Skip to content

CRM voor Outlook – Hoe werkt dat? Alle info over CRM’s

John Visser
CRM voor outlook

Is jouw onderneming in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid? Ben je daardoor soms het overzicht kwijt geraakt en wil je nu graag al jouw medewerkers de beschikking over dezelfde informatie gaan geven? Dan is het absoluut aan te raden om een CRM systeem in combinatie met Outlook te gaan gebruiken.

Via onze website kan je razendsnel het perfecte CRM systeem voor jouw onderneming vinden. Vervolgens kan je dit CRM systeem koppelen aan Outlook, waardoor je al snel van meerdere voordelen weet te genieten. Het belangrijkste voordeel is toch wel terug te vinden in de tijdsbesparing; allerlei gegevens, afspraken en informatie gaat namelijk continu gesynchroniseerd worden, waardoor je hier zelf een stuk minder omkijken naar hebt!

Hoe werkt een CRM met Outlook?

CRM voor outlook

Om de werking van een CRM systeem met Outlook te bespreken, is het eerst goed om te kijken naar wat een CRM systeem precies is en wat Outlook precies is. Outlook is het welbekende mailprogramma waarmee je in contact blijft met jouw klanten, maar waarin je ook allerlei afspraken kunt maken, taken aan elkaar kunt geven en mails een bepaalde categorie kunt geven.

Met een CRM systeem ben je in staat om alle klantgegevens perfect te beheren. Bovendien ben je in staat om interne processen te stroomlijnen en kunnen al jouw medewerkers zeer efficiënt werken. Dat is zeker het geval als je gebruik maakt van een CRM systeem met Outlook.

In dat geval worden namelijk alle mailtjes direct aan een klant gekoppeld, worden alle afspraken vanuit Outlook naar het CRM systeem gesynchroniseerd en kan je ook interne taken gaan verdelen. Het is vervolgens ook mogelijk om te filteren op een bepaalde klant of een bepaalde categorie, waardoor je altijd het perfecte overzicht weet te behouden.

Koppel je agenda met je CRM systeem

Het koppelen van de agenda is zeker één van de belangrijkste voordelen. Vanuit Outlook maak je immers afspraken met klanten; al die afspraken worden vervolgens direct gesynchroniseerd naar jouw CRM systeem. Je ziet daardoor in het systeem precies wanneer je een afspraak met een klant hebt én je ziet ook wanneer je in het verleden een afspraak hebt gehad. Mocht dit te lang geleden zijn, is het raadzaam om direct contact met de klant op te nemen!

Contact Synchronisatie

Via Outlook heb je ook veel contact met klanten én met leads. Je hebt ongetwijfeld niet alle leads direct in jouw CRM systeem staan, maar daar zorgt de koppeling van het CRM systeem en Outlook direct voor. Alle contacten vanuit Outlook worden namelijk automatisch gesynchroniseerd, waardoor je ook nooit meer duplicate klanten hebt. Ook hoef je niet bang te zijn dat in jouw CRM systeem plots alle gegevens van een klant ontbreken; nee, dit wordt allemaal automatisch gesynchroniseerd door de koppeling tussen het CRM systeem en Outlook!

Top 5 CRM systemen op een rijtje

Wil je ook graag van de bovengenoemde voordelen gaan profiteren? Wil je graag jouw onderneming naar een nóg hoger niveau tillen en daarbij nog meer processen gaan automatiseren? Dan kan je eigenlijk maar één juiste keuze maken; een CRM systeem uitkiezen en deze vervolgens aan jouw Outlook gaan koppelen. In onderstaand rijtje hebben wij alvast de vijf beste CRM systemen voor jou op een rijtje gezet:


 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email