Skip to content

e-Boekhouden vs Rompslomp – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
e-Boekhouden vs Rompslomp

Twijfel je tussen deze twee boekhoudprogramma’s? Dan ben je op het goede adres, we gaan zetten hier e-Boekhouden vs Rompslomp tegenover elkaar. In dit artikel vind je een complete vergelijking. We kijken naar de functies, naar reviews van andere gebruikers, naar de voordelen en naar de nadelen van beide programma’s.

Het maken van een keuze is op dit gebied niet makkelijk. Je hoeft deze keuze immers niet elke dag te maken én het aanbod is behoorlijk uitgebreid. Om meerdere redenen is het in ieder geval interessant om voor één van deze twee boekhoudprogramma’s te kiezen. Alle relevante informatie over beide programma’s vind je in ieder geval hieronder!

Wat is e-Boekhouden en Rompslomp?

Als je op zoek naar een online boekhoudprogramma bent, heb je behoorlijk veel keuze. Je kunt hierbij ook kiezen tussen e-Boekhouden en Rompslomp; dit zijn namelijk beide online boekhoudprogramma’s. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je altijd en overal tot jouw boekhouding toegang hebt.

Een bijkomend voordeel is dat je te allen tijde over een allesomvattende boekhouding kunt zorgen. Een boekhouding waarin je alle facturen op de juiste manier kunt verwerken én waar je ook meteen de BTW aangifte mee kunt doen.

Ondertussen voorziet e-Boekhouden of Rompslomp jou ook nog van financiële rapportages. Op het moment dat je alle facturen ingeboekt hebt, gaat het boekhoudprogramma automatisch voor je aan de slag. Zo wordt er direct een balans gecreëerd, wordt er een winst- en verliesrekening opgesteld en heb je inzicht in meerdere financiële kengetallen.

Tot slot hebben beide boekhoudprogramma’s nog één overeenkomst: ze zijn beide populair. Of beter gezegd: ze zijn beide populair bij de kleinere ondernemers. Als je een groot bedrijf hebt, voldoen deze boekhoudprogramma’s waarschijnlijk niet aan jouw wensen. Dan kan je beter kijken naar Exact. Maar, e-Boekhouden en Rompslomp zijn voor ZZP’ers of mkb’ers wél ideaal te noemen.

e-boekhouden

e-Boekhouden

In het jaar 2002 werd het bedrijf e-Boekhouden opgericht. Vanaf enige tijd daarvoor was men al bezig met het ontwikkelen van een online boekhoudprogramma. Een boekhoudprogramma dat via het internet bereikbaar zou zijn én dat bijzonder makkelijk zou werken. Als je nu op de website van e-Boekhouden een kijkje neemt, zie je de woorden nog steeds naar voren komen: Boekhouden en factureren op een manier die u begrijpt!

Eigenlijk vanaf de lancering is het programma van e-Boekhouden populair gebleken. Door de jaren heen heeft dit bedrijf dan ook een flinke naam op weten te bouwen. Een naam die staat voor gemak, snelheid en de helpende hand op het gebied van boekhouding en facturatie.

Rompslomp

Rompslomp

Het meest eenvoudige boekhoudprogramma voor zzp’ers. Met die woorden weet het boekhoudprogramma Rompslomp zichzelf te omschrijven. Volgens het team van Rompslomp is dit programma bovendien voor allerlei soorten zzp’ers geschikt. Variërend van grafisch designers tot aan bouwvakkers.

Al vele jaren geleden werd het bedrijf gestart door Jaap van der Meer. Toen hij met zijn eerste bedrijf begon, was hij slechts 14 jaar oud. Destijds merkte hij dat het lastig was om een boekhouding makkelijk en snel bij te houden. Als antwoord hierop ontwikkelde hij zijn eigen boekhoudprogramma. 

De naam Rompslomp is overigens niet zomaar gekozen. Nee, het doel van dit programma is om een rompslomp (warboel/gedoe) in jouw boekhouding te voorkomen. De ervaring leert dat dit inderdaad prima lukt met dit boekhoudprogramma!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Spreken beide boekhoudprogramma’s jou wel aan? Wil je daarom graag voor jezelf een goede vergelijking maken? Dan is het van belang dat je op veel verschillende factoren gaat letten. Graag helpen we jou daar een handje bij. Hieronder vind je namelijk wat de belangrijkste verschillen tussen deze twee boekhoudprogramma’s zijn:

Prijs

Bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s let je uiteraard op het prijskaartje van het boekhoudprogramma. Logisch. Als je de prijskaartjes van e-Boekhouden en Rompslomp naast elkaar legt, zijn er enkele opvallende zaken. Hieronder vind je meer informatie over de prijsstellingen van beide programma’s:

e-Boekhouden

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
 • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)

Als je voor het standaard pakket kiest, betaal je maandelijks dus een bedrag van 24 euro. Je kunt echter ook voor het Mini pakket kiezen; een pakket dat specifiek voor een ZZP’er ontwikkeld is. Verder is de gratis proefperiode erg interessant, zéker als je een startende ondernemer bent.

Rompslomp

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Plus: 5 euro per maand
 • Pro: 15 euro per maand 

Je kunt per maand betalen, maar je kunt ook per jaar betalen. Als je voor een jaarbetaling kiest, krijg je direct twee maanden gratis. Dit staat gelijk aan een korting van maar liefst 16%; dat heb je alweer makkelijk bespaard. Met name als je niet al te veel eisen stelt, is het Plus abonnement van Rompslomp erg interessant.

Functionaliteiten

Bestaan de verschillen tussen e-Boekhouden en Rompslomp alleen op het gebied van de prijskaartjes? Nee, zeker niet. Beide programma’s bieden ook zo hun eigen functies aan. In onderstaande tabel vind je alle functies van zowel e-Boekhouden als van Rompslomp. Bekijk deze functies op je gemakje en bepaal waar je behoefte aan hebt:

Wat zijn de voor- en nadelen van e-Boekhouden en Rompslomp?

Is het makkelijk om een keuze te maken tussen deze twee boekhoudprogramma’s? Nee, absoluut niet. Beide programma’s bieden namelijk zo hun eigen voor en tegens. Wij hebben de voor- en nadelen van beide programma’s alvast voor je op een rijtje gezet:

Voor- en nadelen van e-Boekhouden

e-Boekhouden voordelen:

 • De eerste 15 maanden zijn volledig gratis voor startende ondernemers
 • Je hebt de keus uit twee modules; boekhouden en/of factureren
 • Het systeem is overzichtelijk en werkt aangenaam
 • Het systeem bevat vrij veel functies

e-Boekhouden nadelen: 

 • Programma is niet geschikt voor grote bedrijven
 • Het is niet mogelijk om een kilometeradministratie bij te houden

Voor- en nadelen van Rompslomp

Rompslomp voordelen:

 • Zeer gunstig geprijsd
 • Volledig afgestemd op de behoeften van een ZZP’er
 • Dit programma bevat de nodige functies
 • 2 maanden gratis bij jaarbetaling

Rompslomp nadelen:

 • Een automatische koppeling met de bank kost extra geld
 • Bij Rompslomp kun je niet terecht voor telefonische support

Wat zegt men over beide programma’s?

Welke voor- en nadelen uit bovengenoemde lijstjes spreekt jou het meeste aan? Als je deze voor- en nadelen voor jezelf afweegt, kun je mogelijk al direct een keuze maken. Wil je graag nog naar de beoordelingen van andere gebruikers kijken? Logisch; daarmee krijg je een duidelijk beeld van de beide boekhoudprogramma’s.

Over e-Boekhouden vind je in ieder geval veel positieve beoordelingen. Bij e-boekhouden’s Trustpilot zijn meer dan 1100 beoordelingen achtergelaten. Het grote deel van deze beoordelingen was (erg) positief, waardoor de gemiddelde score een 4,8 is. Op een schaal van 1 tot 5 is dit een prima score.

Bij Rompslomp’s Feedback Company zijn over meer dan 200 beoordelingen achtergelaten. Ook deze beoordelingen zijn vrij positief; de gemiddelde score is een 9,2. De score is prima te noemen, maar het aantal beoordelingen valt ietwat tegen. Gelukkig zijn er ook nog 400 Google Reviews te vinden, waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Ook de meningen over Rompslomp zijn dus behoorlijk positief!

Probeer e-Boekhouden gratis uit

Heb jij oren naar het boekhoudsysteem van e-Boekhouden? Dan wijzen wij je graag op de gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze periode kun je het systeem naar hartenlust uitproberen. Nadien kun je direct voor jezelf de knoop doorhakken.

Ben je actief als startende ondernemer? Dan mag je al helemaal in jouw handjes wrijven. In dat geval maak je namelijk de eerste 15 maanden gratis gebruik van dit boekhoudprogramma.

Probeer Rompslomp gratis uit

Heb je op dit moment meer interesse in het programma van Rompslomp? Dan is het interessant om direct een gratis proefaccount aan te maken. Met dank aan de gratis proefperiode van 30 dagen kun je dit systeem prima uitproberen. Test alle functies en bepaal of alles naar wens is. Tijdens deze gratis proefperiode krijg je in ieder geval een duidelijk beeld van dit boekhoudprogramma.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email