Skip to content

6 beste CRM Programma’s van 2024 | Vergelijk & reviews

John Visser
crm apps

De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Zo zijn jarenlang online CRM software systemen populair gebleken, maar hedendaags zijn met name de CRM apps populair. Als jij op deze trend in wilt spelen, is het zaak om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste CRM app. Daar helpen we jou graag een handje bij!

 

Wij hebben verschillende CRM apps aan een strenge keuring onderworpen. Aan de hand van deze keuring hebben wij uiteindelijk de 6 beste CRM apps aan kunnen wijzen. Over deze zes apps vertellen wij je in dit artikel graag meer. We kijken naar de kenmerken van de apps, maar ook naar de USP’s. Na het lezen van dit artikel kun jij in ieder geval een prima keuze maken. Van de keuze voor één van onderstaande CRM apps ga je sowieso géén spijt krijgen!

Beste CRM Programma’s van 2024

Is het aan te raden om gebruik van een CRM Programma te maken? Ja, zeker weten. Je hebt immers altijd jouw smartphone op zak; met een CRM app heb je daardoor altijd toegang tot alle klantinformatie. Voordat je van dit voordeel kunt genieten, moet je op zoek naar de beste CRM app gaan. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, zijn wij alvast voor je op onderzoek uitgegaan. De onderstaande 6 CRM Programma’s zijn volgens ons van grote meerwaarde voor elke organisatie.

monday.com

1. Monday.com

Als we het over het bekendste CRM systeem op de wereld hebben, hebben we het over Monday.com. Dit systeem is eigenlijk over de gehele wereld populair en biedt veel handige functies. Dit geldt niet alleen voor het systeem, maar ook voor de bijbehorende app. Deze app werkt snel, is overzichtelijk en bevat alle gewenste functies.

Al in 2014 werd dit programma door Monday.com gelanceerd. Het bedrijf besloot destijds al om een volledig cloud gebaseerd platform te ontwikkelen. Een keuze die prima uitpakt heeft, aangezien het ontwikkelen van de bijbehorende CRM app hierdoor een stuk makkelijker was!

 • Prijzen beginnen al bij 8 dollar per maand per gebruiker
 • De app werkt snel en is overzichtelijk
 • De app beschikt over alle gewenste/benodigde functies
 • Je hebt tal van mogelijkheden om dit platform naar wens uit te breiden

De kosten voor de CRM app van Monday.com zijn van meerdere factoren afhankelijk. Uitgaande van 3 gebruikers betaal je voor het basispakket een bedrag van 24 euro per maand. Des te meer gebruikers je toevoegt, des te meer geld je moet betalen. Dat is uiteraard ook het geval als je voor één van de andere pakketten van Monday.com kiest.

lime

2. Lime

Ook het CRM systeem van Lime heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Eigenlijk geldt voor dit systeem hetzelfde als voor Monday.com: het  systeem werkt perfect en ook de app is van een sublieme kwaliteit.

Voordeel is dat je met Lime echt alle kanten op kunt. Het gehele systeem is eenvoudig in gebruik, terwijl je via dit systeem ook met bijvoorbeeld pipeline management en sales beheer aan de slag kunt gaan. Lime omschrijft dit zelf als een ‘CRM systeem met een twist’. Een leuke en treffende omschrijving voor dit veelbelovende CRM systeem.

 • Lime heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van CRM
 • De klantenservice van Lime fungeert perfect
 • Ruim 60.000 gebruikers van de CRM app van Lime
 • De CRM app van Lime is erg overzichtelijk

Bij Lime heb je de keus uit twee pakketten. Je kunt kiezen voor een standaard Lime CRM pakket, maar je kunt ook kiezen voor een branche specifieke oplossing. Voor het normale pakket betaal je 9 euro per maand per gebruiker, uitgaande van minimaal 5 gebruikers.

exact

3. Exact

Maak je op dit moment al gebruik van software van Exact? Die kans is vrij groot. Dit bedrijf is namelijk erg populair, biedt meerdere softwaresystemen aan en is een origineel Nederlands bedrijf. Deze facetten tezamen zorgen ervoor dat veel ondernemers/bedrijven voor Exact kiezen.

Als je op zoek naar de beste CRM app bent, is het ook interessant om te kiezen voor Exact. De app is overzichtelijk, is onwijs snel en kun je op verschillende devices gebruiken. Met dank aan de app heb je in ieder geval altijd en overal toegang tot alle informatie over jouw klanten en leveranciers!

 • Het CRM systeem van Exact is bijzonder uitgebreid
 • Je kunt het systeem aan andere software systemen koppelen
 • Het systeem van Exact beschikt over een overzichtelijk dashboard
 • De CRM app van Exact heeft een ingebouwde kalender

Als je voor het Exact online systeem kiest, krijg je standaard de beschikking over de CRM app van Exact. Het is ook mogelijk om voor het Ultimate abonnement te kiezen; de prijs hiervoor is op aanvraag.

pipedrive

4. Pipedrive

Wil jij voornamelijk met pipeline management aan de slag gaan? Wil je daarvoor de beste CRM app gebruiken? Dan is de app van Pipedrive voor je interessant. Met deze app kun je je bezig houden met sales-CRM en pipeline management. De beoordelingen van andere gebruikers zijn hierover bijzonder positief!

Op dit moment gebruiken bijna 100.000 mensen het systeem van Pipedrive. Het systeem is niet alleen uitgebreid, maar je krijgt ook nog de beschikking over een perfecte CRM app. Deze app is op – nagenoeg alle – smartphones en tablets te installeren. Vervolgens geniet je van een overzichtelijk dashboard en van 

bijzonder veel mogelijkheden. Je kunt niet alleen de sales naar een hoger niveau tillen, maar ook de klanttevredenheid. Met alle dank aan de CRM app van Pipedrive!

 • Bedrijven verkopen gemiddeld genomen 28% meer door Pipedrive
 • De software én de app van Pipedrive zijn bijzonder gebruiksvriendelijk
 • Binnen Pipedrive kun je taken prioriteit geven
 • Het CRM systeem van Pipedrive wordt in 179 landen gebruikt

Wil je gebruik maken van de CRM app van Pipedrive? In dat geval kun je uit drie pakketten kiezen; de bedragen hiervoor variëren van 12,50 euro per gebruiker per maand tot aan 99,- euro per gebruiker per maand.

freshworks crm

5. Freshworks CRM

Als je op zoek naar een CRM systeem gaat, kun je uit meerdere systemen kiezen. Lang niet alle aanbieders hebben echter een speciale CRM app ontwikkeld. Eén van de aanbieders die dit wel met verve heeft gedaan, is Freshworks CRM. Over de CRM app van deze aanbieder zijn wij zelfs behoorlijk te spreken!

Met dank aan het systeem van Freshworks kun je de ‘customer value’ gaan maximaliseren. Dit betekent dat je jouw klanten blij maakt. Tegelijkertijd betekent dit ook dat je jouw omzet hoger ziet worden. Puur doordat je met tevreden klanten te maken hebt. Zodra je de CRM app van Freshworks op jouw smartphone/tablet installeert, heb je bovendien overal en altijd beschikking tot alle belangrijke informatie.

 • Een overzichtelijk dashboard in de CRM app én in het programma zelf
 • Freshworks wordt door veel grote bedrijven gebruikt
 • Het CRM systeem van Freshworks kun je koppelen aan andere systemen

Wil je gebruik maken van de CRM app van Freshworks? Dan heb je de keuze uit twee pakketten. Voor het ene pakket betaal je 79 dollar per gebruiker per maand en voor het andere pakket 129 dollar per maand per gebruiker. Ook moet je rekening houden met aansluitkosten van een paar honderd dollar.

Bigin

6. Bigin

Deze top 6 van beste CRM apps sluiten we af met de app van Bigin. Ook deze aanbieder is in staat om een geweldige CRM app aan te bieden. Een app waarin je alle informatie vindt. Een app die snel werkt. Een app die je op veel toestellen kunt installeren. En een app waardoor je altijd en overal toegang tot de belangrijkste informatie hebt.

Door de jaren heen is de app van Bigin steeds populairder geworden. Het leuke hierbij is dat Bigin zich met name op de kleinere bedrijven richt. Als je een klein bedrijf – bijvoorbeeld een MKB bedrijf – hebt, is het CRM systeem van Bigin mogelijk voor jou de beste keuze. Daarbij geniet je direct van de voordelen van de CRM app van Bigin!

 • De CRM app van Bigin is geschikt voor kleinere bedrijven
 • De CRM app van Bigin werkt onwijs snel en is overzichtelijk
 • Met het CRM systeem van Bigin heb je perfect zicht op de pipeline van jouw klanten
 • Via het CRM systeem kun je potentiële klanten aan gaan spreken

Wat kan je met CRM apps?

Met dank aan een CRM app heb je altijd en overal toegang tot het CRM systeem. Eigenlijk kun je de app zien als een mobiele versie van het CRM systeem. Je installeert de app op jouw telefoon/tablet en logt vervolgens in. Met dank aan de keuzemogelijkheden in de app kun je vervolgens de gewenste informatie op zoeken.


Wat heb je hier precies aan hebt? Nou, wij hebben veel mogelijke functionaliteiten voor je op een rijtje gezet:

 • Klant Prognoses inzien
 • Informatie over klanten raadplegen
 • Informatie over leveranciers raadplegen
 • Afspraken met klanten inplannen/bevestigen
 • Interne communicatie voeren
 • Alle communicatie met een klant invoeren/raadplegen
 • Het delen van gegevens, bijvoorbeeld met andere collega’s
 • Analyses uitvoeren, bijvoorbeeld over de verkopen van bepaalde klanten
 • Pipeline management uitvoeren
 • Nieuwe klanten benaderen
 • Deals sluiten via het CRM systeem

Let wel op: niet alle functionaliteiten zijn in alle CRM apps beschikbaar. Mede daarom is het belangrijk om een goede vergelijking te maken tussen de CRM apps!

Verder raden wij het volgende aan: bepaal voor jezelf aan welke functies je behoefte hebt. Dit verschilt immers per persoon, maar ook per bedrijf en per branche. Zet daarom alle wensen op een rijtje, treed in overleg met jouw collega’s/werknemers en ga op zoek naar de beste CRM app.

Indien je verschillende CRM systemen gaat vergelijken, moet je op veel facetten letten. Kijk bijvoorbeeld heel goed naar de werking van de CRM app. Deze app moet feilloos werken; je wilt gewoonweg geen app die voor 95% naar wens functioneert.

Kijk daarnaast ook naar de functionaliteiten, naar de support en naar het prijskaartje. Op het prijskaartje van een goede CRM app komen we verderop in dit artikel nog even terug. De ervaring leert namelijk dat goede CRM systemen een bepaald prijskaartje hebben.

Wat is CRM cloud software?

Wil je altijd en overal toegang tot het CRM systeem hebben? Dan moet je kiezen voor CRM cloud software. Dit is een speciaal CRM systeem dat zich volledig in de 

cloud bevindt. Oftewel: dit systeem bevindt zich volledig online. Om toegang tot dit systeem te kunnen krijgen, zou je dus over een internetverbinding moeten beschikken.

Een CRM cloud software systeem brengt een belangrijk voordeel met zich mee: je kunt altijd en overal dit systeem gebruiken. Je hebt immers alleen een mobile device nodig en een werkende internetverbinding. 


Indien je voor de beste CRM app kiest, is er sowieso sprake van CRM cloud software. Als het softwaresysteem zich níet in de cloud zou bevinden, was het immers ook niet mogelijk om gebruik van een CRM app te maken. Overigens zijn nagenoeg alle hedendaagse CRM systemen zogeheten CRM cloud software systemen!

Hoe duur zijn CRM apps?

Spreekt het principe van een CRM app jou wel aan? Heb je daarom interesse om direct van de beste CRM app gebruik te gaan maken? Dan is het dus van belang om een goede vergelijking te maken. Bij het maken van deze vergelijking moet je goed naar het prijskaartje kijken. Waarom? Omdat de prijskaartjes nogal variëren.

Voor sommige CRM apps betaal je bijvoorbeeld een bedrag van 8 euro per gebruiker per maand. Er bestaan echter ook CRM apps waarvoor je een bedrag van 40 á 50 euro per maand per gebruiker moet betalen. Hoe het komt dat de prijzen zo ver uit elkaar liggen? Dit heeft uiteraard met de prijsstelling van de aanbieders te maken, maar ook met de functionaliteiten van de CRM app. Des te uitgebreider de CRM app is, des te meer geld je hiervoor moet betalen.

Let wel op: de prijzen worden bij een CRM app altijd weergegeven als ‘per gebruiker per maand’. Des te meer gebruikers je toegang tot de CRM app wilt geven, des te hoger de maandelijkse kosten stijgen. Als je kosten wilt besparen, kun je ook nog voor jaarlijkse betaling kiezen. In dat geval zit je vast aan een jaarcontract, maar je profiteert hierbij wel van een korting. Deze korting kan oplopen tot een paar procent per jaar; dat is toch mooi meegenomen.

Al met al is het in gebruik nemen van een CRM app zeker aan te raden. Zet jouw wensen op een rijtje, vergelijk bovengenoemde apps met elkaar en maak voor jezelf de juiste keuze. Je merkt dan al snel dat de prijzen behoorlijk variëren!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email