Skip to content

Teamleader vs Pipedrive – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Teamleader vs Pipedrive

Als ondernemer zijnde heb je het meeste aan duurzame klanten. Aan klanten die elke maand terugkomen, aan klanten die tevreden met jouw producten/diensten zijn en aan klanten die bereid zijn om hier een reëel bedrag voor te betalen. Om dergelijke klanten te krijgen én te beheren, heb je een goed CRM software systeem nodig? Twijfel je daarvoor tussen Teamleader en Pipedrive? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! Hieronder vind je alle functies, reviews en voor en nadelen van deze beide programma’s.

In dit vergelijk kijken wij ook naar de verschillen en overeenkomsten tussen Teamleader en Pipedrive. Feit is dat beide systemen op elkaar lijken, maar ook significante verschillen kennen. Om uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf te kunnen maken, is het zaak dat je op de hoogte bent van alle overeenkomsten en verschillen. Neem dit artikel daarom op je gemakje door en hak vervolgens de knoop door. Van jouw keuze voor Teamleader of Pipedrive ga je hoe dan ook geen spijt krijgen!

Wat zijn Teamleader en Pipedrive?

Zowel Teamleader als Pipedrive zijn zogeheten CRM systemen. De afkorting CRM staat hierbij voor Customer Relationship Management. Zoals deze benaming al doet vermoeden, heeft dit betrekking op het beheren van klantrelaties. Door duurzame relaties met jouw klanten op te bouwen, weet je de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen.

Feit is dat je met zowel Teamleader als Pipedrive hiervoor prima uit de voeten kunt. Beide systemen beschikken namelijk over alle gewenste functies. Met dank aan deze functies beheer je niet alleen jouw klanten, maar ook bijvoorbeeld jouw projecten, jouw sales, jouw prospects en jouw leveranciers. Dankzij deze systemen weet je dus het ideale overzicht te houden!

Ook is het opvallend dat beide systemen behoorlijk populair zijn. Veel bedrijven kiezen óf voor Teamleader óf voor Pipedrive. Een keuze die goed te begrijpen is, aangezien beide programma’s/systemen echt de nodige voordelen met zich mee brengen. Als je met jouw bedrijf wilt groeien, bieden Teamleader én Pipedrive daar in ieder geval de mogelijkheden voor. In de rest van dit artikel vind je waardevolle informatie over beide systemen, waarmee je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf kunt maken.

teamleader

Teamleader

Voor de lancering van het systeem van Teamleader hoeven we niet al te ver terug in de tijd. Nee, dit systeem werd al in 2012 gelanceerd. Voor die tijd was Teamleader al actief als een kleine website agency. Tijdens hun bedrijfsvoering merkten ze echter een gebrek op aan een handige oplossing. Een handige oplossing waarmee onder meer administratieve taken vastgelegd konden worden.

Binnen Teamleader werd dit een steeds groter punt, waarna men besloot om dit programma zelf te ontwikkelen. Dát heeft uiteindelijk gezorgd voor de totstandkoming van dit unieke programma. Een programma dat behoorlijk populair is; het systeem van Teamleader is al in meerdere Europese landen uitgerold. Ook heeft het bedrijf kantoren in ons land, in België en in Portugal. Al met al is Teamleader uitgegroeid tot een grote speler in de wereld van CRM systemen.

pipedrive

Pipedrive

Pipedrive ondersteunt je op de moment waarop je alle aandacht moet richten op de juiste deals. Met deze woorden word je welkom geheten op de website van Pipedrive. Deze woorden geven ook direct aan dat dit systeem het nodige te bieden heeft. Je beheert met dit systeem niet alleen jouw klanten, maar ook jouw prospects, leveranciers én sales. Dankzij het systeem van Pipedrive zou je tot 28% meer verkopen kunnen scoren. 

Het bedrijf Pipedrive werd in 2010 opgericht door een paar slimme verkopers. Naar eigen zeggen werd dit dan ook het eerste CRM platform dat is gebouwd dóór verkopers en geschikt is vóór verkopers. In 2020 nam een grote investeringsfirma een meerderheidsbelang in Pipedrive, waardoor het bedrijf flink op heeft kunnen schalen!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, hebben Teamleader en Pipedrive de nodige overeenkomsten. Als je kritisch naar beide programma’s gaat kijken, merk je echter ook op dat beide programma’s de nodige verschillen kennen. Dat is ook iets wat wij geconstateerd hebben, toen we beide programma’s uit mochten proberen. Over de belangrijkste verschillen delen wij hieronder graag onze bevindingen!

Prijs

Wil je in goede CRM software investeren? Dan moet je relatief fors in de buidel tasten. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Feit is dat hier wel meerdere gradaties in te vinden zijn; op het gebied van de prijsstelling zijn dan ook duidelijke verschillen zichtbaar tussen Teamleader en Pipedrive.

Teamleader

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • GO: 50 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • MOVE: 60 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • BOOST: 80 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen

Mocht je van Teamleader gebruik willen maken, dien je een keuze te maken tussen de drie pakketten. In onze ogen is het juist fijn dat je deze keuze hebt. Feit is wel dat de kosten fors op kunnen lopen, naarmate je meer en meer gebruikers aan het CRM systeem toe gaat voegen.

Pipedrive

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Essential: 12,50 euro per gebruiker per maand 
 • Advanced: 24,90 euro per gebruiker per maand 
 • Professional: 49,90 euro per gebruiker per maand 
 • Enterprise: 99,00 euro per gebruiker per maand 

Zoals je kunt zien, heb je ook bij Pipedrive de keuze uit meerdere pakketten. De hierboven genoemde prijzen zijn overigens op basis van een jaarbetaling. Je kunt ook voor een betaling per maand kiezen, maar daarbij stijgen de kosten per gebruiker per maand fors. Ook als je bij Pipedrive meer en meer gebruikers toevoegt, stijgen de kosten relatief fors.

Functionaliteiten

Tussen Teamleader en Pipedrive bestaan ook op het gebied van functionaliteiten de nodige verschillen. Over deze verschillen vertellen wij je ook graag meer! We hebben ervoor gekozen om de functionaliteiten van beide programma’s in een overzicht neer te zetten. Check daarvoor onderstaande tabel:

Wat zijn de voor- en nadelen van Teamleader en Pipedrive?
Kun je nou beter voor Teamleader kiezen? Of kun je het beste voor Pipedrive gaan? Als je jezelf deze vraag stelt, is het aan te raden om naar de voor- en nadelen van beide programma’s te kijken. Check daarvoor onderstaande rijtjes!

Voor- en nadelen van Teamleader

Teamleader voordelen:

 • Het systeem van Teamleader is overzichtelijk, werkt snel en is veilig
 • Het systeem van Teamleader biedt eigenlijk alle gewenste functies aan
 • Teamleader is een ideaal systeem voor kleine tot middelgrote bedrijven
 • Je kunt bij Teamleader uit meerdere pakketten kiezen

Teamleader nadelen:

 • De support van Teamleader kan een stuk beter
 • De kosten lopen bij Teamleader nogal fors op, indien je meer gebruikers toevoegt

Voor- en nadelen van Pipedrive

Pipedrive voordelen:

 • Het systeem van Pipedrive is behoorlijk uitgebreid
 • Dankzij Pipedrive kun je jouw verkopen tot 28% zien stijgen
 • Het systeem van Pipedrive werkt aangenaam en is overzichtelijk
 • Je hebt bij Pipedrive de keuze uit meerdere (geschikte) pakketten

Pipedrive nadelen:

 • Als je veel gebruikers toevoegt, lopen de kosten bij Pipedrive nogal fors op
 • Pipedrive kan aan niet super veel andere systemen gekoppeld worden

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Zo, welk CRM systeem spreekt jou nu het meeste aan? Om de juiste keuze te kunnen maken, is het ook nog interessant om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Dat hebben wij reeds voor je gedaan! Hieronder tref je onze bevindingen c.q. conclusies.

Wat zegt men over Teamleader?

Veel klanten zijn uitermate te spreken over Teamleader. Die stelling durven wij wel aan te gaan en is gebaseerd op de ruim 100 beoordelingen bij Teamleader’s Trustpilot. De gemiddelde score van deze beoordelingen komt uit op een 4,6. Overigens vonden we ook via Google Review nog ruim 60 beoordelingen; de gemiddelde score daarvan is een 4,6!

Wat zegt men over Pipedrive?

Ruim 93% van de klanten van Pipedrive zegt tevreden te zijn over het CRM systeem. Dat is in ieder geval iets wat wij hebben gelezen op de website van Pipedrive. Verder zijn op de website van Pipedrive ook veel positieve beoordelingen te vinden. Pipedrive heeft echter geen beoordelingen bij Trustpilot of een vergelijkbare website.

Probeer Teamleader en/of Pipedrive gratis uit!

Een keuze maken tussen Teamleader en Pipedrive is zeker niet makkelijk. De beide systemen bieden immers de nodige voordelen aan. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, raden wij je de gratis proefperiode aan.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email