Skip to content

Tellow vs Moneybird – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
Tellow vs Moneybird

Ben je op zoek naar het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming? Dan weet je op voorhand al één ding zeker: je kunt uit behoorlijk veel soorten boekhoudprogramma’s kiezen. Voor welk programma je uiteindelijk het beste kunt kiezen, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Twijfel jij hierbij tussen Tellow en Moneybird? Dan ben je in dít artikel aan het juist adres! Hieronder vind je namelijk informatie over alle functies, de prijzen, de reviews en de voor- en nadelen van deze twee programma’s.

Als je eenmaal voor een goed boekhoudprogramma gekozen hebt, begint het genieten. Je geniet van veel gemak, van een flinke tijdsbesparing én van een sluitende boekhouding. Eigenlijk is het voor elke ondernemer aan te raden om gebruik van een goed boekhoudprogramma te maken!

Wat is Tellow en Moneybird?

Wil jij ook van bovengenoemde voordelen gaan profiteren? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar het beste boekhoudprogramma. De kans is daarbij aannemelijk dat je uiteindelijk bij Tellow en Moneybird uitkomt. Beide programma’s zijn immers vrij populair te noemen; uiteraard is dat niet zonder reden.

Een andere overeenkomst is terug te vinden in functies. Zowel het programma van Tellow als het programma van Moneybird bieden de nodige functies. Je kunt hierdoor niet alleen jouw boekhouding perfect bijhouden, maar je geniet ook van handige extra’s. Hiermee wordt het ondernemen voor jou eigenlijk alleen maar leuker.

Ook is het super dat je bij beide systemen uit meerdere pakketten kunt kiezen. Juist doordat je deze keuzemogelijkheid hebt, kun je altijd een geschikt pakket uitkiezen. Ongeacht wat precies jouw wensen zijn en waar je het boekhoudprogramma voor wilt gaan gebruiken.

Al met al kunnen we het volgende stellen: Tellow en Moneybird zijn beide veelbelovend. Voor welk programma je dan het beste kunt kiezen? Dat hangt hoofdzakelijk af van jouw eigen voorkeuren. Met de informatie uit dit artikel kun je in ieder geval voor jezelf een prima vergelijking maken!

tellow

Tellow

Al geruime tijd is het programma van Tellow bijzonder populair. Deze populariteit is met name te danken aan de vele ZZP’ers. Dit boekhoudprogramma richt zich namelijk uitsluitend op de kleinere ondernemers. Naar eigen zeggen is Tellow zelfs dé boekhoudtool voor alle ZZP’ers.

Het doel van Tellow is om zoveel mogelijk ZZP’ers te helpen. Te helpen om de boekhouding makkelijker en leuker te maken. Om dit te bewerkstelligen, zorgt Tellow regelmatig voor de nodige updates. We kunnen gerust stellen dat Tellow één van de meest innovatieve boekhoudprogramma’s aanbiedt.

moneybird

Moneybird

Voor de oprichting van Moneybird moeten we terug naar het jaar 2008. In dat jaar komt namelijk een team vol met ambitieuze mensen met dit boekhoudprogramma op de proppen. Vanaf dat moment is het programma eigenlijk populair én is het programma verder uitgebreid. Met name in de laatste jaren zijn er al tal van functies aan dit programma toegevoegd.

De slogan van Moneybird luidt ‘Het boekhoudpakket dat met je meedenkt’. Voor deze slogan is uiteraard niet zomaar gekozen. Nee, Moneybird heeft voor een slim en innovatief systeem gezorgd. Een systeem waardoor je steeds minder tijd aan jouw boekhouding hoeft te besteden. Met het uitgebreide systeem richt Moneybird zich overigens op ZZP’ers en kleine bedrijven.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je een ZZP’er? Of heb je een klein bedrijf? In beide gevallen zijn de programma’s van Tellow en Moneybird dus voor jou interessant. Dit is een belangrijke overeenkomst tussen beide programma’s, maar er bestaan ook de nodige verschillen. Over de verschillen informeren wij je hieronder graag uitgebreid.

Prijs

Het belangrijkste verschil is terug te vinden in het kostenplaatje. Bij beide bedrijven kun je uit meerdere pakketten kiezen, waarbij elk pakket zijn eigen prijskaartje heeft. Zoals je in onderstaande overzichten kunt zien, verschillen de prijskaartjes absoluut van elkaar.

Tellow

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Basis: 9,99 euro per maand
 • Plus: 19,99 euro per maand 
 • Compleet: 49,99 euro per maand

Iets wat ons aanspreekt, is de gratis proefperiode van 30 dagen. Mocht je van bovengenoemde prijzen willen genieten, moet je overigens wel een jaarabonnement afsluiten. Je kunt ook een maandabonnement afsluiten, maar in dat geval worden de prijzen wel hoger. 

Moneybird

 • Gratis proefperiode van 60 dagen
 • Pakket 1: 12 euro per maand 
 • Pakket 2: 21 euro per maand 
 • Pakket 3: 30 euro per maand 

Voor welk pakket je het beste bij Moneybird kunt kiezen? Nou, de verschillen zijn met name op het gebied van banktransacties te vinden. Met pakket 1 kun je maximaal 20 transacties per maand verwerken, met pakket 2 50 transacties per maand en met pakket 3 geniet je van een onbeperkte hoeveelheid transacties. Het meest uitgebreide pakket van Moneybird is in ieder geval voordeliger dan het meest uitgebreide pakket van Tellow.

Functionaliteiten

Verschillen beide programma’s alleen op het gebied van prijskaartjes van elkaar? Nee, zeker niet. Ook op het gebied van de functionaliteiten weten beide programma’s zichzelf te onderscheiden. Om je hier over te kunnen informeren, hebben wij alle functionaliteiten voor je op een rijtje gezet. In onderstaand overzicht vind je per programma de functionaliteiten:

Wat zijn de voor- en nadelen van Tellow en Moneybird?

Ben je nog steeds aan het twijfelen tussen beide programma’s? Of heeft één van de programma’s reeds jouw lichte voorkeur gekregen? Wij kunnen je één ding verklappen: beide programma’s brengen de nodige voordelen met zich mee. Om je híer een indruk van te geven, hebben wij de voor- en nadelen van Tellow én Moneybird voor je op een rijtje gezet:

Voor- en nadelen van Tellow

Tellow voordelen:

 • Het systeem van Tellow biedt veel functies aan
 • De meeste instellingen kun je bij Tellow naar eigen wens bepalen
 • De app van Tellow werkt onwijs prettig
 • Het dashboard van dit programma is overzichtelijk

Tellow nadelen:

 • Een reactie vanuit de klantenservice laat soms lang op zich wachten
 • De pakketten van Tellow zijn naar verhouding prijzig

Voor- en nadelen van Moneybird

Moneybird voordelen: 

 • Je hebt de keus uit meerdere betaalbare pakketten
 • Je kunt een beroep doen op een prima klantenservice
 • Het systeem van Moneybird werkt snel en is overzichtelijk
 • Het programma van Moneybird biedt veel functies aan

Moneybird nadelen:

 • Verschillen tussen pakketten is niet altijd even duidelijk
 • Geen mogelijkheid tot voorraadbeheer of andere uitbreidingen

Wat zegt men over deze programma’s?

In de afgelopen jaren zijn de programma’s van Tellow en Moneybird vrij populair gebleken. Maar, zijn de meeste gebruikers nog steeds positief over het door hen gekozen boekhoudprogramma? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan! Hieronder lees je meer over de reviews over Tellow en Moneybird.

Wat zegt men over Tellow?

Relatief veel ondernemers kiezen voor Tellow. Logisch ook, aangezien dit systeem het nodige te bieden heeft. Opvallend hierbij is dat de meeste gebruikers ook erg tevreden zijn met het programma van Tellow. Van ruim 50 beoordelingen over Tellow is de gemiddelde score namelijk een 8,6. Uitgaande van de schaal van 1 tot 10 is dat echt een prima score.

Wat zegt men over Moneybird?

Op Moneybird’s Feedback Company zijn ruim 550 beoordelingen over Moneybird achtergelaten. De gemiddelde score van deze beoordelingen is een 8,9. Dit is echt een prima score. Veel gebruikers geven aan dat de interface, de helpdesk, de mogelijkheden en de prijskaartjes volledig naar wens zijn. 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email