Skip to content

Snelstart vs Moneybird – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
snelstart vs moneybird

Is boekhouden jouw favoriete hobby? Als je deze vraag aan veel ondernemers zou stellen, zouden veel ondernemers ‘nee’ antwoorden. Veel ondernemers zijn namelijk graag met hun core business bezig en zo min mogelijk met randzaken. Het is echter wel een feit dat je voor een sluitende boekhouding moet zorgen. 

Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Door gebruik van een goed boekhoudprogramma te maken. Twijfel je daarbij tussen Snelstart en Moneybird? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres. In dit artikel maken wij namelijk een uitgebreide vergelijking tussen deze twee boekhoudprogramma’s.

Hierbij kijken we onder meer naar de functies, naar de pakketten en naar alle voor- en nadelen. Tevens bespreken we wat andere gebruikers van deze boekhoudprogramma’s vinden. Neem het artikel op je gemakje door en maak vervolgens de keuze tussen Snelstart en Moneybird.

Wat zijn Snelstart en Moneybird?

Zowel Snelstart als Moneybird zijn online boekhoudprogramma’s. Programma’s die zich volledig in de cloud bevinden en waarmee je voor een sluitende boekhouding kunt zorgen. Bij beide programma’s heb je hier in ieder geval alle mogelijkheden voor; de beide programma’s bieden veel gewenste functies aan.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat beide programma’s erg populair zijn. Die populariteit is wel met name aan de kleine ondernemers te danken. Voor de grotere bedrijven zijn deze programma’s waarschijnlijk niet toereikend genoeg, maar voor de kleine ondernemers juist wel.

Tevens zijn beide boekhoudprogramma’s volledig Nederlands. Dit is prettig als je van het systeem gebruik maakt, maar is ook prettig als je een vraagt hebt. De klantenservices van Snelstart en Moneybird communiceren volledig in het Nederlands. Handig als je even uit de brand wilt worden geholpen!

We kunnen ook stellen dat beide programma’s nog steeds veelbelovend zijn. De twee programma’s zijn op dit moment populair, maar blijven dat naar verwachting ook. Zowel Snelstart als Moneybird blijven voortdurend ontwikkelen en innoveren. Je blijft dan ook voortdurend genieten van nieuwe functies, nieuwe mogelijkheden en verbetering.

snelstart

Snelstart

Voor de oprichting van het bedrijf Snelstart moeten we ruim 35 jaar terug de tijd in. Destijds wilde het team van Snelstart graag een simpel online boekhoudprogramma ontwikkelen. Nou, in dat doel is het bedrijf absoluut geslaagd. Het boekhoudprogramma maakt ondernemers makkelijk en zorgt voor veel gemak. Snelstart omschrijft hun doel overigens zelf als ‘ondernemers blij maken met de juiste software systemen’.

In de afgelopen jaren is het systeem van Snelstart behoorlijk populair geworden. Met name veel zzp’ers en kleine bedrijven maken gebruik van Snelstart. Logisch ook, aangezien Snelstart zich júist op dergelijke ondernemers/bedrijven richt. Met het boekhoudprogramma van Snelstart geniet je in ieder geval van veel mogelijkheden en gemak.

moneybird

Moneybird

In 2008 kwam het team van Moneybird met een baanbrekend boekhoudprogramma op de proppen. Dit programma was namelijk één van de eerste boekhoudprogramma’s in ons land dat volledig in de cloud fungeerde. Om gebruik van dit boekhoudprogramma te maken, had je eigenlijk alleen een internetverbinding nodig. Ideaal!

Het boekhoudpakket dat met je meedenkt. Al geruime tijd is dit de slogan van Moneybird, waarmee de kracht van het programma direct beschreven wordt. Met dit systeem heb je echt weinig omkijken naar jouw boekhouding. Je geniet van veel gemak, van automatiseringsmogelijkheden en van een overzichtelijk dashboard. Net zoals Snelstart richt ook Moneybird zich op de kleinere ondernemers en bedrijven.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je op dit moment tussen Snelstart en Moneybird aan het twijfelen? Dan hebben wij nieuws voor je; je bent zeker niet de enige. Relatief veel ondernemers twijfelen namelijk tussen deze twee programma’s. Logisch op zich, aangezien beide programma’s zich op dezelfde ‘groep ondernemers’ richten.

Feit is dat er ook verschillen bestaan tussen deze twee programma’s. Wat deze verschillen precies zijn, bespreken wij graag hieronder. De verschillen zijn in ieder geval zichtbaar in de prijsstelling en in de functionaliteiten.

Prijs

Kun je qua prijs het beste voor Snelstart of voor Moneybird kiezen? Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren en prijsperceptie af. Hieronder vind je in ieder geval de verschillende pakketten van beide programma’s, inclusief de bijbehorende prijskaartjes.

Snelstart

 • inStap: 10 euro per maand (eenvoudig factureren)
 • inKaart: 15 euro per maand (eenvoudig zelf de boekhouding doen)
 • inBalans: 27,50 euro per maand (eenvoudig zelf boekhouden en factureren)
 • inZicht: 37,50 euro per maand (boekhouden zoals je dit zelf wilt)
 • inControle: 50,00 euro per maand (totale controle over volledige boekhouding)
 • Accountant: 35,00 euro per maand (speciaal voor accountants- en administratiekantoren)

Zoals je kunt zien, heb je bij Snelstart meer dan voldoende om uit te kiezen. Juist doordat het aanbod zo gevarieerd is, kun je altijd een geschikt boekhoudpakket uitkiezen.

Moneybird

 • Gratis proefperiode van 60 dagen
 • Pakket 1: 12 euro per maand 
 • Pakket 2: 21 euro per maand 
 • Pakket 3: 30 euro per maand 

Als je voor pakket 1 kiest, kun je 20 transacties per maand verwerken. Als je voor pakket 2 kiest, kun je 50 transacties verwerken. Met pakket 3 heb je geen omkijken naar de hoeveelheid transacties; deze zijn onbeperkt.

Functionaliteiten

Wil jij graag een keuze maken tussen Snelstart en Moneybird? Dan doe je er verstandig aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Hoe en waarvoor wil je precies het boekhoudpakket gaan gebruiken? Als je jouw wensen op een rijtje hebt gezet, kun je daar de functionaliteiten van de programma’s op afstemmen. In onderstaande tabel vind je de functionaliteiten van beide programma’s:

Wat zijn de voor- en nadelen van Snelstart en Moneybird?

De keuze tussen Snelstart en Moneybird is een belangrijke keuze. Met het beste boekhoudprogramma ga je namelijk al snel van de nodige voordelen genieten. Voordat het zo ver is, is het advies om goed naar alle voordelen te kijken. Hieronder hebben wij daarom voor jou de voor- en nadelen van beide boekhoudprogramma’s op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Snelstart

Snelstart voordelen:

 • Je hebt de keus uit behoorlijk veel pakketten
 • Zowel de website als de app van Snelstart werken prima
 • Het dashboard van Snelstart is – grotendeels – naar wens in te stellen
 • Het is mogelijk om het systeem van Snelstart aan andere programma’s te koppelen

Snelstart nadelen:

 • De pakketten hebben soms enige overlap
 • De klantenservice vanuit Snelstart had een stuk beter gekund

Voor- en nadelen van Moneybird

Moneybird voordelen:

 • De pakketten bij Moneybird zijn relatief betaalbaar
 • Het programma van Moneybird is vrij uitgebreid qua functies
 • Het programma van Moneybird is overzichtelijk en werkt snel
 • De support vanuit Moneybird is prima te noemen

Moneybird nadelen:

 • Moneybird heeft ervoor gekozen om geen voorraadbeheer tool in het programma op te nemen
 • De app van Moneybird werkt niet altijd even handig

Wat zegt men over deze programma’s?

In de afgelopen jaren hebben veel ondernemers voor Snelstart of Moneybird gekozen. Zijn deze ondernemers uiteindelijk tevreden met hun keuze? Wij zijn op onderzoek gegaan en vertellen je hieronder graag meer over de beoordelingen van andere gebruikers.

Wat zeggen mensen over Snelstart?

Over Snelstart zijn online behoorlijk veel beoordelingen te vinden. Wij hebben ruim 600 beoordelingen gevonden op Snelstart’s Trustpilot, waarvan de gemiddelde score op een 9,2 uitkomt. Kijk, dat is nog eens een prima score en veelzeggend voor de tevredenheid van Snelstart klanten. Het is alleen jammer dat het slechts 600 beoordelingen zijn; een grotere hoeveelheid beoordelingen had een nog betere weergaven van de realiteit gegeven.

Wat zeggen mensen over Moneybird?

Bij de website Moneybird’s Feedback Company hebben wij ruim 550 beoordelingen gevonden. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 8,9. De score is dus net iets lager dan de score van Snelstart, maar dat geldt ook voor de hoeveelheid beoordelingen. Verreweg de meeste gebruikers zijn in ieder positief over dit boekhoudprogramma.

Probeer Snelstart gratis uit!

Als afsluiter hebben wij nog een waardevolle tip voor je: maak gebruik van de gratis proefperiode. Bij Snelstart kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze periode kun je het systeem naar wens uitproberen en een duidelijke indruk krijgen. Aan de hand van jouw indruk kun je uiteindelijk de knoop voor jezelf doorhakken.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email