Skip to content

Snelstart vs Twinfield – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
snelstart vs twinfield

Facturen maken en versturen. Financiële rapportages uitdraaien. En inkomende facturen verwerken. Het zijn stuk voor stuk taken waar je een goed boekhoudprogramma bij kunt gebruiken. Ben je op dit moment op zoek naar een goed boekhoudprogramma? En ben je op dit moment aan het twijfelen tussen Snelstart en Twinfield? Logisch! Beide programma’s brengen immers hun eigen voordelen met zich mee. In dit artikel maken we een uitgebreide vergelijking, waarbij we onder meer naar de prijs, reviews en voor- en nadelen kijken.

Een goed boekhoudprogramma is voor elk bedrijf onmisbaar. Dankzij een goed boekhoudprogramma maak je het boekhouden namelijk makkelijker. Bovendien levert het een flinke tijdsbesparing op en ben je verzekerd van een sluitende administratie. Er zijn – al met al – voldoende redenen om te investeren in het beste boekhoudprogramma. Met dank aan dit artikel kun jij uiteindelijk kiezen tussen Snelstart en Twinfield.

Wat is Snelstart en Twinfield?

Ben je op dit moment op zoek naar een goed boekhoudprogramma? Dan heb je meer dan voldoende keuze. Een belangrijke stap is sowieso om voor een online boekhoudprogramma te kiezen. Zowel Snelstart als Twinfield zijn een volledig online boekhoudprogramma. Dit betekent dat jouw boekhouding zich in de cloud bevindt, waardoor je te allen tijde toegang tot jouw boekhouding hebt. Dat levert veel gemak op.

Daarbij hebben Snelstart en Twinfield nog een overeenkomst: beide boekhoudprogramma’s zijn behoorlijk uitgebreid. Met beide programma’s kun je eigenlijk jouw volledige boekhouding bijhouden. Dit geldt echter niet alleen voor de boekhouding, maar ook nog voor aanverwante onderwerpen. Zo kun je via deze boekhoudprogramma’s ook verschillende zaken registreren. Verder heb je ook geen omkijken naar het opstellen van financiële rapportages. Dat gebeurt namelijk ook allemaal automatisch.

In de afgelopen jaren zijn Snelstart en Twinfield behoorlijk populair geworden. Veel ondernemers kiezen voor één van deze boekhoudprogramma’s; gezien de voordelen is dat zeker geen verrassing. Nee, beide boekhoudprogramma’s hebben veel te bieden!

Al met al hebben Snelstart en Twinfield de nodige overeenkomsten. Voor welke van deze twee boekhoudprogramma aanbieders je dan het beste kunt kiezen? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Met de informatie uit dit artikel kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

snelstart

Snelstart

Ruim 35 jaar geleden begon een groepje enthousiastelingen met een softwarebedrijf. Dit bedrijf groeide uiteindelijk uit tot het bedrijf Snelstart zoals we deze op dit moment kennen. Vanaf het eerste moment was het doel om een simpel online boekhoudprogramma te ontwikkelen. Een boekhoudprogramma waar veel ondernemers blij van zouden worden.

In dat doel is het bedrijf Snelstart zeker geslaagd. Met name in de afgelopen jaren kiezen namelijk meer en meer ondernemers voor Snelstart. Het systeem is uitgebreid, biedt alle gewenste functies en is ook nog relatief voordelig geprijsd. Het programma van Snelstart is met name voor ZZP’ers en kleinere bedrijven interessant.

twinfield

Twinfield

Voor het boekhoudprogramma van Twinfield moeten we kijken naar het bedrijf Wolters Kluwer. Dit bedrijf, ongekend groot, biedt allerlei soorten producten en diensten aan. Het bedrijf wilde ook graag een boekhoudprogramma aanbieden en doet dat momenteel onder de naam ‘Twinfield’.

Bij dit boekhoudprogramma staat gemak centraal. Met dit programma geniet je namelijk van veel slimme functies, waardoor je de nodige tijd weet te besparen. Deze tijd weet je ook te besparen dankzij de automatiseringsmogelijkheden van Twinfield. Opvallend is dat Twinfield zich met name op de midden- tot grotere bedrijven richt. Dergelijke bedrijven maken maar al te graag gebruik van het programma van Twinfield!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Kun je nou beter voor Snelstart kiezen? Of kun je nou beter voor Twinfield kiezen? De keuze is volledig aan jou. Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, is het cruciaal om een goede vergelijking te maken. Bij het maken van deze vergelijking is het goed om te kijken naar de verschillen tussen beide programma’s. Wij vertellen je hieronder graag meer over deze verschillen!

Prijs

Wil je van de voordelen van een goed boekhoudprogramma genieten? Dan moet je daar een bepaald bedrag voor vrijmaken. Je kunt ook voor een gratis boekhoudprogramma kiezen, maar dergelijke programma’s zijn allesbehalve uitgebreid. Door voor Snelstart of Twinfield te kiezen, geniet je wel van veel functies. Daarbij is het uiteraard wel belangrijk om goed naar de prijskaartjes te kijken.

Snelstart

  • inStap: 10 euro per maand (eenvoudig factureren)
  • inKaart: 15 euro per maand (eenvoudig zelf de boekhouding doen)
  • inBalans: 27,50 euro per maand (eenvoudig zelf boekhouden en factureren)
  • inZicht: 37,50 euro per maand (boekhouden zoals je dit zelf wilt)
  • inControle: 50,00 euro per maand (totale controle over volledige boekhouding)
  • Accountant: 35,00 euro per maand (speciaal voor accountants- en administratiekantoren)

Het mooie is dat je bij Snelstart uit meerdere pakketten kunt kiezen. De meeste pakketten zijn voordelig geprijsd en richten zich dus op de kleinere ondernemers. 

Twinfield

  • Gratis proefperiode van 30 dagen
  • Extra Boekhouden: 45 euro per maand
  • MKB Boekhouden: 63 euro per maand
  • Compleet Boekhouden: 94 euro per maand

Ook bij Twinfield heb je uit meerdere pakketten de keuze. Ongeacht voor welk pakket je kiest, betaal je relatief veel. Althans; in vergelijking met de pakketten van Snelstart. De pakketten van Twinfield zijn echter een stuk uitgebreider en richten zich op de grotere bedrijven.

Functionaliteiten

Snelstart richt zich op kleine ondernemers, terwijl Twinfield zich op de grotere bedrijven richt. Dat zie je aan de prijsstelling, maar ook aan de functionaliteiten. In onderstaand overzicht vind je de functionaliteiten van beide boekhoudprogramma’s!

Wat zijn de voor- en nadelen van Snelstart en Twinfield?

Voor welk programma je het beste kunt kiezen, hangt van verschillende factoren af. Het enige wat wij daarom kunnen doen, is jou uitgebreid kennis te laten maken met beide boekhoudprogramma aanbieders. Dat doen we hieronder door de voor- en nadelen van beide programma’s op een rijtje te zetten.

Voor- en nadelen van Snelstart

Snelstart voordelen:

  • De pakketten van Snelstart zijn behoorlijk gunstig geprijsd
  • De website én mobiele app van Snelstart voldoen aan alle verwachtingen
  • Het programma van Snelstart kun je aan andere programma’s koppelen
  • Het dashboard van Snelstart is – grotendeels – naar eigen wens aan te passen.

Snelstart nadelen:

  • De klantenservice van Snelstart functioneert niet altijd naar wens
  • Het verschil tussen de pakketten is niet altijd even duidelijk

Voor- en nadelen van Twinfield

Twinfield voordelen:

  • Het programma van Twinfield beschikt over heel veel functies
  • Het programma van Twinfield is voor vrij veel (grote) bedrijven geschikt
  • Het team van Twinfield zorgt voortdurend voor nieuwe updates en innovaties
  • Binnen het programma van Twinfield geniet je van meerdere automatiseringsmogelijkheden

Twinfield nadelen:

  • Voor (extra) support moet je bij Twinfield betalen
  • Het programma van Twinfield werkt niet in alle internetbrowsers even prettig

Wat zegt men over deze programma’s?

Kun je aan de hand van bovengenoemde voor- en nadelen al de juiste keuze maken? Mocht dit nog niet het geval zijn, is het interessant om naar andere beoordelingen te kijken. Of beter gezegd: naar de beoordelingen van huidige gebruikers. Wij hebben alvast gekeken naar deze beoordelingen over zowel Snelstart als over Twinfield.

Wat zeggen mensen over Snelstart?

Over Snelstart zijn online behoorlijk veel beoordelingen te vinden. Op Snelstart’s Trustpilot zijn we 500 beoordelingen tegengekomen; de gemiddelde score hiervan is een 9,2. In onze ogen is dit echt een hele hoge score en typerend voor de kwaliteit van Snelstart.

Wat zeggen mensen over Twinfield?

Via het internet zijn helaas niet al te veel beoordelingen over Twinfield te vinden. De meeste Twinfield beoordelingen gaan over het bedrijf Wolter Kluwer, maar niet specifiek over Twinfield. Uiteindelijk hebben we 50 beoordelingen gevonden, waarvan de gemiddelde score een 3,3 op een schaal van 1 tot 5 is. Een matige gemiddelde score dus.

Probeer Snelstart en/of Twinfield gratis uit!

Spreken beide boekhoudprogramma aanbieders jou eigenlijk wel aan? Wil je daarom graag beide boekhoudprogramma’s zelf uit kunnen proberen? Dat is mogelijk! Bij zowel Snelstart als bij Twinfield kun je namelijk gebruik maken van een gratis proefperiode. Tijdens deze proefperiode probeer je het systeem gratis uit, waardoor je een duidelijk beeld van alle (on)mogelijkheden krijgt.

Bij Snelstart kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. Deze proefperiode biedt alle mogelijkheden om het programma geheel naar wens uit te testen. Dat is ook het geval bij Twinfield; ook bij Twinfield kun je je aanmelden voor een 30 dagen gratis proefperiode. Een absolute aanrader vanuit onze kant! 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email