week in slechts een paar uur kunt verzorgen!

Delegeren en uitbesteden waar nodig

Een andere manier om tijd vrij te maken is door bepaalde taken te delegeren of uit te besteden. U kunt bijvoorbeeld iemand inhuren om te helpen met het maken van inhoud of het beheren van uw accounts. Dit kan een geweldige manier zijn om een deel van de last van uw schouders te nemen!

Focus op kwaliteit boven kwantiteit

Tot slot is het belangrijk om te focussen op kwaliteit boven kwantiteit. Het is beter om een paar goed geschreven en boeiende berichten te hebben dan honderd die nietszeggend en oninteressant zijn. Neem dus de tijd om inhoud te creëren die zal aanslaan bij uw publiek – het zal de moeite waard zijn.

De voordelen van het gebruik van een oplossing voor social media management

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een oplossing voor socialemediabeheer, maar dit zijn er slechts een paar:
Al deze punten zijn belangrijk, maar vooral het laatste punt is het benadrukken waard. In het huidige social media-landschap is het belangrijker dan ooit om inhoud van hoge kwaliteit en boeiend te creëren. Neem dus de tijd om uw posts zorgvuldig op te stellen – het zal het uiteindelijk waard zijn.

Hoe gebruik je een oplossing voor social media management

Als u op zoek bent naar een manier om uw social media management te stroomlijnen, overweeg dan het gebruik van een tool zoals Hootsuite, Buffer, of Sprout Social. Deze oplossingen bieden vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om:
Android telefoon met verschillende soorten social media apps

Hoe u aan de slag kunt met een oplossing voor socialemediabeheer

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, neem dan een kijkje in ons overzicht van de beste oplossingen voor socialemediabeheer. Zodra u een oplossing hebt gevonden die aan uw behoeften voldoet, meldt u zich aan voor een account en volgt u de instructies voor het koppelen van uw sociale media-accounts.

Conclusie

Een oplossing voor social media management kan u tijd en geld besparen. Het kan u ook helpen om gemakkelijk content te publiceren op meerdere platforms.