Skip to content

Wrike vs Asana – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
wrike vs asana

Voor elk bedrijf is goed projectmanagement van cruciaal belang. Je stelt jouw klanten hiermee tevreden, je verbetert de interne communicatie en je kunt binnen jouw onderneming een stuk efficiënter werken. Tevens ben je in staat om méér projecten uit te voeren, waardoor je met jouw bedrijf nog harder kunt/gaat groeien.

Voor welk projectmanagement systeem je dan het beste kunt kiezen? Dat hangt van jouw voorkeuren af. In dít artikel maken wij in ieder geval een uitgebreide vergelijking tussen Wrike en Asana. Hieronder vind je alle functies, reviews en de voor- en nadelen van beide programma’s. Als je op dit moment aan het twijfelen bent tussen deze twee programma’s, biedt dit artikel dus uitkomst. 

Wat zijn Wrike en Asana?

Als je Wrike en Asana naast elkaar legt, zie je enkele opvallende overeenkomsten. Zo zijn beide programma’s in de afgelopen jaren bijzonder populair geworden. Veel bedrijven kiezen voor Wrike, terwijl ook veel bedrijven voor Asana kiezen. Dit betekent, met andere woorden, dat beide programma’s veel te bieden hebben.

Overigens vallen beide programma’s onder de categorie ‘project management software’. Met deze software ben je in staat om projecten te beheren, om teams aan te sturen en om projecten naar wens te voltooien. Daar worden niet alleen jouw werknemers blij van, maar ook zéker jouw klanten. Met dank aan Wrike of aan Asana kun je een flinke groep van tevreden klanten op gaan bouwen.

Feit is dat je bij beide programma’s de beschikking over veel functies hebt. Eigenlijk gaat het bij beide programma’s om véél meer dan alleen maar projecten te beheren. Dit geldt echt voor zowel Wrike als voor Asana. Met deze systemen kun je gewoonweg alle kanten op!

Wrike

Wrike

Onder leiding van Ander Filev kwam in 2006 een uniek systeem op de proppen. Onder de naam Wrike welteverstaan. Dit systeem won bij de lancering al direct een prestigieuze award in Parijs, maar moest door de jaren heen nog gefinetuned worden. Uiteindelijk wist Wrike in 2021 een investering van 1 miljoen dollar op te halen, waarna de ontwikkelingen doorgezet konden worden.

Het bleef echter niet bij die ene investering. Nee, door de jaren heen hebben veel meer bedrijven in Wrike geïnvesteerd. En met succes. Door de jaren heen is Wrike namelijk uitgegroeid tot een immens bedrijf. Een bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Amerika gevestigd is, maar waarvan kantoren ook in Ierland, Rusland en Australië te vinden zijn. Al met al is het vanaf 2006 hard gegaan met dit bedrijf en haar systeem.

asana

Asana

Voor de oprichting van Asana moeten we terug naar het jaar 2008. In dat jaar verlaten twee ondernemers het bedrijf Facebook; het gaat hierbij om Dustin Moskovitz en Justin Rosenstein. Moskovitz was één van de oprichters van Facebook, terwijl Rosenstein bij zowel Google als bij Facebook actief was als engineer. Beide heren besloten echter dat het tijd was om het hef in eigen handen te nemen.

In 2008 begonnen Rosenstein en Moskovitz daarom met de ontwikkeling van Asana. De eerste versie van het systeem werd in 2011 gelanceerd, waarbij het systeem eigenlijk al direct op lovende woorden kon rekenen. Door verschillende investeringen heeft Asana uiteindelijk de gewenste groei door kunnen maken. Wereldwijd heeft dit bedrijf nu meer dan 900 mensen in dienst. Leuk detail: de naam Asana is een verwijzing naar een unieke yoga oefening/pose.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je aan het twijfelen tussen Wrike en Asana? Dat is héél goed voor te stellen. Beide programma’s lijken immers op elkaar. Desalniettemin verschillend beide programma’s op essentiële punten van elkaar. Wat deze verschillen precies zijn, vertellen wij je hieronder. We kunnen je alvast verklappen dat de verschillen op twee gebieden merkbaar zijn; de prijskaartjes en de functionaliteiten.

Prijs

Het gebruik maken van een goed projectmanagement systeem is nooit gratis. Je moet met een bepaalde investering rekening houden, waarbij er uiteraard wel verschillen bestaan in de prijsvorming. Deze verschillen zijn ook tussen Wrike en Asana duidelijk zichtbaar.

Wrike

  • Gratis proefperiode van 14 dagen
  • Free: 0 dollar per maand, voor startende teams/bedrijven
  • Professional: 9,80 euro dollar per maand per gebruiker
  • Business: 24,80 euro dollar per maand per gebruiker
  • Enterprise: prijs op aanvraag, geschikt voor grote teams

Voor welk pakket je van Wrike het beste kunt kiezen? Dat hangt af van jouw eigen voorkeuren. Ook moet je goed naar de grootte van jouw bedrijf kijken.

Asana

  • Basic: 0 euro, gratis voor altijd. Is voor medewerkers/teams die net van start gaan met projectbeheer
  • Premium: 10,99 euro per maand per gebruiker. Voor teams die meerdere projectplannen moeten maken.
  • Business: 24,99 euro per maand per gebruiker. Voor teams die werk moeten beheren.

De hierboven genoemde prijzen zijn op basis van een jaarlijkse betaling. Als je voor een maandelijkse betaling kiest, betaal je een paar euro’s meer per maand per gebruiker. Het is kostentechnisch dus interessanter om te kiezen voor een jaarlijkse betaling.

Functionaliteiten

De verschillen tussen Wrike en Asana zijn op het gebied van prijsstelling zichtbaar. Daar blijft het echter niet bij. Nee, ook op het gebied van functionaliteiten vind je de nodige verschillen terug. Check daarom goed onderstaande tabel, waarin wij van beide programma’s alle functionaliteiten opgesomd hebben. Bepaal welke functionaliteiten het meeste aansluiten op jouw wensen/behoeften/voorkeuren:

Wat zijn de voor- en nadelen van Wrike en Asana?

Kun jij nou het beste voor Wrike kiezen? Of kun je toch beter voor Asana gaan? Dit is een afweging die je op basis van jouw eigen bevindingen moet gaan maken. Wij kunnen je op dit gebied alleen maar adviseren en helpen. Dit helpen doen we onder meer door alle voor- en nadelen van beide programma’s voor je op een rijtje te zetten.

Voor- en nadelen van Wrike

Wrike voordelen:

  • De helpdesk van Wrike functioneert echt prima
  • Het dashboard van Wrike is nagenoeg volledig naar wens in te stellen
  • Het is mogelijk om software of apps van andere partijen in dit systeem te integreren
  • Het systeem van Wrike is bijzonder uitgebreid

Wrike nadelen:

  • Het systeem is eigenlijk té uitgebreid voor kleine bedrijven
  • Het gehele systeem van Wrike is in het Engels

Voor- en nadelen van Asana

Asana voordelen:

  • Het systeem van Asana biedt bijzonder veel functies aan
  • Het gratis abonnement van Asana is ideaal voor kleine/startende ondernemers
  • Dankzij de labels van Asana werk je op een aangename manier
  • Met het systeem van Asana behoud je echt perfect het overzicht

Asana nadelen:

  • Het systeem is, mede dankzij de labels, soms iets te overweldigend
  • Het systeem van Asana moet met enige regelmatig van een update voorzien worden

Wat zegt men over beide programma’s?

Welke programma spreekt jou op dit moment het meeste aan? Spreken de voordelen van Wrike jou wel aan? Of vind je de voordelen van Asana beter op jouw wensen aansluiten? Door een uitgebreide vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken. Daarbij is het ook nog aan te raden om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken.

Wat zeggen mensen over Wrike?

Op onder meer Wrike’s Trustpilot zijn meer dan 150 reviews geplaatst. Opvallend is dat de gemiddelde score slechts een 3,2 is; op een schaal van 1 tot 5 is dat niet bijzonder hoog. Bovendien is het opvallend dat op weinig andere review-websites reviews achtergelaten worden. De gebruikers van Wrike zijn – althans zo lijkt het – niet al te happig om een review achter te laten.

Wat zeggen mensen over Asana?

Zijn er over Asana dan meer beoordelingen te vinden? Nee, eigenlijk niet. Geen enkele review-website beschikt over meerdere beoordelingen over Asana. Wel zijn wij twee veelzeggende beoordelingen van grote bedrijven tegengekomen: 

  • Al onze verticals bij Wix hebben momenteel maar één bron van waarheid – en dat is Asana” – Head of Marketing Ops and Partnerships van Wix.
  • “Iedereen bij ons gebruikt Asana. Het verhoogt onze productiviteit.” Strategisch directeur van Viessmann.

Probeer Wrike gratis uit!

Tot slot hebben wij nog een belangrijke tip voor je: maak gebruik van de gratis proefperiode van Wrike of van Asana. Dankzij deze proefperiode krijg je een duidelijk(er) beeld van alle mogelijkheden van het systeem. Bij Wrike kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen, terwijl je bij Asana van een onbeperkt proefabonnement gebruik kunt maken. Meld je direct bij beide programma’s aan en maak daarmee de vergelijking voor jezelf compleet! 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email