Skip to content

Voorbeeld Urenregistratie? Alle 4 voorbeelden naast elkaar

John Visser
Voorbeeld Urenregistratie

Wil jij graag aan het urencriterium gaan voldoen? Dan dien je minimaal 1225 uren in 2020 aan jouw onderneming te besteden. Maar, hoe weet je nou precies hoeveel uren je gewerkt hebt? Daar kun je maar op één manier achter komen: door een sluitende urenregistratie aan te houden. Maar, welke mogelijkheden heb jij daar nou voor? Wij hebben de 4 mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.

1. Urenregistratie app/software (aanbevolen)

In onze ogen is het bijhouden van jouw uren met behulp van een urenregistratie app het makkelijkste. Deze app installeer je op jouw smartphone, waarmee je razendsnel alle gewerkte uren bij kunt houden. Deze uren kun je ook nog aan klanten of projecten gaan koppelen, waardoor je ook een stuk minder omkijken naar de facturatie hebt.

 

Uiteraard is het ook mogelijk om deze urenregistratie software via jouw pc of laptop te gebruiken. Daarmee gaat het invoeren van jouw gewerkte uren eigenlijk nóg een stuk sneller. Bovendien worden alle ingevulde gegevens op een veilige en betrouwbare manier opgeslagen, waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat je jouw gegevens kwijtraakt.

Moet je jouw urenregistratie aan de Belastingdienst voorleggen? Dan heb je bovendien direct alle uren digitaal geregistreerd staan. Ook dat is een duidelijk voordeel van een urenregistratie app.

Kortom: wil je jouw uren op de meest handige manier registreren? Kies dan een voor urenregistratie app/software, zoals bijvoorbeeld de e-Boekhouden urenregistratie app! 

2. Excel

Je kunt ook een simpel Excel bestandje maken waarin je al jouw uren bij gaat houden. Ook dit kost echter weer veel tijd; je moet immers per dag uit gaan werken hoeveel uur je gewerkt hebt. Daarbij is het ook nog de bedoeling dat je per uur aangeeft wat je gedaan hebt; dit kost dus vrij veel tijd en is ook foutgevoelig. Bovendien loop je altijd het risico om een Excel bestand kwijt te raken.

Gratis Excel sheet bijhouden

3. Een stopwatch app

Met een stopwatch app op jouw smartphone kun je continue jouw uren klokken. Deze geklokte uren kun je vervolgens ergens opschrijven, waardoor je een sluitende urenregistratie weet te krijgen. Uiteraard is dit wel foutgevoelig en is het redelijk arbeidsintensief.

Gratis stopwatch app op je telefoon

4. Handmatig bijhouden op papier

Je kunt er ook voor kiezen om alle uren handmatig op papier bij te houden. Aan het einde van jouw werkdag pak je er een papiertje bij en schrijf je op wat je die dag gedaan hebt. Dit papiertje doe je in een multomap, waardoor je aan het einde van het jaar een complete multomap gevuld hebt. Ook deze mogelijkheid is echter weer foutgevoelig en kost relatief veel tijd. Tijd die je óók aan jouw core business kunt besteden.

Handmatig bijhouden op papier

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email