Skip to content

e-Boekhouden vs SnelStart – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
e-Boekhouden vs Snelstart

Kun je beter voor e-Boekhouden of beter voor SnelStart kiezen? Dat is een vraag die menig ondernemer bezig houdt. Twijfel jij zelf ook tussen deze twee boekhoudprogramma aanbieders? Hieronder vind je alle functies, reviews en voor- en nadelen van beide programma’s.

In dit artikel vind je een volledige e-Boekhouden vs. SnelStart vergelijking. Je krijgt een duidelijk beeld van beide programma’s, waardoor je de juiste keuze kunt maken. De juiste keuze waar je vervolgens veel profijt van gaat hebben. 

Wat is e-Boekhouden en SnelStart?

Zowel e-Boekhouden als SnelStart zijn een boekhoudprogramma. Dit betekent dat je met deze programma’s facturen kunt maken, facturen kunt versturen en facturen kunt verwerken. Dit geldt voor zowel inkomende- als voor uitgaande facturen.

Eigenlijk kun je met dit programma jouw volledige boekhouding kloppend krijgen. Het programma stelt vervolgens automatisch rapportages voor je op; zo heb je altijd inzicht in jouw financiële resultaten. Met beide programma’s ben je ook in staat om op een gemakkelijke (en snelle) manier de BTW aangifte te doen.

Verder zijn beide programma’s volledig online te gebruiken. Je hoeft dit programma dus niet te installeren of iets dergelijks. Nee, als je jouw inloggegevens goed onthoudt, heb je overal en altijd toegang tot jouw boekhouding.

Hier kunnen we nog één overeenkomst aan toevoegen: beide boekhoudprogramma’s zijn populair. Juist doordat veel ondernemers over beide programma’s lovend spreken, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Met deze uitgebreide vergelijking helpen wij je graag bij het maken van deze keuze!

e-boekhouden

e-Boekhouden

In de wereld van boekhoudprogramma’s is e-Boekhouden tamelijk bijzonder. Dit bedrijf richt zich namelijk vanaf het allereerste moment op de kleinere ondernemers. Als je een groot bedrijf hebt, is het programma van e-Boekhouden eigenlijk niet toereikend genoeg. Als je een kleiner bedrijf hebt, is dit programma echter wel heel interessant.

Dit boekhoudprogramma zag overigens al in 2002 het levenslicht. Het internet was toen net met een forse opmars bezig, waar dit bedrijf prima op ingespeeld heeft. Tijdens de ontwikkeling van dit boekhoudprogramma lag de focus vooral op gemak en eenvoud. De slogan van e-Boekhouden luidt dan ook niet voor niets ‘boekhouden en factureren op een manier die u begrijpt’.

snelstart

SnelStart

SnelStart maakt boekhouden makkelijk. Die slogan zie je direct naar voren komen op de website van SnelStart. Met deze slogan wordt ook direct duidelijk waar het bij dit boekhoudprogramma om draait: de boekhouding een stuk makkelijker maken.

Dit gaat het bedrijf overigens goed af. Op het moment van schrijven heeft SnelStart namelijk ruim 80.000 klanten. Dit zijn stuk voor stuk ondernemers die op een gemakkelijke manier willen boekhouden. 

Opvallend detail: SnelStart vindt haar oorsprong op Texel. In 2018 heeft het bedrijf echter een vestiging op Alkmaar geopend; wegens logistieke redenen was dat toch een stuk handiger. Ook na deze verhuizing zijn de kernwaarden gelijk gebleven: Behulpzaam, Ondernemend, Betrouwbaar, Oplossingsgericht en Bevlogen.  

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Zit jij te twijfelen tussen e-Boekhouden en SnelStart? Dan ben je zeker niet de enige. Wij zien dat relatief veel ondernemers over deze twee boekhoudprogramma’s twijfelen. Op zich is dat logisch, aangezien beide programma’s de nodige overeenkomsten hebben.

Tegelijkertijd zijn er ook verschillen zichtbaar tussen deze twee programma’s. Wij hebben deze verschillen voor je op een rijtje gezet, inclusief een toelichting.

Prijs

Als je echt perfect wilt boekhouden, is het advies om voor een betaald boekhoudprogramma te kiezen. Hoeveel je voor een boekhoudprogramma precies moet betalen, verschilt van programma tot programma. Dat blijkt ook het geval te zijn bij e-Boekhouden en SnelStart:

e-Boekhouden

  • Gratis proefperiode van 14 dagen
  • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
  • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
  • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)

De totale kosten bij het standaardpakket bedragen per maand dus 24 euro, exclusief BTW. Als je een ZZP’er bent, kun je echter ook voor het ‘ZZP/Mini’ pakket kiezen; dat pakket is voordeliger, maar is wel gelimiteerd op 240 boekingen per jaar.

SnelStart

  • inStap: 10 euro per maand (eenvoudig factureren)
  • inKaart: 15 euro per maand (eenvoudig zelf de boekhouding doen)
  • inBalans: 27,50 euro per maand (eenvoudig zelf boekhouden en factureren)
  • inZicht: 37,50 euro per maand (boekhouden zoals je dit zelf wilt)
  • inControle: 50,00 euro per maand (totale controle over volledige boekhouding)
  • Accountant: 35,00 euro per maand (speciaal voor accountants- en administratiekantoren)

Zoals je ziet, variëren de prijzen bij SnelStart nogal. Ook is het een gegeven dat de programma’s van SnelStart toch fors duurder zijn dan de programma’s van e-Boekhouden. Aan de andere kant is het wel weer een voordeel dat je bij SnelStart uit meer pakketten kunt kiezen.

Functionaliteiten

De verschillen tussen e-Boekhouden en SnelStart zitten niet alleen in de prijs. Nee, ook op het gebied van functionaliteiten bestaan er duidelijk verschillen. Om je op de hoogte van deze verschillen te stellen, hebben wij besloten om alle functionaliteiten op een rijtje gezet. Check direct onderstaande tabel met daarin de functionaliteiten van e-Boekhouden en van SnelStart:

Wat zijn de voor- en nadelen van e-Boekhouden en SnelStart?

Voor welk programma jij het beste kunt kiezen? De uiteindelijke keuze is grotendeels afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wij raden je daarom aan om jouw voorkeuren op een rijtje te checken. Hieronder vind je in ieder geval alle voor- en nadelen van beide programma’s:

Voor- en nadelen van e-Boekhouden:

e-Boekhouden voordelen:

  • Het systeem is vrij uitgebreid
  • De eerste 15 maanden zijn gratis voor startende ondernemers
  • Het systeem is bijzonder overzichtelijk
  • Je kunt uit twee modules (boekhouden en/of factureren) kiezen

e-Boekhouden nadelen:

  • Niet toereikend genoeg voor de grotere bedrijven
  • Je kunt geen kilometeradministraties bijhouden

Voor- en nadelen van SnelStart

SnelStart voordelen:

  • Je hebt de keus uit meerdere pakketten
  • Veel koppelingen met andere systemen mogelijk
  • Het systeem van SnelStart werkt feilloos en snel
  • Je kunt een persoonlijke interface installeren

SnelStart nadelen:

  • De pakketten zijn relatief prijzig
  • De klantenservice functioneert niet altijd optimaal

Wat zegt men over beide programma’s?

Wil jij jouw keuze ook van de meningen van andere gebruikers af laten hangen? Logisch. De meningen van andere gebruikers zijn immers van grote meerwaarde. Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar meningen over e-Boekhouden en SnelStart.

Over e-Boekhouden kwamen we veel positieve beoordelingen tegen. Ruim 1100 mensen hebben hun mening op e-Boekhouden’s Trustpilot achtergelaten; de gemiddelde score is een 4,8 op een schaal van 1 tot 5. We kunnen dus gerust stellen dat de meeste gebruikers erg tevreden zijn over e-Boekhouden.

Over SnelStart hebben we online ruim 600 beoordelingen gevonden. Van deze Snelstart beoordelingen was de gemiddelde score een 9,2 op een schaal van 1 tot 10. Ook dit is dus een prima score; wat dat betreft doen e-Boekhouden en SnelStart nagenoeg niet voor elkaar onder.

Probeer e-Boekhouden gratis uit

Spreekt het systeem van e-Boekhouden jou het meeste aan? Dan is het goed om te weten dat je dit systeem voor 14 dagen volledig gratis uit kunt proberen. Tijdens deze periode test je het gehele systeem, waardoor je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden krijgt.

Als je een startende ondernemer bent, is e-Boekhouden al helemaal ideaal. Bij dit boekhoudprogramma zijn de eerste 15 maanden voor een startende ondernemer namelijk volledig gratis!

Probeer SnelStart gratis uit

Gaat jouw voorkeur op dit moment uit naar SnelStart? Dan raden wij je aan om een gratis proefperiode af te sluiten. Deze proefperiode duurt 30 dagen en stelt je in staat om het programma volledig uit te proberen. Je krijgt hiermee een beeld van de gehele interface, de werking en alle functies. Een ideale mogelijkheid om uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf te kunnen maken. 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email