Skip to content

Digitaal factuur – Wat is de beste manier om ze te maken?

John Visser
digitaal factuur

Op welke manier verzend jij jouw facturen? Kies je voor een digitale factuur of verstuur je alle facturen nog per post? Om meerdere redenen is het absoluut aan te raden om voor een digitale factuur te gaan. Eén van de voordelen hiervan is bijvoorbeeld dat je alle facturen ook digitaal mag bewaren voor de komende 7 jaren. Als je een factuur per post verstuurt, moet je die factuur 7 jaar als hardcopy in jouw administratie bewaren.

Daarnaast biedt een digitale factuur ook veel gemak. Zo kun je een digitale factuur snel aanmaken én kun je deze factuur direct per mail versturen. Hiermee maak je het ook voor jouw klanten makkelijker. Bijkomend voordeel: je kunt de betaling sneller verwachten, aangezien de factuur al direct bij de klant afgeleverd wordt.

Het mag duidelijk zijn; het is om meerdere redenen aan te raden om met digitale facturen te werken. Maar, hoe kun je nou een digitale factuur op de beste manier aanmaken? Het antwoord op die vraag vind je hieronder!

Een digitale factuur maken? Gebruik een facturatieprogramma!

Wil je makkelijk een digitale factuur aanmaken en versturen? Dan kun je daar eigenlijk maar één systeem voor gaan gebruiken: een facturatieprogramma of een boekhoudprogramma.

Met een facturatieprogramma maak je onwijs makkelijk een factuur aan. Deze factuur staat direct digitaal voor je klaar, waarbij de factuur ook nog eens in jouw huisstijl vormgegeven is. Bijkomend voordeel: via een facturatieprogramma kun je ook direct de factuur verzenden naar jouw klant. Gemak dient de mens én de ondernemer!

Overigens is het ook mogelijk om voor een compleet programma te kiezen. Een programma waarmee je direct de facturen kunt aanmaken én direct in jouw boekhouding op kunt laten nemen. Met dank aan een dergelijk uitgebreid boekhoudprogramma heb je helemaal geen omkijken meer naar jouw digitale facturen.

Wat zijn de beste programma’s voor een digitale factuur?

Voor elke ondernemer is een digitaal programma eigenlijk onmisbaar. Met een digitaal programma weet je direct de facturen aan te maken, te versturen én op te nemen in jouw boekhouding. Een terechte vraag daarbij is uiteraard wel met welk programma je dit het beste kunt doen. 

Graag geven we jou het antwoord op die vraag. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de 3 beste facturatie programma’s voor het aanmaken, versturen en verwerken van een digitale factuur:

Exact – het Nederlandse bedrijf Exact heeft een geweldig, uitgebreid en efficiënt programma ontwikkeld. Een programma waarmee je een digitale factuur snel aanmaakt, snel verstuurt en snel in jouw boekhouding opneemt. Exact biedt een gratis proefperiode van 30 dagen aan.

Fiscus.nl voor de kleinere bedrijven is het programma van Fiscus.nl van harte aan te raden. Dit programma is in de eerste 15 maanden volledig gratis. Mede dankzij deze gratis proefperiode is dit uitgebreide programma bij uitstek geschikt voor starters. Overigens bevat dit facturatie programma ook de mogelijkheid om direct jouw hele boekhouding te voeren.

e-Boekhouden – wil je snel de facturen digitaal aanmaken en versturen? Wil je hierbij ook jouw klanten de mogelijkheid bieden om deze factuur direct via iDeal te kunnen betalen? Dan kun je het beste voor e-Boekhouden kiezen; bij dit programma geniet je óók van een proefperiode van 15 maanden!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email