Skip to content

De beste software voor agencies

Peter Jansen

Wat is een agency?

Een agency is een bedrijf dat diensten verleent aan bedrijven of particulieren. Ze zijn meestal belast met reclame, public relations, evenementenplanning, marktonderzoek en/of sociale media. Het is een bedrijf dat digitale oplossingen bedenkt, ontwerpt, ontwikkelt, meet en onderhoudt. Het is een combinatie van de strategische, technische, creatieve ontwikkeling en digitale producten en diensten.

Overleg met een klant

Wat zijn de uitdagingen van het beheer van een agency?

Er zijn veel uitdagingen bij het beheren van een agency. Dit kunnen zaken zijn als het bijhouden van deadlines, het managen van verwachtingen van klanten en het omgaan met problemen van werknemers.

Een van de grootste uitdagingen voor agencies is het vinden van de juiste software om hen te helpen bij hun werk. Met zo veel verschillende opties die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke de beste zijn voor uw bureau. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld van de beste software voor bureaus.

Medewerkers van een marketing agency

Hoe kan software agencies helpen?

Software kan bureaus op verschillende manieren helpen. Het kan hen helpen deadlines bij te houden, hun financiën te beheren en hun klanten te volgen. Het kan hen ook helpen betere marketingcampagnes op te zetten en hun klantenservice te verbeteren. Door je systemen te integreren met elkaar, zorg je ervoor alle informatie makkelijk te kunnen delen. Zo kan je project werkzaamheden registreren in je planning, en middels een koppeling automatisch doorzetten richting je administratie systeem voor de facturatie.

Wat is de beste software voor het beheer van een agency?

Hulpmiddelen voor projectbeheer zijn essentieel voor elk bureau dat georganiseerd wil blijven en de deadlines wil halen. Er zijn veel verschillende project management tools beschikbaar, maar onze top keuze is Asana en Trello.

Asana is een geweldige tool voor bureaus die meerdere projecten tegelijk moeten bijhouden. Je kunt er tijdlijnen voor projecten mee maken, taken aan teamleden toewijzen en de voortgang bijhouden.

Trello is een andere uitstekende projectbeheertool waarmee je jouw projecten visueel kunt organiseren. Het maakt gebruik van borden en kaarten om je te helpen uw werk te plannen en te volgen, wat vooral nuttig kan zijn voor creatieve taken.

Samenwerken bij een agency

Grafische ontwerpprogramma’s zoals Adobe Photoshop en Illustrator (onderdeel van Adobe Creative Cloud) zijn essentieel voor elk bureau dat visuals maakt voor zijn klanten. Met deze programma’s kan je graphics van hoge kwaliteit maken, waardoor de producten en diensten van jouw klanten er professioneler uitzien.

Als het gaat om offerte en facturatie, is FreshBooks onze beste keuze voor bureaus. Het is een gebruiksvriendelijk programma waarmee je tijd kan bijhouden, facturen kan versturen en uitgaven kan beheren. Dit kan een geweldige manier zijn om tijd te besparen op administratieve taken, zodat je kan richten op belangrijker werk.

Hoe implementeer je de software bij jouw agency?

Er zijn een paar verschillende manieren om software bij uw bureau te implementeren. Eén manier is een gecentraliseerd systeem waarbij alle bestanden voor elk project op één server worden opgeslagen. Op die manier heeft iedereen in het bureau toegang tot dezelfde bestanden en kan er tegelijkertijd aan gewerkt worden.

Samenwerking in een agency bedrijf

Een andere manier om software te implementeren is een gedistribueerd systeem waarbij elk teamlid zijn eigen kopie van de projectbestanden heeft (denk aan Google Workspace, Microsoft 365, Dropbox of Adobe Creative Cloud). Dit kan handig zijn als teamleden offline moeten werken of als ze liever werken met hun eigen kopie van het project. Afhankelijk van je werkzaamheden kan een bepaalde tool fijner zijn om mee te werken, niet elke cloud oplossing is handig voor elk type bestand mee te beheren.

Welk systeem je ook kiest, zorg ervoor dat iedereen in het agency ermee vertrouwd is en weet hoe de software moet worden gebruikt.

Conclusie

De beste software voor het beheer van een agency vind je hier. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft veel functies die je tijd en geld zullen besparen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email