5 Beste Boekhouding apps van 2024

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf

Wil jij graag altijd en overal jouw boekhouding in kunnen zien? En jouw boekhouding bij kunnen werken? In dat geval is het aan te raden om zoek te gaan naar de beste boekhouding app. Met dank aan een dergelijke app kun je namelijk onderweg, in het buitenland en op elke andere plek jouw boekhouding bij kunt werken.

Sterker nog; met de beste boekhouding apps van 2024 kun je zelfs jouw btw-aangifte in een handomdraai doen. Daarvoor is het wel van belang dat je een keuze maakt tussen de beste boekhouding apps; daarmee helpen we jou graag in dit artikel! Je vindt hieronder een vergelijker, waarmee je direct op zoek kunt gaan naar de beste boekhouding app van dit moment.

 

Hoe kies je de beste boekhouding app?

Wil jij graag een keuze maken tussen de hierboven genoemde boekhouding apps? Dan raden wij je aan om onderstaand stappenplan op te volgen. Met dit stappenplan is het relatief makkelijk om snel de beste boekhouding app uit te kiezen:

Stap 1: zet jouw wensen op een rijtje

Waar wil je de boekhouding app precies voor gebruiken? Hoeveel geld wil je aan de boekhouding app uit gaan geven? En aan welke functies moet de boekhouding app voldoen? Probeer allerlei van dergelijke wensen voor jezelf op een rijtje te zetten, zodat je precies weet wáár je naar op zoek bent.

Stap 2: maak gebruik van de filters

Als je van onze vergelijker gebruik maakt, zie je aan de linkerkant enkele filters staan. Wij raden je aan om van deze filters gebruik te maken; hiermee maak je jouw zoektocht naar de beste boekhouding app eigenlijk alleen maar makkelijker!

Stap 3: selecteer een top 3

Aan de hand van de filters kun je direct een selectie voor jezelf maken. Wij raden je hierbij aan om uiteindelijk een top 3 te selecteren. Dat zijn 3 boekhouding apps die aan jouw wensen voldoen, maar toch verschillend zijn. Het is zaak om tussen deze drie apps een goede vergelijking te maken, zodat je uiteindelijk de juiste app uit kunt kiezen.

Stap 4: maak gebruik van de gratis proefperioden

Wil je de 3 beste boekhouding apps graag testen? Dan doe je dat door een gratis proefperiode af te sluiten; je kunt je makkelijk voor deze proefperiode aanmelden via onze website. In onze ogen is dit echt cruciaal, aangezien je hiermee precies ontdekt wat de apps te bieden hebben.

Stap 5: hak de knoop door

Heb je gebruik gemaakt van de gratis proefperiode van de 3 beste boekhouding apps? Dan kun je nu de knoop voor jezelf door gaan hakken. Let hierbij op de functies, op het prijskaartje én op de eventuele doorgroeimogelijkheden. Mocht je in de toekomst met jouw bedrijf gaan groeien, wil je immers ook dat jouw boekhouding geschaald kan worden. Indien je voor de beste boekhouding app kiest, is dat ongetwijfeld mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een boekhouding app?

Twijfel je nog enigszins om gebruik te gaan maken van een boekhouding app? Weet je nog niet zeker of een dergelijke app aan jouw wensen gaat voldoen? In dat geval raden wij je aan om echt gebruik van de gratis proefperiode te maken. Tijdens die gratis proefperiode krijg je namelijk direct een duidelijk beeld van de vele voordelen. De belangrijkste voordelen van een boekhouding app hebben wij al voor je op een rijtje gezet:

Veel gemak

Zodra je van een boekhouding app gebruik maakt, geniet je direct van veel gemak. Zo is het makkelijk dat je te allen tijde toegang tot jouw boekhouding hebt, dat je makkelijk dingen in kunt zien via jouw smartphone en dat je ook makkelijk dingen in jouw boekhouding aan kunt passen.

Daarvoor hoef je niet eerst jouw pc of laptop aan te slingeren. Nee, je hoeft alleen maar jouw smartphone of tablet te pakken. Aangezien je die ongetwijfeld toch vaak bij je in de buurt hebt, geniet je direct van bovengenoemd gemak!

Altijd toegang

Ga je voor een tijdje naar het buitenland? Zit je lang in de trein naar een klant toe? Of ben je mogelijk de gehele dag onderweg naar meerdere klanten? Ongeacht waar je bent, kun je gebruik maken van jouw smartphone én van jouw boekhouding app.

 

Je geniet hierdoor van veel transparantie en je weet het gewenste overzicht te behouden. Ook hierbij geniet je dus weer van het nodige gemak. Het enige waar je voor moet zorgen, is dat jouw smartphone altijd opgeladen is. Aangezien veel mensen niet meer zonder hun smartphone kunnen, komt dat ongetwijfeld helemaal goed.

Documenten makkelijk verwerken

Tevens is het met een boekhouding app mogelijk om documenten makkelijk te verwerken. Je kunt hierbij onder meer denken aan het inscannen van bonnetjes; je hoeft hier alleen maar een foto van te maken. In de boekhouding app kun je dit bonnetje vervolgens direct verwerken. Een kind kan de was doen!

Overigens geldt niet dit niet alleen voor bonnetjes. Ook bijvoorbeeld facturen of offertes kun je op een makkelijke manier scannen via de boekhouding app. Je geniet daarbij ook direct van alle andere voordelen van de beste boekhouding app!

Veel tijd besparen

Als ondernemer wil je ongetwijfeld zo min mogelijk tijd aan jouw boekhouding besteden. Indien je voor de beste boekhouding app kiest, komt dat wel goed. Je hoeft dankzij deze app namelijk weinig tijd aan jouw boekhouding te besteden!

Wat dit voordeel concreet inhoudt? Onder meer dat je meer tijd voor jouw core business hebt. Je kunt meer tijd aan jouw producten, aan jouw klanten en aan jouw dienstverlening besteden. Hierdoor geniet je ook van een snellere/hardere groei van jouw onderneming. Alle tijd die je niet meer aan jouw boekhouding hoeft te besteden, kun je volledig aan jouw core business besteden.

Gebruik digitale aangifte functie

Gebruik digitale aangifte functie

Je hebt hierboven al kennis kunnen maken met meerdere voordelen van een boekhouding app. Blijft het dan ook bij deze voordelen? Of heeft een boekhouding app nog meer voordelen te bieden? Nou, een boekhouding app heeft nóg een belangrijk voordeel te bieden: je kunt moeiteloos jouw btw-aangifte doen.

 

Als ondernemer ben je verplicht om periodiek jouw btw-aangifte in te dienen. Voor deze aangifte moet je alle betaalde btw en ontvangen btw op een rijtje zetten. Dankzij een boekhouding app hoef je dit gelukkig niet meer zelf te doen. Nee, de app verzamelt alle btw van de facturen en verwerkt deze direct voor je.

 

Via de boekhouding app kun je vervolgens direct de btw-aangifte doen. Je kunt dit gemakkelijk volledig online doen; ook hierbij geniet je weer van het nodige gemak én van een flinke tijdsbesparing.

Bovendien weet je 100% zeker dat de btw-aangifte correct opgesteld is. Je kunt dit allemaal met de hand gaan berekenen, maar dan is de kans op fouten behoorlijk groot. Door de volledige btw-aangifte aan jouw boekhouding app over te laten, geniet je van een minieme foutenmarge. De kans dat je slecht bericht vanuit de Belastingdienst ontvangt, is hier ook weer een stuk kleiner door geworden. Wat wens je nog meer?

Al met al zijn er meerdere redenen waarom je het beste voor een boekhouding app kunt kiezen. Met dank aan onze vergelijker kun je direct een goed vergelijk maken tussen alle beschikbare apps. Let hierbij goed op jouw wensen, vertaal deze wensen naar functies en let ook goed op het prijskaartje. Door van de gratis proefperiode gebruik te maken, krijg je direct een duidelijk beeld van de app. Meld je daarom direct via onze website aan voor de proefperioden van de drie beste apps; volg verder bovengenoemd stappenplan op. Veel plezier met jouw nieuwe boekhouding app!