Skip to content

Ontdek de Efficiëntie van Apple Business Manager voor Zakelijke Apparaten

Peter Jansen

Als je een bedrijf runt, is het beheer van IT-apparaten en de toegang tot relevante zakelijke apps essentieel. Apple Business Manager (ABM) is een krachtige tool die speciaal is ontworpen om organisaties te helpen bij het stroomlijnen van het aankoopproces, het implementeren van nieuwe apparaten en het beheren van de IT-infrastructuur. In dit artikel ontdek je wat ABM precies is, de voordelen ervan, hoe je Apple hardware zakelijk kunt aankopen via ABM, hoe je nieuwe apparaten uitrolt binnen jouw organisatie en het verschil tussen DEP en ABM.

Wat is Apple Business Manager?

Apple Business Manager is een webgebaseerde portal die speciaal is ontworpen voor IT-beheerders en ondernemers. Met ABM kunnen bedrijven eenvoudig Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Macs, aankopen, implementeren en beheren. Het biedt een uitgebreide set tools en functionaliteiten om het beheer van apparaten en apps te vereenvoudigen, wat resulteert in een efficiëntere IT-omgeving.

Voordelen van ABM

Het gebruik van Apple Business Manager biedt verschillende voordelen voor bedrijven:

  1. Gecentraliseerd apparaatbeheer: ABM stelt beheerders in staat om alle Apple-apparaten binnen de organisatie op één plek te beheren. Hierdoor kunnen zij eenvoudig de configuratie, implementatie en beveiligingsinstellingen van de apparaten beheren.
  2. Vereenvoudigde implementatie: Met ABM kunnen nieuwe Apple-apparaten na aankoop direct worden toegewezen aan de organisatie. Dit bespaart tijd en moeite, omdat de apparaten direct beschikbaar zijn in het ABM-portal voor verdere configuratie en distributie.
  3. Efficiënt app-beheer: ABM biedt de mogelijkheid om apps en boeken te kopen en distribueren naar apparaten in bulk. Beheerders kunnen eenvoudig bedrijfsspecifieke apps selecteren en deze automatisch installeren op de gewenste apparaten.
  4. Verbeterde beveiliging: Met ABM kunnen beheerders apparaatbeleid instellen, zoals wachtwoordvereisten en beperkingen voor het installeren van apps. Dit helpt bij het waarborgen van gegevensbeveiliging en het beschermen van vertrouwelijke bedrijfsinformatie.

Apple hardware zakelijk aankopen

Via Apple Business Manager kunnen bedrijven Apple hardware eenvoudig zakelijk aankopen. Het proces is naadloos geïntegreerd in het ABM-portal, waardoor beheerders direct toegang hebben tot de nieuwste Apple-producten en ze kunnen toevoegen aan het beheersysteem. Dit stelt organisaties in staat om snel en efficiënt nieuwe apparaten aan te schaffen en in gebruik te nemen.

Installatie

Maar, hoe gaat het uitrollen van je nieuwe zakelijke Apple hardware nou in zijn werk? Het bedrijf Cloudcarrier heeft een video gemaakt waarin te zien is hoe de installatie van een ABM-geregistreerd apparaat gaat.

Uitrollen van nieuwe apparaten binnen jouw organisatie

Met Apple Business Manager kunnen IT-beheerders nieuwe apparaten snel uitrollen binnen de organisatie. Zodra de apparaten zijn aangeschaft en aan het ABM-account zijn toegevoegd, kunnen ze eenvoudig worden geconfigureerd met de juiste instellingen en apps. Beheerders kunnen profielen maken om de configuratie te standaardiseren en vervolgens de apparaten toewijzen aan specifieke gebruikers of groepen. Dit maakt een snelle en gestroomlijnde implementatie mogelijk.

Wat is het verschil tussen DEP (Device Enrollment Program) en ABM?

Het Device Enrollment Program (DEP) is de voorganger van Apple Business Manager en bood een vergelijkbare functionaliteit voor het implementeren en beheren van Apple-apparaten. Met de introductie van ABM zijn DEP en het Volume Purchase Program (VPP) echter samengevoegd tot één uitgebreide oplossing. ABM biedt nu een gecombineerd platform waarin apparaatbeheer, implementatie en app-distributie op een meer geïntegreerde en gebruiksvriendelijke manier kunnen worden beheerd.

Ontdek de Efficiëntie van Apple Business Manager voor Zakelijke Apparaten 1

Hoe meld je jouw bedrijf aan bij ABM?

Om jouw bedrijf aan te melden bij Apple Business Manager, ga je naar de officiële Apple Business Manager-website. Daar kun je een account aanmaken en de vereiste informatie verstrekken om de registratie te voltooien. Zodra jouw bedrijf is geverifieerd, krijg je toegang tot het ABM-portal en kun je beginnen met het beheren van jouw Apple-apparaten en apps op een efficiënte en georganiseerde manier.

Integratie van ABM met een MDM

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een uitgebreide en geïntegreerde oplossing voor het beheren van hun Apple-apparaten op schaal, is de integratie van Apple Business Manager (ABM) met een Mobile Device Management (MDM)-platform een ideale keuze. Populaire MDM-oplossingen zoals Mosyle, Jamf, Kandji en JumpCloud bieden extra functionaliteiten en tools die naadloos kunnen worden geïntegreerd met ABM, waardoor een robuuste en efficiënte beheeromgeving ontstaat. In dit artikel zullen we de voordelen van het integreren van ABM met een MDM bespreken en hoe dit bijdraagt aan vereenvoudigd apparaatbeheer op schaal.

Een Geïntegreerde Beheeromgeving

Door ABM te integreren met een MDM-oplossing kunnen bedrijven profiteren van een geïntegreerde beheeromgeving voor hun Apple-apparaten. Dit stelt IT-beheerders in staat om zowel de mogelijkheden van ABM als die van het MDM-platform te benutten, wat resulteert in een krachtige en veelzijdige set tools voor apparaatbeheer. Door deze integratie kunnen bedrijven efficiënter werken en hun workflows stroomlijnen, omdat ze toegang hebben tot alle benodigde functies op één centrale locatie.

Ontdek de Efficiëntie van Apple Business Manager voor Zakelijke Apparaten 2

Uitgebreid Apparaatbeheer

Het integreren van ABM met een MDM-oplossing biedt bedrijven uitgebreide mogelijkheden voor apparaatbeheer. MDM-platforms stellen IT-beheerders in staat om apparaten op afstand te configureren, profielen toe te wijzen, beleidsregels in te stellen en software-updates uit te voeren. Door deze integratie kunnen bedrijven de volledige controle over hun Apple-apparaten behouden, ongeacht de locatie van de apparaten of het aantal dat moet worden beheerd. Dit resulteert in een efficiëntere en gestroomlijnde IT-omgeving.

App-distributie en Licentiebeheer

Een belangrijk voordeel van het integreren van ABM met een MDM-oplossing is de mogelijkheid om apps op schaal te distribueren en licenties efficiënt te beheren. MDM-platforms bieden geavanceerde functies voor app-distributie, waaronder het selecteren van specifieke apps voor specifieke gebruikersgroepen, automatische installatie van apps op nieuwe apparaten en het beheer van app-licenties. Door deze integratie kunnen bedrijven eenvoudig bedrijfsspecifieke apps selecteren, implementeren en bijwerken op al hun Apple-apparaten, waardoor ze tijd en moeite besparen bij het handmatig beheren van app-installaties en licenties.

Verbeterde Beveiliging en Compliance

Een ander belangrijk aspect van de integratie van ABM met een MDM-oplossing is de verbeterde beveiliging en naleving van bedrijfsbeleid. MDM-platforms bieden geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals het afdwingen van wachtwoordbeleid, apparaatversleuteling en het op afstand wissen van apparaten bij verlies of diefstal. Door deze integratie kunnen bedrijven ervoor zorgen dat alle Apple-apparaten binnen hun organisatie voldoen aan de beveiligingsnormen en compliancevereisten, waardoor de gegevensbescherming en privacy van het bedrijf worden gewaarborgd.

Eenvoudige Integratie

De integratie van ABM met een MDM-oplossing is over het algemeen een eenvoudig proces. MDM-platforms bieden meestal duidelijke instructies en hulpmiddelen om de integratie met ABM te vergemakkelijken. Na de integratie kunnen bedrijven profiteren van de gecombineerde functionaliteiten van beide platforms en een naadloze beheerervaring creëren.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email