Ben je op het moment elk uur die maakt voor je eigen project of een project voor je opdrachtgever aan het opschrijven? Dat is vanaf nu niet meer nodig. Werken op papier of Excel is onnodig en is niet efficiënt. Daarvoor zijn urenregistratie apps gemaakt, om die uren zo makkelijk mogelijk te registreren. Maar, wat zijn de beste urenregistratie software apps? Daar ga je nu achter komen.
Pagina-inhoud
ToggleUrenregistratie App heb je nodig voor fiscale redenen
Als ZZP ondernemer moet je voldoen aan een bepaald urencriterium. Wil je dus in aanmerking komen voor fiscale aftrekposten, dan moet je voldoen aan 1.225 uren per jaar. Deze uren kan je dus in de app invoeren, tracken en op deze manier kan je makkelijk in de gaten houden of je aan de uren voldoet elk jaar.
Startersaftrek en Zelfstandigenaftrek
Wanneer je voldoet aan die 1.225 uren per jaar, dan kan je gebruik maken van zelfstandigenaftrek. Je betaald dan minder inkomenstenbelasting die behoorlijk fors kan zijn. Daarbij kan je ook in aanmerking komen voor startersaftrek. De startersaftrek mag je 3x toepassen in de eerste 5 jaar van je onderneming. Het bijhouden van je uren kan dus ook veel geld schelen.
Weet waar je mee bezig bent
Naast dat je het dus veel geld kan schelen, is het natuurlijk ook fijn om te weten waar je je tijd aan besteed. Door een Urenregistratie app geeft je dus veel beter inzicht in bijvoorbeeld:
Projecten – Krijg inzage van hoeveel uren je in een bepaald project heb gestoken. Dit kan handig zijn voor het maken van volgende offertes mocht je een dienst leveren.
Taken – Kom achter aan welke taken je veel of weinig tijd voor nodig hebt, zo kan je eventueel voor de taken waarbij je veel tijd kwijt bij bent oplossingen verzinnen om sneller klaar te zijn. Dan kan je misschien je uurtarief verhogen.
Administratie – Genereer rapporten over je gemaakte uren, sommige urenregistratie apps kan je laten koppelen met boekhoudprogramma’s waarbij je een vast uurtarief instelt, en dus het automatisch kan laten factureren.
5 Beste Urenregistratie Apps voor ZZP
Hieronder heb je een lijstje met de beste urenregistratie apps van op het moment:
Hoe vind je de beste Urenregistratie app?
Elke urenregistratie heeft zijn functies en manier van werken. Dat is mooi, zo heb je veel keuze uit allerlei verschillende apps. Nu kunnen wij begrijpen dat het soms beste overweldigend kan zijn met de hoeveelheid urenregistratie app aanbod. Iedereen roept dat ze de beste en goedkoopste zijn. Nu kan je bij ons urenregistratie software vergelijken waarbij je op basis van bedrijfsvorm en wensen op alle urenregistratie app kan filteren. Zo weet je heel snel welke apps voor jouw situatie geschikt zijn.
Wanneer je je bedrijfsvorm en wensen hebt geselecteerd, dan zal je verschillende apps zien, het beste wat je dan kan doen is naar elke urenregistratie software leverancier kijken en kijken of je een gratis proefperiode kan aanvragen. Negen van de tien keer kan dat, dan kan je kijken of de urenregistratie app voldoet aan je wensen.
Note: Op onze website is vergelijken is geheel gratis!
Waarom je uren bijhouden in Excel niet slim is
Mocht je geen urenregistratie app willen, dan kan je ervoor kiezen om je uren bij te houden in Excel. Echter brengt dat veel risico’s en nadelen met zich mee. Je bent namelijk veel meer tijd kwijt om je uren te verwerken in Excel. Daarnaast is er ook geen Excel app waarbij je op afstand wanneer je bijvoorbeeld een keer op locatie moet werken niet makkelijk je gemaakte uren kan verwerken. Zo heeft Excel nog meer nadelen zoals:
- Geen automatische backups
- Veel kennis voor nodig
- Niet te koppelen met andere externe systemen
- Hoger risico op fouten
Denk er dus goed over na over deze bovenstaande nadelen. Als ondernemer wil je zo min mogelijk bezig zijn met administratieve zaken.