Skip to content

WiFi versterker: alles wat je moet weten

Peter Jansen
Wifi versterker

Als je bent zoals de meeste mensen, vind je jouw WiFi-thuis waarschijnlijk vanzelfsprekend. Maar wat als je het WiFi-signaal thuis nog sterker zou kunnen maken? Met een WiFi versterker kan dat!

Een WiFi-versterker is een apparaat dat een bestaand draadloos signaal versterkt. Dit kan handig zijn als je thuisrouter zich in een uithoek van het huis bevindt en je een betere dekking wilt in andere delen van het huis.

Wat is een WiFi-versterker?

Een WiFi-versterker is een apparaat dat een bestaand draadloos signaal oppikt en versterkt. Dit kan handig zijn als je een groot huis hebt en je router in een hoek van het huis staat. Met een WiFi-versterker kan je het bereik van jouw WiFi-thuisnetwerk vergroten, zodat alle delen van jouw huis beter worden bestreken.

WiFi versterker: alles wat je moet weten 1

Hoe werkt een WiFi-versterker?

Een WiFi-versterker werkt door een bestaand draadloos signaal te ontvangen en vervolgens te versterken. Het versterkte signaal wordt vervolgens uitgezondenterug in het huis, met een betere dekking dan voorheen. Enkel de dekking zal hierdoor beter zijn, de wifi snelheden zullen minimaler zijn aangezien er een extra schakel (in dit geval een versterker) tussen jou en de router zit.

WiFi versterker: alles wat je moet weten 2

De meeste versterkers werken door ze in een stopcontact te steken en deze vervolgens met een ethernetkabel op jouw router aansluiten (ook wel access points genoemd), hierdoor zal je internet stabieler zijn. Vervolgens zal de versterker zijn eigen WiFi-signaal uitzenden dat sterker is dan jouw bestaande signaal.

Heb ik een WiFi-versterker nodig?

Als je een groot huis hebt of als jouw router zich in een uithoek van het huis bevindt, dan kan je baat hebben bij het gebruik van een WiFi-versterker. Door jouw draadloze signaal te versterken, kan je het bereik van jouw thuisnetwerk vergroten en genieten van een betere dekking in jouw hele huis.

De voordelen van het gebruik van een WiFi versterker

Het gebruik van een WiFi-versterker heeft verschillende voordelen:

  • Je kan het bereik van jouw thuisnetwerk vergroten, zodat u kunt genieten van een betere dekking in uw hele huis.
  • Door jouw draadloze signaal te versterken, kan je ook de stabiliteit van jouw wifi verbinding verbeteren. Dit is vooral gunstig als je een groot huis hebt of als jouw router zich in een uithoek van het huis bevindt.
  • Een WiFi versterker kan ook helpen om de snelheid van jouw verbinding te verbeteren door interferentie van andere apparaten en netwerken te verminderen.

Als je overweegt een WiFi-versterker te gebruiken, is het belangrijk om een gekwalificeerde technicus te raadplegen om er zeker van te zijn dat het de beste oplossing is voor jouw thuisnetwerk.

Dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van een WiFi-versterker

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een WiFi-versterker. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de versterker compatibel is met jouw router. Ten tweede wil je een versterker kiezen die genoeg zendvermogen heeft om het gebied te bestrijken dat je wilt.

WiFi versterker: alles wat je moet weten 3

Ten slotte moet je overwegen of je een enkele of dubbele bandversterker. Single-band versterkers werken alleen met de 2,4 GHz frequentie en kunnen niet worden gebruikt met de 5 GHz frequentie. Dual-band versterkers kunnen voor beide frequenties worden gebruikt.

Als je jouw WiFi-signaal thuis wilt versterken, is een WiFi-versterker een uitstekende optie! Let hierbij wel op dat er een “extra schakel” zit, hierdoor kan je niet het beste wifi snelheid behalen. Hiervoor raden wij aan om extra wifi access points te plaatsen, dit is vooral aan te raden bij zakelijk gebruik.

Conclusie

Een WiFi-versterker kan een geweldige manier zijn om het bereik van jouw WiFi-signaal te vergroten. Het is eenvoudig te installeren en kan een geweldige manier zijn om jouw WiFi-ervaring te verbeteren.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email