Skip to content

Visma vs Exact – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
visma vs exact

Wil jij ook weinig omkijken meer naar jouw boekhouding hebben? Volg dan het voorbeeld van veel ondernemers; kies voor een goed online boekhoudprogramma. Een dergelijk programma brengt veel voordelen met zich mee, terwijl je ook nog eens uit veel programma’s kunt kiezen! Heb jij mogelijke interesse in Visma vs Exact? En twijfel je op dit moment tussen deze twee aanbieders? Hieronder vind je alle functies, reviews en voor- en nadelen van beide programma’s.

Met dit vergelijkings artikel krijg je eigenlijk alle informatie voorgeschoteld. Informatie waarmee je vervolgens de juiste keuze kunt maken. Een keuze waar je veel profijt van gaat hebben!

Wat is Visma en Exact?

Ben je op zoek naar een goed boekhoudprogramma? Dan is de kans groot dat je al snel de namen Visma en Exact tegenkomt. Deze twee programma’s zijn namelijk populair, zijn toonaangevend en bieden de nodige voordelen. Bovendien zijn deze programma’s ontwikkeld door echt grote softwarebedrijven.

Zo is Visma op dit moment de sponsor van de wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma. Een dergelijke sponsoring komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, deze sponsoring geeft duidelijk aan dat Visma een behoorlijk bedrijf is. Dat geldt ook voor Exact; dit is één van de grootste softwarebedrijven in ons land.

De programma’s van Visma en Exact vertonen ook de nodige overeenkomsten. Zo bevinden beide programma’s zich volledig in de cloud en zijn beide programma’s behoorlijk uitgebreid. Tevens is het een feit dat veel ondernemers voor één van deze programma’s kiezen. Visma en Exact hebben in ieder geval de zaakjes prima op orde!

Ben je een zzp’er of heb je een klein MKB bedrijf? Dan is de keus voor Visma voor de hand liggend. Heb je een groter bedrijf? Dan kun je ook prima voor het boekhoudprogramma van Exact kiezen. Beide programma’s hebben de nodige overeenkomsten, maar richten zich dus wel op een andere doelgroep.

visma

Visma

In de jaren 90 van de vorige eeuw werd het bedrijf Visma opgestart. Het bedrijf startte als een softwarebedrijf en is dat al die jaren ook gebleven. Visma heeft prima boekhoudsoftware ontwikkeld, maar ook tal van andere softwaresystemen. Indien je al deze software systemen gebruikt, kun je met jouw onderneming echt een flinke stap gaan maken. Een flinke stap op het gebied van automatisering en digitalisering. 

Zoals hierboven al gesteld; de naam Visma kom je tijdens sportwedstrijden met enige regelmaat tegen. Daarnaast is het ook nog leuk om te weten dat Visma in veel andere landen actief is. Op dit moment valt Visma onder een holding uit Noorwegen, waardoor het bedrijf ook in Noorwegen goed vertegenwoordigd is. Dit geldt overigens ook voor de andere landen in Scandinavië; Visma is in meerdere landen echt een gevestigde partij.

exact

Exact

Het verhaal van Exact leest eigenlijk als een jongensboek weg. In het jaar 1984 besloten zes studenten namelijk om de handen ineen te slaan. Deze studenten werkten bij een softwarebedrijf, maar wilden graag zelf software gaan ontwikkelen. Onder de naam Epsilon software begonnen zij hier in 1984 mee.

Dit ging op zich prima, maar ze kwamen er wel achter dat de naam Epsilon Software al bestond. De zes oprichters besloten daarom om de naam van hun bedrijf naar Exact Software aan te passen. Onder die naam heeft het softwarebedrijf – tot op de dag van vandaag – flinke furore gemaakt.

Door de jaren heen is Exact uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven. Het bedrijf biedt prima boekhoudsoftware aan, maar ook tal van andere softwaresystemen. Door koppelingen tussen deze systemen te maken, ben je eigenlijk spekkoper.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Het mag duidelijk zijn: zowel Visma als Exact hebben het nodige te bieden. Dit geldt niet alleen voor de bedrijven zelf, maar ook voor de boekhoudprogramma’s van beide bedrijven. Deze beide programma’s zijn populair, zijn uitgebreid en vallen bij veel mensen in de smaak. Het is wel goed om te weten dat beide programma’s op verschillende gebieden verschillen. Daarover vertellen wij je hieronder graag meer.

Prijs

Als je van een boekhoudprogramma gebruik gaat maken, moet je hier maandelijks een vast bedrag voor betalen. Wat dit bedrag precies is, is per boekhoudprogramma verschillend. Ook kun je per boekhoudprogramma uit meerdere pakketten kiezen; tussen deze pakketten bestaan ook prijsverschillen. Meer informatie over de prijzen van Visma en Exact vind je hieronder.

Visma

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Factureren: 7,50 euro per maand (bij facturatie per 12 maanden)
 • Boekhouden & factureren: 18 euro per maand (bij facturatie per 12 maanden)
 • Voor de professional: 25 euro per maand (bij facturatie per 12 maanden)

Exact

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Exact Online Boekhouden Essentials: 39 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Plus: 72 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Professional: 106 euro per maand
 • Exact Globe Finance & Synergy: vanaf 179 euro per maand

Beide programma’s bieden dus een gratis proefperiode aan. Dat is dan ook direct de enige overeenkomst; tussen de pakketten van beide bedrijven zijn echt grote verschillen zichtbaar. Als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, kies je in ieder geval het beste voor Visma. Heb je een groot bedrijf met een complexe administratie? Dan kies je beter voor Visma!

Functionaliteiten

Zijn de verschillen alleen zichtbaar op het gebied van de prijsstelling? Nee, zeker niet. Ook op het gebied van functionaliteiten zijn duidelijke verschillen zichtbaar. Om deze verschillen aan te duiden, hebben wij alle functionaliteiten in een overzicht geplaatst. Neem onderstaand overzicht door en verkrijg daarmee direct meer duidelijk voor jezelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van Visma en Exact?

Visma of Exact; wat is nou voor jou de beste keuze? De ervaring leert dat veel ondernemers dit een lastige keuze vinden. Om jou een handje met deze keuze te helpen, hebben wij de voor- en nadelen van beide programma’s op een rijtje gezet!


Voor- en nadelen van Visma

Visma voordelen:

 • De pakketten van Visma zijn behoorlijk voordelig
 • Het programma van Visma is voor veel bedrijven geschikt
 • De klantenservice van Visma functioneert prima en reageert snel
 • Het programma van Visma is behoorlijk uitgebreid

Visma nadelen:

 • De lay-out had iets overzichtelijker gekund
 • Voor bepaalde functies moet je extra betalen bij Visma

Voor- en nadelen van Exact

Exact voordelen:

 • Het programma van Exact biedt veel functies aan
 • Je hebt de beschikking over een overzichtelijk dashboard
 • De boekhouding bevindt zich volledig in de cloud
 • Moeiteloos te koppelen aan andere softwaresystemen

Exact nadelen:

 • Eigenlijk niet zo geschikt voor zzp’ers
 • Het programma van Exact is niet het voordeligste programma
 • Wat zegt men over beide programma’s?

Welk boekhoudprogramma spreekt jou op dit moment het meeste aan? Ga je voor de uitgebreide functies van Exact? Of kies je toch voor de voordelige tarieven van Visma? De keuze is volledig aan jou. Wij willen je graag nog een stapje verder op weg helpen. Dat doen we door hieronder naar de beoordelingen van andere gebruikers van deze programma’s te kijken.

Wat zegt men over Visma?

Zijn veel gebruikers te spreken over het boekhoudprogramma van Visma? Ja, dat is zeker het geval. Bij bijvoorbeeld Visma’s Trustpilot zijn meer dan 330 beoordelingen achtergelaten. De gemiddelde score van deze beoordelingen is een 3,9 op een schaal van 1 tot 5. Dat is dus een prima score!

Wat zegt men over Exact?

Veel gebruikers van Exact laten ook online een beoordeling achter. Bij de website Exact’s Kiyoh hebben ruim 1500 klanten namelijk een beoordeling achtergelaten. Alleen 

deze hoeveelheid beoordelingen is al veelzeggend voor dit programma. Van deze beoordelingen is gemiddelde score overigens een 8,2 op een schaal van 1 tot 10. Ook dat is een prima score te noemen!

Probeer Visma en/of Exact gratis uit!

Zo, ben je nu in staat om een goede keuze voor jezelf te maken? Mocht je dit nog steeds lastig vinden, hebben wij nog één hele handige tip voor je. Maak gebruik van de gratis proefperiode. Door van een gratis proefperiode gebruik te maken, krijg je echt een duidelijke indruk van het boekhoudprogramma. Bij zowel Visma als Exact kun je gebruik maken van een gratis proefperiode:

Visma: bij Visma geniet je van een gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze periode kun je het boekhoudprogramma naar wens uitproberen, inclusief alle functies en mogelijkheden.

Exact: bij Exact geniet je eveneens van een gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze proefperiode kun je ook nog andere softwaresystemen van Exact uitproberen. Mogelijk kun je direct met meerdere nieuwe softwaresystemen aan de slag gaan!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email