Skip to content

Teamleader vs PerfectView – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Teamleader vs Perfectview

Klanten zijn de brandstof van elke onderneming. Als je geen klanten hebt, komt er simpelweg geen geld binnen. Als er geen geld binnenkomt, kun je als bedrijf zijnde niet overleven. Voldoende reden dus om een duurzame relatie met jouw klanten op te bouwen; iets wat mogelijk is met een goed CRM systeem. Twijfel jij daarvoor tussen Teamleader en PerfectView? Dan ben je absolúút niet de enige. Vrij veel ondernemers twijfelen tussen deze twee CRM systemen. Gelukkig vind je in dit artikel een uitgebreide vergelijking tussen Teamleader en PerfectView!

In dit artikel kijken we onder meer naar de overeenkomsten en verschillen van beide programma’s. Ook kijken we naar de prijsstelling, naar de voordelen, naar de nadelen en naar de belangrijkste functies. Aan de hand van dit uitgebreide vergelijkingsartikel kun je in ieder geval voor jezelf de juiste keuze gaan maken!

Wat zijn Teamleader en PerfectView?

Als je op zoek naar een goed CRM systeem bent, kun je uit vrij veel systemen kiezen. De meeste systemen voldoen niet aan alle verwachtingen, terwijl dit bij Teamleader en PerfectView wel het geval is. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat beide systemen op veel lovende woorden kunnen rekenen.

Deze lovende zijn ook in de populariteit te vinden. Veel bedrijven en ondernemers kiezen voor Teamleader of voor PerfectView; dit geeft eigenlijk direct aan dat deze twee systemen de zaakjes prima op orde hebben. Dat blijkt óók als we naar de functies van beide systemen kijken. Beide systemen bieden de nodige functies aan, waardoor je echt op de perfecte manier met ‘Customer Relationship Management’ aan de slag kunt gaan.

Verder is het zo dat je met beide systemen de nodige koppelingen kunt maken. Door dergelijke koppelingen te maken, kun je een nóg betere service aan jouw klanten verlenen. Ook is het mogelijk om hiermee de interne organisatie te optimaliseren. Precies hetgeen je wilt als je met jouw bedrijf wilt gaan groeien. Beide systemen zorgen er in ieder geval voor dat je op een perfecte manier met relatiebeheer aan de slag kunt gaan! 

teamleader

Teamleader

Het bedrijf Teamleader begon ook als een kleine website agency. Men was in die agency echter op zoek naar een oplossing voor het managen van administratie, dagelijkse zaken en het klantencontact. Men kon bij Teamleader deze oplossing niet vinden, waardoor men besloot om deze oplossing zelf dan maar te ontwikkelen.

Een keuze die goed uitgepakt heeft. Met name bij de kleinere bedrijven is Teamleader erg populair geworden. Dat geldt niet alleen voor de bedrijven in ons land, maar in nog veel meer Europese landen. Het hoofdkantoor van Teamleader staat overigens in Gent, maar dit bedrijf heeft ook kantoren in ons land en in Portugal. Feit is dat Teamleader flink gegroeid is; niet alleen qua bedrijf, maar ook qua functionaliteiten binnen het softwaresysteem!

Perfect CRM

PerfectView

Ruim 36 jaar geleden startte een gemotiveerd team met het ontwikkelen van CRM software. In eerste instantie werd hiervoor nog het ouderwetse DOS operation systeem voor gebruikt, maar al snel ging de software op Windows draaien. Door de jaren heen heeft PerfectView zich verder weten te ontwikkelen; je kunt nu via de cloud gebruik maken van dit CRM systeem.

Door de jaren heen heeft PerfectView veel klanten blij kunnen maken. Op de website valt bijvoorbeeld te lezen dat ruim 18.000 mensen gebruik maken van de CRM software van PerfectView. Opvallend hierbij is dat PerfectView gebruik maakt van het zelfbedachte ‘IKEA model’. Dankzij dit model kun je de software zelf testen, beheren en implementeren. Mocht je vragen hebben, staat de klantenservice van PerfectView wél graag voor je klaar. Een bedrijfsvoering die in ieder geval bij veel bedrijven en ondernemers in de smaak valt.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Het mag duidelijk zijn: beide programma’s hebben een rijke historie en een flinke groei doorgemaakt. Deze groei is meet name te danken aan de hoge kwaliteit van de software, maar ook aan de vele mogelijkheden. Opvallend is dat er tussen beide systemen ook nog de nodige verschillen zichtbaar zijn. Dat is onder meer het geval op het gebied van de prijsstelling en de functionaliteiten. Over deze verschillen vertellen wij je hieronder graag iets meer!

Prijs

Wil je jouw klanten de best mogelijke service verlenen? En wil je daarmee een duurzame relatie met jouw klanten opbouwen? Dan moet je hiervoor investeren. Investeren in een goed CRM systeem, in goede werknemers en in de juiste producten/diensten. Op het gebied van de investering zijn er verschillen tussen Teamleader en PerfectView waarneembaar.

Teamleader

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • GO: 50 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • MOVE: 60 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • BOOST: 80 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen

Zoals je kunt zien, lopen de prijzen bij Teamleader relatief hard op. Dat is zéker het geval als je meerdere gebruikers van deze software gebruik wilt maken. Als je meer en meer gebruikers toe gaat voegen, lopen de maandelijkse kosten verder en verder op. 

PerfectView

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • 13 euro per maand per gebruiker voor de eerste 5 gebruikers
 • 27 euro per maand per gebruiker voor 6 gebruikers en meer

Relatief gezien vallen de kosten bij PerfectView mee. Ook hierbij geldt wel het volgende; als je meer gebruikers toe gaat voegen, lopen de maandelijkse kosten alleen maar verder op. Iets om goed rekening mee te houden!

Functionaliteiten

Wil je van CRM software gebruik gaan maken? Dan heb je mogelijk ook al bepaalde verwachtingen wat betreft bepaalde functies. Feit is dat er op het gebied van functionaliteiten de nodige verschillen bestaan tussen Teamleader en PerfectView. Om je daar uitgebreid over te kunnen informeren, hebben wij alle functies van beide systemen op een rijtje gezet. Check daarvoor onderstaand overzicht:

Wat zijn de voor- en nadelen van Teamleader en PerfectView?

Wil jij jouw klanten van de best mogelijke service kunnen voorzien? Dan is het eigenlijk ‘noodzakelijk’ om voor een goed CRM systeem te kiezen. Mocht je hierbij tussen Teamleader en PerfectView twijfelen, verwijzen wij je naar onderstaande rijtjes. In deze rijtjes zetten wij namelijk de voor- en nadelen van beide systemen uiteen.

Voor- en nadelen van Teamleader

Teamleader voordelen:

 • Het systeem van Teamleader beschikt eigenlijk over alle gewenste functies
 • Je hebt bij Teamleader de keus uit meerdere pakketten
 • Het systeem van Teamleader is voor kleine en middelgrote bedrijven geschikt
 • Het systeem van Teamleader werkt snel, aangenaam en is overzichtelijk

Teamleader nadelen:

 • De prijzen bij Teamleader kunnen nogal hoog oplopen
 • Het systeem van Teamleader is niet ideaal voor grote bedrijven

Voor- en nadelen van PerfectView

PerfectView voordelen:

 • Het systeem van PerfectView is veilig, snel en overzichtelijk
 • Met het systeem van PerfectView behoud je het overzicht over bijvoorbeeld prospects, klanten en lopende projecten
 • Het systeem van PerfectView biedt veel functies aan
 • De support vanuit PerfectView is van een hoog niveau

PerfectView nadelen:

 • Je kunt uit niet al te veel pakketten kiezen
 • De maandelijkse kosten kunnen bij PerfectView fors oplopen

Wat zegt men over deze twee programma’s?

In ons land zijn zowel Teamleader als PerfectView populair. Dit is niet alleen terug te zien aan de hoeveelheid klanten, maar ook aan de hoeveelheid beoordelingen. Wij hebben ingezoomd op deze beoordelingen van klanten en delen hieronder graag onze bevindingen.

Wat zegt men over Teamleader?

We kunnen gerust stellen dat de meeste klanten erg tevreden zijn over/met Teamleader. Bij bijvoorbeeld Teamleader’s Trustpilot zijn ongeveer 100 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Tevens hebben we via Google Reviews nog ruim 60 reviews gevonden, waarvan de gemiddelde score op een 4,4 uitkomt!

Wat zegt men over PerfectView?

De klanten van PerfectView zijn erg bereid om een review te plaatsen. Zo vind je op de website van PerfectView honderden klantenverhalen, terwijl we ook op de website Klantenvertellen.nl over Perfectview meer dan 300 reviews gevonden hebben. Van deze reviews is de gemiddelde score een 8,9. Overigens hebben ook nog 50 mensen via Google hun beoordeling achtergelaten; de score hiervan is gemiddeld een 3,8.

Probeer Teamleader en gratis uit

Welk van deze twee systemen spreekt jou het meeste aan? Als je het lastig vindt om de juiste keuze te maken, verwijzen wij je graag naar de gratis proefperiode. Bij Teamleader kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen; tijdens deze periode kun je het systeem volledig naar wens uitproberen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email