Elk bedrijf en elke ondernemer heeft behoefte aan een goed boekhoudprogramma. Puur omdat je met een goed boekhoudprogramma van meerdere voordelen geniet. Ben jij daarom ook op zoek naar een goed programma voor jouw boekhouding? En ben je daarbij uitgekomen op Rompslomp en Moneybird? In dit Rompslomp vs. Moneybird artikel ben je in dat geval aan het juiste adres. In dit uitgebreide vergelijking artikel maken wij namelijk een vergelijking tussen beide boekhoudprogramma’s. We kijken onder meer naar de functies, de prijzen en de voor- en nadelen van beide programma’s!
Voordat je de knoop door gaat hakken, doe je er verstandig aan om dit artikel door te nemen. Ook doe je er verstandig aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Vervolgens ben je in staat om het juiste boekhoudprogramma uit te kiezen. Een programma waar je op korte- én lange termijn van gaat genieten.
Pagina-inhoud
ToggleWat zijn Rompslomp en Moneybird?
Als we beide programma’s naast elkaar leggen, zien we de nodige overeenkomsten. Zo zijn beide programma’s volledig online. Dit betekent dat je te allen tijde toegang tot jouw boekhouding hebt. Vanaf jouw kantoor, maar ook vanuit de trein, vanuit het kantoor van één van jouw klanten of vanaf jouw vakantieadres. Ook kun je jouw boekhouding via meerdere devices raadplegen; variërend van jouw smartphone tot aan jouw pc.
Tevens beschikken beide boekhoudprogramma’s over echt veel functies. Met name las je een kleiner bedrijf of een zzp’er bent, bieden beide programma’s alle gewenste functies aan. Hieruit blijkt ook direct dat beide programma’s zich op dezelfde ondernemers richten; op de zzp’ers en op de kleinere bedrijven. Mocht jij binnen deze doelgroep vallen, zijn Rompslomp en Moneybird sowieso voor je geschikt.
Zou je voor het meest populaire boekhoudprogramma willen kiezen? Dan is het lastig om een keuze te maken tussen Rompslomp en Moneybird. Het is namelijk zo dat beide programma’s behoorlijk populair zijn. Beide programma’s kunnen daarbij ook op veel lovende woorden rekenen; daar komen we later in dit artikel nog even op terug.
Met beide boekhoudprogramma’s kun je in ieder geval prima uit de voeten. Als je op een makkelijke manier voor een sluitende boekhouding wilt zorgen, zijn beide programma’s (erg) geschikt!
Rompslomp
Het boekhoudprogramma Rompslomp beschikt ongetwijfeld over één van de leukste namen. Deze naam is uiteraard niet zomaar uit de lucht komen vallen. Nee, de oprichter van Rompslomp, Jaap van der Meer, stoorde zich eraan dat boekhouden behoorlijk ingewikkeld was. Hij bedacht daarom om maar met zijn eigen boekhoudprogramma op de markt te komen. Een boekhoudprogramma waarmee je geen last meer van alle rompslomp hebt.
Eigenlijk kwam Jaap van der Meer op het juiste moment met het juiste idee. Vanaf het moment van lanceren is Rompslomp namelijk populair geweest én gebleven. Ook hedendaags kiezen veel ondernemers en zzp’ers voor het boekhoudprogramma van Rompslomp!
Moneybird
Het team van Moneybird kwam ook relatief vroeg met een online boekhoudprogramma op de markt. In 2008 ontstonden de eerste ideeën, waarna in dat jaar ook al direct de eerste versie van Moneybird werd gelanceerd. Die versie was niet te vergelijken met de hedendaagse versie, maar werd al direct populair.
Moneybird was eigenlijk één van de programma’s die zich volledig in de cloud bevonden. Dit betekent dat je dit programma van over de gehele wereld kunt gebruiken. Iets waar veel bedrijven en zzp’ers dan ook gretig gebruik van maken. in de afgelopen jaren is echter gebleken dat Moneybird een populair boekhoudprogramma is. Een boekhoudprogramma dat met je meedenkt en waarmee je het boekhouden een stuk makkelijker maakt!
Wat zijn de verschillen tussen beide programma’s?
Wil je graag een keuze gaan maken tussen Rompslomp en Moneybird? Dat is niet altijd even makkelijk, aangezien beide programma’s de nodige overeenkomsten hebben. Tegelijkertijd bestaan er ook enkele verschillen tussen deze programma’s, zoals wij ook opgemerkt hebben tijdens onze test. Onze bevindingen over de belangrijkste verschillen vind je hieronder.
Prijs
Als je van een goed boekhoudprogramma gebruik wilt maken, moet je daarvoor betalen. Die mening zijn wij toegedaan, aangezien de gratis boekhoudprogramma’s niet aan de wensen voldoen. Zowel Rompslomp als Moneybird zijn betaalde boekhoudprogramma’s, maar hanteren zeker interessante tarieven.
Rompslomp
- Gratis proefperiode van 30 dagen
- Plus: 5 euro per maand
- Pro: 15 euro per maand
Bij Rompslomp is het aanbod van pakketten direct duidelijk. Je kunt uit twee pakketten kiezen, terwijl de gratis proefperiode van 30 dagen ook uiterst interessant is. Overigens is het interessant dat je bij Rompslomp ook nog voor een jaarbetaling kunt kiezen. Met een jaarbetaling bespaar je nog eens 16%.
Moneybird
- Gratis proefperiode van 60 dagen
- Pakket 1: 12 euro per maand
- Pakket 2: 21 euro per maand
- Pakket 3: 30 euro per maand
Ook het aanbod van Moneybird is overzichtelijk. De belangrijkste verschillen tussen pakket 1, 2 en 3 zijn te vinden in de hoeveelheid transacties die je kunt verwerken. Als je een onbeperkt aantal transacties wilt kunnen verwerken, kies je voor pakket 3. Overigens is ook de gratis proefperiode van 60 dagen ideaal!
Functionaliteiten
Van welke functies wil je zoal gebruik kunnen maken? Tijdens onze test viel op dat de functionaliteiten van Rompslomp en Moneybird verschillen. Beide programma’s bieden zo hun eigen, unieke functionaliteiten aan. On je hier uitgebreid over te kunnen informeren, hebben wij alle functies voor je op een rijtje gezet. Check onderstaande tabel voor een overzicht van alle functies:
Wat zijn de voor- en nadelen van Rompslomp en Moneybird?
De keuze voor een goed boekhoudprogramma is een belangrijke keuze. Als je het beste boekhoudprogramma uit weet te kiezen, geniet je binnen de kortste keren van de nodige voordelen. Ook bij Rompslomp en Moneybird kun je van heel veel voordelen genieten! Wat de voordelen – en ook de nadelen – zijn, vind je hieronder.
De voor- en nadelen van Rompslomp
Rompslomp voordelen:
- De pakketten van Rompslomp zijn echt heel betaalbaar
- Het systeem van Rompslomp biedt alle gewenste functies aan
- Het systeem van Rompslomp is met name voor kleine bedrijven en zzp’ers ideaal
- Bij een jaarbetaling ontvang je nog extra korting bij Rompslomp
Rompslomp nadelen:
- Bij Rompslomp moet je extra betalen voor een koppeling met jouw bankrekening
- Als je een vraag wilt stellen, is dat bij Rompslomp alleen mogelijk via de mail
De voor- en nadelen van Moneybird
Moneybird voordelen:
- Het dashboard van Moneybird is erg overzichtelijk
- Het systeem van Moneybird draait automatisch allerlei financiële rapportages voor je uit
- Je geniet bij Moneybird van betaalbare pakketten, terwijl je ook voldoende keuze hebt
- Het systeem van Moneybird is behoorlijk uitgebreid te noemen
Moneybird nadelen:
- Bij Moneybird kun je niet terecht voor telefonische support
- De app van Moneybird is vrij beperkt qua functies
Wat zegt men over deze twee programma’s?
Als je dit artikel op je gemakje doorgenomen hebt, heb je al een hoop kennis opgedaan. Wil je graag nóg meer informatie opdoen over beide programma’s? Dan is het interessant om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Dát hebben wij alvast voor je uit handen genomen!
Wat zegt men over Rompslomp?
Dat Rompslomp populair is, blijkt ook uit de online beoordelingen. Bij bijvoorbeeld Rompslomp’s Feedback Company zijn meer dan 200 beoordelingen achtergelaten; de gemiddelde score van deze beoordelingen komt uit op een 9,2. Tevens hebben wij via Google reviews ruim 400 beoordelingen gevonden, met een gemiddelde score van 4,6 is. Op een schaal van 1 tot is dat een hoge score. De meeste gebruikers van Rompslomp zijn dus (erg) tevreden.
Wat zegt men over Moneybird?
Bij Moneybird’s Feedback Company zijn ruim 500 reviews over Moneybird geplaatst. Van deze 500 reviews is de gemiddelde score een 8,9. Ook dat is dus een prima score. Opvallend bij deze beoordelingen is de hoeveelheid negatieve beoordelingen; deze zijn nagenoeg niet te vinden. Nee, eigenlijk alle gebruikers van Moneybird zijn positief tot heel positief over dit boekhoudprogramma.
Probeer Rompslomp gratis uit!
Is het voor jou wel duidelijk dat je voor Rompslomp wilt gaan? Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, is het interessant om gebruik van de gratis proefperiode te maken. Bij Rompslomp geniet je van een gratis proefperiode van 30 dagen.
Doe dit absoluut. Tijdens het uitproberen van het systeem doe je direct een bepaald gevoel op. Is jouw gevoel positief? Dan is dat een duidelijk teken. Als je niet direct een goed gevoel bij het programma hebt, is dat een teken dat je mogelijk beter voor het andere eenvoudig boekhoudprogramma kunt kiezen.