Skip to content

Wrike vs Monday – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
wrike vs monday

Heb jij in jouw onderneming meerdere projecten tegelijkertijd lopen? Wil je voor jezelf en voor jouw werknemers het gewenste overzicht creëren? En wil je daarmee ook jouw klanten nóg erger tevreden stellen? In dat geval doe je er verstandig aan om gebruik te gaan maken van projectmanagement software. Twijfel je hierbij tussen Wrike en Monday? Dat is niet heel gek; beide programma’s zijn namelijk veelbelovend.

In deze review maken wij een uitgebreide vergelijking tussen deze twee programma’s. We kijken in het kort naar de overeenkomsten, waarna we ook inzoomen op de belangrijkste verschillen. Tevens zetten we van beide programma’s de voor- en nadelen even op een rijtje. Aan de hand van deze review kun jij voor jezelf de juiste keuze gaan maken!

Wat zijn Wrike en Monday?

Wrike en Monday zijn beide zogeheten projectmanagement systemen. Met deze systemen ben je in staat om projecten te managen, te monitoren en te voltooien. Hierbij geniet je van het nodige gemak én een ideale interne communicatie. Je merkt al snel dat het voor jouw werknemers een stuk duidelijker is wát er moet gebeuren. En door wie dit gedaan moet worden.

In de wereld van projectmanagement systemen zijn beide systemen overigens erg populair. Al veel bedrijven maken gebruik van Wrike óf van Monday. Deze populariteit is onder meer te danken aan de veelzijdigheid van de systemen. Zowel Wrike als Monday hebben veel functies ingebouwd zitten. Heel veel functies zelfs.

Tot slot vinden wij ook dat beide programma’s erg overzichtelijk zijn. Als je het dashboard in Wrike of in Monday bekijkt, krijg je direct de gewenste duidelijkheid. Met beide programma’s wordt het uitvoeren van complete projecten in ieder geval een stuk leuker én makkelijker!

Wrike

Wrike

Voor de geschiedenis van het bedrijf Wrike moeten we terug naar het jaar 2006. In dat jaar komt de heer Andrew Filev namelijk met de eerste versie van Wrike op de proppen. Dit systeem wint daarbij overigens direct een prestigieuze prijs in Parijs; dit was eigenlijk het startschot voor een immense groei.

Deze groei heeft door de afgelopen jaren alleen maar doorgezet. Zo werd in januari 2021 Wrike ook nog overgenomen voor een bedrag van ruim 1.6 miljard euro overgenomen door Citrix Systems. Mede dankzij deze overname heeft Wrike de volgende stappen kunnen zetten. Naar eigen zeggen biedt men nu de meest veelzijdige & robuuste projectbeheersoftware aan. Software waarmee het  voor complete teams mogelijk is om snel de gewenste stappen te maken.

monday.com

Monday.com

Werken zonder grenzen. Makkelijk in te stellen, te runnen en op te schalen. En alle projecten en taken op een ideale manier beheren. Als je op de website van Monday.com een kijkje neemt, zie je dergelijke uitspraken naar voren komen. Deze uitspraken berusten ook echt op de waarheid; met het systeem van Monday.com kun je op een super fijne manier werken.

Daarvoor moeten de oprichters Roy Man, Eran Kampf en Eran Zinman bedankt worden. Deze twee ondernemers kwam in 2012 met een uniek systeem op de proppen; daPulse. Dit systeem werd door de jaren heen populair, waarna het in 2017 overgenomen werd door een andere partij. Deze partij besloot in november 2017 om de naam van daPulse aan te passen naar Monday.com. Vanaf dat moment is de groei van dit veelbelovende projectmanagement systeem alleen maar verder toegenomen!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Wil jij in jouw onderneming gebruik gaan maken van projectmanagement software? Dan heb je in ieder geval al een goede keuze gemaakt. Dankzij een dergelijk systeem kun je met jouw bedrijf namelijk van écht veel voordelen genieten.

De kans is groot dat je bij het uitkiezen van een programma bij Wrike en Monday uitkomt. Beide programma’s zijn populair, zijn veelbelovend en bieden unieke functies aan. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het daarom zaak om goed naar de verschillen te kijken. Dát hebben wij alvast voor je gedaan! Hieronder bespreken wij de belangrijkste verschillen tussen Wrike en Monday.com.

Prijs

Als je van projectmanagement software gebruik gaat maken, moet je rekening houden met bepaalde kosten. Opvallend is dat deze kosten nogal variëren. Dat is óók het geval als we de kosten van Wrike en Monday.com naast elkaar zetten.

Wrike

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Free: 0 dollar per maand, voor startende teams/bedrijven
 • Professional: 9,80 euro dollar per maand per gebruiker
 • Business: 24,80 euro dollar per maand per gebruiker
 • Enterprise: prijs op aanvraag, geschikt voor grote teams

Zoals je kunt zien, lopen de pakketten bij Wrike aardig uiteen. Juist daardoor ben je altijd in staat om een geschikt pakket uit te kiezen. Een pakket dat past bij jouw wensen en jouw onderneming.

Monday.com

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

Ook bij Monday.com heb je de keus uit meerdere pakketten. Mocht je als individu gebruik van dit systeem willen maken, is dat ook nog mogelijk dankzij het ‘Free’ pakket. Je hebt in ieder geval voldoende keuze om het perfecte pakket uit te kiezen.

Functionaliteiten

De verschillen tussen Wrike en Monday.com zijn op meerdere punten zichtbaar. Niet alleen op het gebied van de prijs, maar ook op het gebied van de functionaliteiten. Om je hierover te informeren, hebben wij besloten om alle functies van beide programma’s in onderstaande tabel op te sommen:

Wat zijn de voor- en nadelen van Wrike en Monday?

Voor welk projectmanagementsoftware systeem kun jij nu het beste kiezen? Het geven van een antwoord op deze vraag is niet al te makkelijk. Voordat je écht de knoop door kunt hakken, doe je er verstandig aan om een uitgebreide vergelijking te maken. Hieronder vind je in ieder geval alle voor- en nadelen van zowel Wrike als van Monday.com.

Voor- en nadelen van Wrike

Wrike voordelen:

 • Het programma van Wrike biedt veel functies aan
 • Je kunt allerlei software van derden integreren in Wrike
 • Je kunt het dashboard van Wrike grotendeels naar eigen wens instellen
 • De helpdesk van Wrike staat graag voor je klaar.

Wrike nadelen: 

 • Het gehele systeem is in het Engels; dit is mogelijk even wennen
 • Systeem is aan het begin iets té overweldigend, door alle functies

Voor- en nadelen van Monday.com

Monday.com voordelen: 

 • Het systeem van Monday.com beschikt over alle gewenste functies
 • Dankzij het overzichtelijke dashboard is het erg prettig werken
 • Je kunt het systeem van Monday.com aan veel andere systemen koppelen
 • Het systeem van Monday.com is in principe voor alle soorten bedrijven geschikt

Monday.com nadelen:

 • De tarieven per maand lopen snel op voor grote bedrijven
 • Het systeem werkt niet altijd even snel

Wat zegt men over beide programma’s’?

Kun je aan de hand van deze voor- en nadelen al jouw keuze maken? Super! Kun je dit nog niet? Dan is het aan te raden om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Dit hebben wij ook alvast voor je gedaan!

Wat zeggen mensen over Wrike?

Bij onder meer Wrike’s Trustpilot zijn ruim 150 reviews over Wrike achtergelaten. De gemiddelde score van deze beoordelingen komt uit op een 3,2. Op een schaal van 1 tot 5 had dit dus een stuk beter gekund. Verder valt de hoeveelheid beoordelingen ook ietwat tegen.

Wat zeggen mensen over Monday.com?

Over Monday.com zijn ook behoorlijk veel beoordelingen achtergelaten bij Monday’s Trustpilot. Ruim 2800 reviews, waarvan de gemiddelde score een 4,5 is. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 kunnen we stellen dat dit uitzonderlijk hoog is. Het systeem van Monday.com wordt beter beoordeeld dan het systeem van Wrike.

Probeer Wrike en/of Monday gratis uit!

Welk programma geniet op dit moment jouw voorkeur? Om echt antwoord op die vraag te kunnen geven, is het aan te raden om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Bij zowel Wrike als bij Monday kun je een gratis proefperiode van 14 dagen afsluiten. Tijdens deze periode test je het gehele systeem naar hartenlust, waardoor je een duidelijk beeld krijgt. Uiteindelijk kun je op basis daarvan de knoop voor jezelf doorhakken!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email