Skip to content

CRM Data – Wat is dat? | Alles wat je moet weten over CRM’s

John Visser

Ben je op het moment aan het kijken wat CRM data is? Dan ben je waarschijnlijk goed op weg met je bedrijf of werk, want CRM data is onmisbaar tegenwoordig. Vooral bij grootschalige bedrijven, campagnes en management. Wij vertellen hieronder wat CRM data is, wat je er mee kan en in welke CRM systemen waarin je CRM data kan verwerken.

Wat is CRM Data?

CRM Data is data die in je CRM staat en of kan verwerken. CRM staat ook wel voor Customer Relationship Management.  CRM data staat in een CRM systeem waarbij je dus al je klanten relaties kan beheren. Je kan met meerdere mensen tegelijk kijken hoe je klanten ervoor staan, wat voor klant het is en of hij/zij bepaalde wensen hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan: Alleen mailen voor bepaalde vragen of bepaalde manier van werken. Zo kan je met CRM data heel goed op de behoefte van klant inspelen.

Wat kan je met CRM Data?

Zoals net gezegd, kan je heel goed op de behoefte van de klant inspelen. Zo kan je je klantenrelaties verbeteren en dus groeien als bedrijf. Maar, naast het verbeteren van je klantenrelaties kan je met CRM data ook een veel beter beeld krijgen met wat voor soort klantenbestand je hebt. Deze informatie goed in kaart brengen kan je heel veel voordelen opleveren voor marketingdoeleinden. Je klanten leren kennen en weten wat hun behoeftes zijn is erg essentieel met het groeien van je bedrijf.

Blijft continue CRM Data updaten

Helaas is het updaten van je klanten informatie niet te automatiseren. Dat komt door het feit dat het niet systematisch iets is, het persoonlijke informatie vaak. Hoewel je vaak wel met alleen een KVK nummer al veel automatisch kan laten invullen. Denk dan aan: BTW nummer, Naam & Adres. 

Wat is het Beste CRM systeem om je CRM data erin te verwerken?

Op het moment heb je tientallen CRM systemen die allemaal roepen dat ze de beste zijn. Wij hebben een CRM vergelijker waarbij je op basis van jou bedrijfsvorm & behoeftes kan filteren op allerlei CRM systemen. Handig niet?

Hieronder kan je gratis beginnen met vergelijken en kan je ook (bij de meeste) een gratis proefperiode aanvragen om te kijken of het CRM systeem je bevalt en voldoet aan je wensen:


 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email