Skip to content

Teamleader vs Salesforce – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Teamleader vs Pipedrive

Ben je op zoek naar een goed CRM systeem? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat je uit behoorlijk veel systemen kunt kiezen. Ben je tijdens jouw zoektocht op Teamleader en Salesforce uitgekomen? Dan heb je in ieder geval al een prima schifting weten te maken! Deze beide systemen zijn namelijk populair en zijn van de gewenste kwaliteit. In dit Teamleader vs. Salesforce artikel zetten wij deze twee CRM systemen graag voor je naast elkaar. We bespreken hierbij de verschillen, de overeenkomsten en de voor- en nadelen van beide programma’s.

Voor welke systeem jij het beste kunt kiezen? Het antwoord op die vraag kun je voor jezelf gaan formuleren na het lezen van dit artikel. Neem het artikel daarom op je gemakje door en hak uiteindelijk de knoop door. Van een keuze voor Teamleader dan wel voor Salesforce ga je zeker geen spijt krijgen! Beide systemen voldoen namelijk echt aan de verwachtingen en maken reeds veel ondernemers blij.

Wat zijn Teamleader en Salesforce?

Teamleader en Salesforce zijn beide zogeheten CRM systemen. De afkorting CRM staat hierbij voor Customer Relationship Management; oftewel een systeem voor het managen van jouw klanten. Dankzij een dergelijk systeem kun je een duurzame klantrelatie opbouwen, waardoor je de continuïteit van jouw bedrijf kunt waarborgen.

Dat is echter niet het enige wat je met Teamleader en Salesforce kunt. Nee, met deze systemen kun je bijvoorbeeld ook jouw sales, jouw prospects en jouw leveranciers managen. Dankzij deze systemen blijf je eigenlijk het gewenste overzicht over jouw onderneming en klanten houden. Precies dát is waar veel ondernemers naar op zoek zijn.

Feit is dat beide programma’s behoorlijk veel functies aanbieden. Als je van één van deze programma’s gebruik gaat maken, lachen de mogelijkheden je eigenlijk tegemoet. Je kunt veel kanten op met beide programma’s; het is bijvoorbeeld ook mogelijk om andere systemen aan deze programma’s te koppelen. Al met al kunnen we stellen dat Teamleader en Salesforce veelbelovende systemen zijn. Systemen die uiteraard niet zonder reden zó populair zijn!

teamleader

Teamleader

In het eerste decennia van deze eeuw liep een kleine website agency tegen een probleem aan. Deze agency had geen systeem tot haar beschikking waarmee ze allerlei zaken konden administreren en waarmee ze projecten/klanten aan konden sturen. Aangezien dit een steeds groter probleem werd, ging dit bedrijf de oplossing maar zelf ontwikkelen. In 2012 werd daardoor het systeem Teamleader geboren!

Vanaf dat moment is dit systeem behoorlijk populair geworden. Niet alleen in ons land, maar ook in andere Europese landen. Het hoofdkantoor van Teamleader staat op dit moment in Gent, terwijl het bedrijf ook nog kantoren in Portugal en Nederland heeft. Door de jaren heen heeft het bedrijf bovendien meer dan 150 werknemers in dienst genomen; alleen dat is al veelzeggend voor de groei van dit bedrijf!

Salesforce

Salesforce

In 1999 begonnen vijf Amerikanen met hun eigen bedrijf onder de naam Salesforce. Dit bedrijf bood vanaf het eerste moment meerdere softwaresystemen aan, waarbij de focus lag op klantrelatiebeheer. Vanaf 2004 staat dit bedrijf zelfs genoteerd aan de New York Stock Exchange. Het feit dat dit een beursgenoteerd bedrijf is, zegt meer dan voldoende over dit bedrijf.

Met name vanaf de jaren 2005-2006 heeft Salesforce een indrukwekkende groei doorgemaakt. Deze groei is ook te danken aan de overstap naar Europa. Eigenlijk is Salesforce op dit moment actief op alle continenten. Iets wat het bedrijf met verve doet, aangezien hun CRM software echt heel populair geworden is. Dat is ook duidelijk terug te zien in de hoeveelheid werknemers; rond de 49.000!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Zit je op dit moment tussen deze twee programma’s te twijfelen? Dat is maar al te goed voor te stellen. Beide programma’s bieden immers veel voordelen aan en hebben zo hun kenmerkende eigenschappen. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, is het zaak om goed naar beide programma’s te kijken. Dat hebben wij alvast voor je gedaan. Onze bevindingen met betrekking tot de verschillen vind je hieronder!

Prijs

Wil je van een geweldig CRM systeem gebruik gaan maken? Dan moet je hiervoor gaan betalen. Je kunt ook voor een gratis CRM systeem kiezen, maar dergelijke systemen voldoen absoluut niet aan de verwachtingen. Feit is wel dat er tussen Teamleader en Salesforce op het gebied van prijsstelling de nodige verschillen bestaan. Daarover vind je hieronder meer informatie.

Teamleader

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • GO: 50 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • MOVE: 60 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • BOOST: 80 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen

Bij Teamleader is met name de gratis proefperiode van 14 dagen interessant. Nadat je deze proefperiode doorlopen hebt, kun je voor één van de pakketten kiezen. In onze ogen lopen de prijzen bij Teamleader nogal fors op. Dat is zéker het geval als je meerdere gebruikers aan dit systeem toe gaat voegen.

Salesforce

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • MKB: vanaf 25 euro per gebruiker per maand 
 • Verkoop: vanaf 25 euro per gebruiker per maand 
 • Service: vanaf 25 euro per gebruiker per maand 
 • Verkoop + service: vanaf 25 euro per gebruiker per maand 
 • Marketing: prijzen op aanvraag
 • Commerce: prijzen op aanvraag

Het lastige bij Salesforce is dat je uit meerdere pakketten kunt kiezen. Per pakket vind je vervolgens ook weer meerdere sub-pakketten. Het advies is dan ook om jouw wensen op een rijtje te zetten, waarna je een vergelijking tussen alle pakketten kunt maken.

Functionaliteiten

Zijn de verschillen tussen Teamleader en Salesforce alleen op het gebied van prijzen waarneembaar? Nee, zeker niet. Ook op het gebied van functies en mogelijkheden weten beide programma’s zich te onderscheiden. Meer informatie daarover vind je in onderstaand overzicht:

Wat zijn de voor- en nadelen van Teamleader en Salesforce?

Teamleader en Salesforce kennen de nodige verschillen. Opvallend is echter dat beide systemen ook veel overeenkomsten hebben én beide erg populair zijn. Voor welk systeem jij dan het beste kunt kiezen? Dat kun je gaan bepalen aan de hand van de voor- en nadelen van beide programma’s.

Voor- en nadelen van Teamleader

Teamleader voordelen:

 • Het systeem van Teamleader is echt uitgebreid en biedt veel mogelijkheden
 • Het systeem van Teamleader is overzichtelijk en werkt snel
 • Je hebt bij Teamleader de keuze uit meerdere pakketten
 • Voor kleine tot middelgrote bedrijven is Teamleader geschikt

Teamleader nadelen:

 • Het systeem van Teamleader is minder/niet geschikt voor grote bedrijven
 • De kosten bij Teamlader lopen nogal snel op

Voor- en nadelen van Salesforce

Salesforce voordelen:

 • Het systeem van Salesforce is echt ongekend uitgebreid
 • Je kunt een beroep doen op prima support vanuit Salesforce
 • Je kunt het platform van Salesforce aan meerdere andere apps en systemen koppelen
 • Het systeem van Salesforce is eigenlijk voor elke afdeling geschikt

Salesforce nadelen:

 • Het uitkiezen van een geschikt pakket is nogal lastig
 • De kosten voor het Salesforce platform zijn fors

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Wil je een keuze gaan maken tussen Teamleader en Salesforce? Dan is het geen verkeerd idee om naar de bevindingen van andere gebruikers te kijken. Speciaal voor jou zijn wij alvast op onderzoek uitgegaan; onze bevindingen tref je hieronder.

Wat zegt men over Teamleader?

In de afgelopen jaren is Teamleader behoorlijk populair geworden. Dat blijkt ook uit de beoordelingen die wij online gevonden hebben. Zo vonden wij meer dan 60 Google reviews, waarvan de gemiddelde score een 4,4 is. Ook hebben meer dan 100 klanten hun mening bij Teamleader’s Trustpilot achtergelaten; de gemiddelde score van die beoordelingen is een 4,6.

Wat zegt men over Salesforce?

Over Salesforce zijn online ook veel beoordelingen te vinden. Opvallend genoeg zijn de meeste van deze beoordelingen behoorlijk negatief. De gemiddelde score van ruim 200 beoordelingen bij Salesforce Trustpilot is namelijk een 1,4 (op een schaal van 1 tot 5). Hoe dit precies komt, zouden wij niet weten. Op de website van Salesforce vind je in ieder geval wel veel positieve beoordelingen.

Probeer Teamleader en/of Salesforce gratis uit!

Het maken van een keuze tussen Teamleader en Salesforce is niet makkelijk. Om de juiste te kunnen maken, is het aan te raden om gebruik te maken van een gratis proefperiode:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email