Skip to content

Beste Webshop Software Overzicht 2024 | Vergelijk | Reviews

John Visser

Heb je enig idee hoeveel webshops er in ons landje bestaan? Schrik niet, maar recent onderzoek wijst uit dat er ongeveer 49.000 webshops in ons land bestaan. Dit aantal is gebaseerd op gegevens van het Centraal Bureau voor Statistiek, waarin kleine webshops niet eens meegenomen zijn. Het is dus goed mogelijk dat er meer dan 50.000 webshops in ons land bestaan.

Wil jij zelf ook graag een webshop gaan starten? Wil je bijvoorbeeld zelfgemaakte producten gaan verkopen? Als dat het geval is, krijg je dus met de nodige concurrentie te maken. Je hebt immers met de aanwezigheid van veel andere webshops te dealen, waardoor je écht onderscheidend moet zien te zijn.

Hoe je echt onderscheidend met een webshop kunt zijn? Dat begint in basis al met het aanbieden van leuke en originele producten. Deze producten moeten eigenlijk alleen in jouw webshop verkrijgbaar zijn, waardoor de klanten geen keus tussen meerdere webshops hebben. Nee, als zij het betreffende product wensen te kopen, kan dit alleen via jouw webshop.

Daarnaast is het ook pure noodzaak dat je jouw webshop continu weet te optimaliseren. De webshop moet snel zijn, het betaalproces moet geoptimaliseerd zijn en ook de content in jouw webshop moet van het hoogste niveau zijn. Voor het betaalprocess zijn er verschillende betaalsystemen beschikbaar op de markt. Hoe je dit stuk voor stuk kunt bereiken? In de basis komt het neer op veel doorzettingsvermogen, het opbrengen van een geduld én het gebruik maken van de juiste systemen.

In dit artikel willen we jou graag kennis laten maken met de beste webshop software. Daarbij bespreken we ook wat je precies met deze software kunt, wat de voordelen van webshop software zijn en hoe je deze software in jouw webshop kunt integreren. Kortom: heb je ideeën om zelf een webshop te starten? Of wil je jouw huidige webshop graag optimaliseren? Lees dan op je gemakje dit artikel door en laat je verrassen!

Wat is webshop software precies?

Het opzetten van een webshop is in de basis niet al te lastig. Iedereen is met bijvoorbeeld WordPress immers in staat om zelf een website/webshop te ontwikkelen. Maar, met alleen een WordPress website ga je niet de gewenste resultaten boeken. Nee, als je écht succesvol wilt zijn met jouw webshop, dien je gebruik te maken van webshop software.

Dit is software waarmee je jouw webshop verder kunt ontwikkelen, waarmee je extra functies aan jouw webshop toe kunt voegen of waarmee je jouw webshop kunt optimaliseren. Als we het over webshop software hebben, spreken we in ieder geval over software waarmee je jouw webshop kunt verbeteren.

Waar de focus dan exact op ligt, is van webshop software tot webshop software verschillen. Met sommige softwarepakketten kun je het betaalproces binnen jouw webshop optimaliseren, terwijl je met andere softwarepakketten juist een omnichannel webshop op kunt zetten.

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen in ieder geval niet stil gestaan. Nee, je kunt tegenwoordig kiezen uit veel soorten webshop software systemen, waarbij je ook kunt kiezen voor complete pakketten. Als je voor een compleet pakket kiest, vang je eigenlijk meerdere vliegen in één klap.

Dat laatste is het geval als je voor bijvoorbeeld Shopify, Magento, Lightspeed, WooCommerce, JouwWeb of Shopware gebruik gaat maken. Met dergelijke webshop software systemen kun je met enkele drukken op de knop jouw eigen webshop ontwikkelen. Vervolgens kun je deze webshop in de toekomst ook blijven optimaliseren, blijven doorontwikkelingen en blijven aanpassen. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk bezoekers aantrekken en daarmee zoveel mogelijk omzet genereren.

Het is wél van belang om onderscheid te maken tussen twee soorten webshop softwaresystemen:

  • Ontwikkelingssoftware: dit zijn onder meer de hierboven genoemde softwaresystemen. Met deze systemen kun je zelf een webshop ontwikkelen, waarna je direct kunt starten met het verkopen van producten.
  • Uitbreiding Software: dit zijn webshop software systemen waarmee je jouw huidige webshop uit kunt breiden. Je kunt hierbij denken aan optimalisatiesoftware of aan betalingssoftware. Van deze software kun je alléén gebruik maken als de basis van jouw webshop staat. De basis van jouw webshop kun je zetten met de hierboven genoemde ontwikkelingssoftware.

Wat zijn de voordelen van webshop software?

Is het mogelijk om een succesvolle webshop te runnen zonder software? Nee, dat is tegenwoordig niet meer mogelijk. Als je géén webshop software gebruikt, ben je dus eigenlijk dief van jouw eigen portemonnee. Alleen dit is al voldoende reden dus om gebruik te gaan maken van de beste webshop software.

Om het belang van webshop software te benadrukken, maken we graag een treffende vergelijking. Voor deze vergelijking kijken we naar een belangrijke roeiwedstrijd:

1. Als je aan een roeiwedstrijd succesvol deel wilt nemen, heb je hier een goede boot én goede riemen voor nodig. Wil je roeien zonder riemen? Dan kun je een overwinning in de wedstrijd op jouw buik schrijven. Sterker nog: je wordt kansloos laatste.

2. Als je met jouw webshop succes wilt behalen, heb je hier goede software voor nodig. Wil je een webshop zonder software ontwikkelen? Dan kun je succes op jouw buik schrijven. Sterker nog: jouw webshop is een bodemloze put, aangezien je hier tijd en geld in investeert zonder daar ooit iets voor terug te krijgen.

Kortom: voor elke webshop eigenaar is het van cruciaal belang om gebruik te maken van de juiste webshop software. Wat de exacte voordelen van de webshop software is, is echt volledig afhankelijk van de software waar je voor kiest. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je immers kiezen tussen verschillende soorten webshop software systemen. 

Hoe kun je de beste webshop software vinden?

Heb jij ambitie om een webshop op te gaan richten? Wil jij graag producten via het wereldwijde web gaan verkopen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de keuze voor webshop software dan direct van cruciaal belang. Als je niet voor de juiste webshop software weet te kiezen, kun je jouw webshop eigenlijk als een bodemloze put zien.

Maar, hoe kun je nou de beste webshop software vinden? In onze ogen is dit een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Alleen door een complete vergelijking te maken, kun je voor jouw webshop de juiste keuze gaan maken. Graag bespreken we hieronder hoe je nou het beste een goede vergelijking kunt maken.

Soort softwaresysteem

Allereerst moet je gaan bepalen naar wat voor soort software je precies op zoek bent. Wil je graag speciale software voor jouw betaalpagina gaan gebruiken? Of ben je op zoek naar ontwikkelingssoftware waarmee je jouw hele webshop kunt ontwikkelen?

Voordat je op zoek kunt gaan, is het dus zaak om jouw wensen op een rijtje te gaan zetten. Bepaal waar je de software precies voor wilt gaan gebruiken en wat het doel van de software moet zijn. Als je dát duidelijk in beeld hebt gebracht, ben je in staat om vanaf het begin een treffend vergelijk te gaan maken.

SaaS of Open source

Ook is het goed om te weten dat er twee soorten softwaresystemen gaan. Je kunt voor SaaS software kiezen, waarbij eigenlijk alles voor je wordt geregeld. Je hoeft je hierdoor geen zorgen over bijvoorbeeld updates en hosting te maken. De afkorting SaaS staat overigens voor Software as a Service.

Wil jij liever de touwtjes in eigen handen houden? Dan kun je beter voor Open source software kiezen. Met de Open source software ben je namelijk in staat om zelf de software volledig aan te passen én uit te breiden.

Wat de beste keuze voor jou is? Ook dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Ons advies is om een goed vergelijk voor jezelf te maken en na te gaan hoe ver jouw technische kennis reikt. Als je technisch prima onderlegd bent, is het wellicht interessant om voor de Open source software te kiezen. Die software kun je immers naar wens aanpassen.

Gratis of betaalde software

Verder moet je goed na gaan denken over mogelijke uitgaven. Wil jij gaan betalen voor de webshop software? Of wil je juist genieten van gratis webshop software? Ook hierbij geldt weer dat deze keuze volledig van jouw eigen voorkeuren afhankelijk is.

Daarbij is het wel goed om het volgende te weten: van zowel de gratis software als van de betaalde software kun je meer dan voldoende varianten vinden. Ongeacht waar jouw voorkeur naar uitgaat, heb je altijd voldoende keus om de perfecte webshop software te vinden. 

Hebben wij nog een advies op dit vlak? Nou, in onze ogen kan het zeker geen kwaad om te betalen voor goede webshop software. Wij zien namelijk dat de betaalde webshop software systemen vaak een betere support leveren én ook nog iets uitgebreider zijn.

Eigenschappen van de software

Tot slot is het ook nog zaak om goed naar de eigenschappen van de webshop software te kijken. Als we naar de ontwikkelingssoftware kijken, is het onder meer goed om na te gaan welke betaalmogelijkheden standaard aangeboden worden.

Ook moet je goed naar het design van de software kijken. Of beter gezegd: ben je met de webshop software in staat om de webshop volledig in jouw eigen huisstijl te gaan ontwerpen? 

Hierbij is het overigens ook zeer wenselijk dat de software responsive is. Dit betekent dat de webshop zich naar de grootte van het beeldscherm van de bezoeker aan weet te passen. Bij nagenoeg alle webshop software systemen is dat tegenwoordig echter standaard!

Let verder nog goed op de support, op de snelheid van de software, op de zoekmachinevriendelijkheid, op de functies van de software en op de beoordelingen die je op het internet kunt vinden.

Wat is volgens ons de beste webshop software?

Zo, je hebt hierboven kunnen lezen dat het maken van een vergelijk vrij lastig is. Je moet immers belangrijke knopen doorhakken en je moet vervolgens op meerdere criteria letten. Graag zetten wij dan ook nog een stapje extra, zodat jij makkelijk de beste webshop software kunt vinden. 

Hoe wij dat stapje extra zetten? Nou, wij bespreken hieronder in het kort de beste webshop software systemen. Neem deze systemen op je gemakje door en kies vervolgens direct voor de beste software voor jouw webshop!

Beste Webshop Software Overzicht 2024 | Vergelijk | Reviews 1

LightSpeed

In de afgelopen jaren heeft LightSpeed zich weten te ontwikkelen tot één van de beste webshop software systemen. Dit systeem is onwijs uitgebreid en is daardoor zeker voor de grotere webshops/bedrijven geschikt. Als jij met jouw kleine webshop wilt starten, is dat echter ook prima mogelijk met LightSpeed.

Wel moet je rekening houden met een vrij forse investering. Voor deze software betaal je maandelijks een bedrag van ongeveer 50 euro, maar je hebt dan ook verder nergens meer omkijken naar. Dit betreft namelijk SaaS software!

Beste Webshop Software Overzicht 2024 | Vergelijk | Reviews 2

Magento

Gaat jouw voorkeur meer uit naar Open source software? Wil je daarbij kunnen bouwen op een ervaren speler? Wil je ook te allen tijde een beroep kunnen doen op een prima klantenservice? Dan is het aan te raden om eens naar Magento te kijken.

Met Magento kun je snel een webshop ontwikkelen, optimaliseren én uitbreiden. Bovendien heeft Magento een grote community op weten te bouwen, waardoor je altijd en overal jouw vragen kunt stellen!

Beste Webshop Software Overzicht 2024 | Vergelijk | Reviews 3

Shopify

Een relatief nieuwe speler in ons land is Shopify. De software van dit bedrijf is echter onwijs snel populair geworden. Dat komt met name door de gebruiksvriendelijkheid, de eindeloze functies én het prijskaartje. Je kunt bij Shopify namelijk tussen drie pakketten kiezen, waardoor je het pakket altijd met jouw webshop mee kunt laten schalen. Daardoor weet je bovendien zeker dat je nooit teveel hoeft te betalen.

Bijkomend voordeel: je kunt gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze periode kun je de software grenzeloos uittesten!

Beste Webshop Software Overzicht 2024 | Vergelijk | Reviews 4

WordPress + WooCommerce

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de software van WordPress. Deze software is volledig gratis én kun je samenvoegen met de software van WooCommerce. Als je daarvoor kiest, heb je eigenlijk een winnende combinatie.

Een absoluut voordeel hiervan zijn de relatief lage kosten. Ook het gebruiksgemak, de eindeloze mogelijkheden en de onwijs grote community zijn redenen om voor de combinatie van WordPress en WooCommerce te kiezen.

Bijkomend voordeel: WordPress is echt laagdrempelige software. Als je ook maar een beetje handig bent, kun je zelf al jouw webshop met deze twee softwaresystemen ontwikkelen!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email