Skip to content

Beste Urenregistratie Formulier 2022 | Voorbeelden & Tips

John Visser
urenregistratie formulier

Of je nou een groot of klein bedrijf hebt, ieder bedrijf moet zijn uren kunnen verantwoorden. Dit kan veel voordelen met zich mee brengen, denk dan aan aftrekposten wanneer je voldoet aan het urencriterium. Bij het urencriterium moet je minimaal 1.225 uur in het kalender besteden aan je onderneming. Maar hoe verwerk je je uren nou in een mooi formulier? Daar ga je nu achter komen.

Excel of urenregistratie app?

Voor het registreren kan je die op twee manieren verwerken in je administratie. Je kan het in Excel verwerken of in een urenregistratie app. Nu heeft het beide zijn voor- en nadelen. Graag leggen we voor deze twee opties alle voor- en nadelen één voor één uit.

Aanbevolen: Urenregistratie app


 

Als we al een tip mogen geven is om gelijk aan het begin gebruik te maken van een urenregistratie app. Later in dit artikel wordt duidelijk waarom dat zo is.

Op het moment zijn er tientallen urenregistratie apps op de markt beschikbaar, maar omdat e-boekhouden.nl een gratis urenregistratie heeft in combinatie met een boekhoudprogramma kan je die heel makkelijk combineren. Al je uren die hebt opgenomen worden dan gelijk verwerkt in je administratie. Aangezien je gebruik maakt van het juiste programma, kan je ook filteren op datums en van daar uit rapporten genereren. Zo weet je hoeveel uren je hebt gemaakt, waaraan en kan je in de gaten houden of je voldoet aan het urencriterium.

Note: Mocht je een startende ondernemer zijn, e-Boekhouden.nl biedt de mogelijkheid om als startende ondernemer de eerste 15 maanden gratis te gebruiken!

Naast dat je je uren niet meer zelf in een sheet hoeft te verwerken, kan je er ook voor kiezen om een vast uurtarief in te stellen in het boekhoudprogramma waardoor je die automatisch de gemaakte uren factureert. Handig niet?

Voordelen e-Boekhouden.nl

  • Gebruiksvriendelijke app
  • Goede klantenservice
  • Urenregistratie mogelijk in combinatie met boekhouden
  • Gemaakte uren in formulieren ontvangen (automatisch)

Nadelen e-Boekhouden.nl

  • Kost na 15 maanden €7,95 p/m
urenregistratie formulier excel

Afgeraden: Excel

Nu je weet wat het beste is om je uren te registreren, willen wij je toch de andere manier toelichten. Want Excel heeft natuurlijk niet alleen maar nadelen, maar wel meer nadelen dan voordelen.

Urenregistreren in Excel heb je een template voor nodig. Vanuit die template krijg je een mooi overzicht waarbij je met de dag je uren kan invoeren. Het kan handig zijn als je alleen maar op kantoor werkt, maar vaak moet je ook wel eens een dag weg naar klanten. Dan wordt het al lastig, want Excel heeft geen smartphone app waarbij je vanaf je telefoon je uren kan registreren.

Daarnaast worden er ook geen automatisch backups van je uren overzicht gemaakt, dus wanneer je computer crashed of je bestanden op een manier kwijt raakt, dan heb je een probleem. Mensen die vaak ook in Excel beginnen met het registreren van hun uren is dat je vaak errors krijgt. Het kan dus ook heel veel tijd innemen om heel iets simpel af te handelen.

Overige nadelen van Excel:

  • Niet snel en makkelijk je aangifte kunnen doen
  • Geen rechten kunnen verlenen aan je boekhouder
  • Niet koppelbaar met externe systemen

Denk er dus goed over na of je je uren wilt gaan bijhouden in Excel. Wil je toch je urenregistratie in Excel? Gebruik dan deze urenregistratie excel template. Dan scheelt je het wat tijd met het maken van een mooi overzicht!

(template bron: excelvoorbeelden.nl)

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email