Skip to content

Gratis CRM software zzp? Vergelijk en test CRM gratis!

John Visser
gratis crm software

Wil je als Zzp’er zijnde een duidelijk overzicht van jouw klanten hebben? Wil je op een gemakkelijke manier aantekeningen maken, de contactgegevens van al jouw klanten beheren en daardoor jouw service naar een nóg hoger niveau tillen? Dan ben je zeer gebaat bij gratis CRM software voor ZZP’ers.

CRM software was in het verleden voornamelijk weggelegd voor de grote bedrijven. Dit kwam puur doordat de systemen nogal breed opgezet waren en doordat CRM software ook behoorlijk duur was. Hedendaags is daar (gelukkig) verandering in gekomen; ook als Zzp’er is het nu goed mogelijk om gebruik te maken van een geschikt CRM software.

De afkorting CRM staat in dit geval voor Customer Relationship Management. Vrij vertaald betekent dit dat je al jouw relaties op de juiste manier kunt gaan beheren. Daarbij gaat het overigens niet alleen over klanten, maar ook over bijvoorbeeld leveranciers. Als Zzp’er heb je ongetwijfeld te maken met in- en verkopende partijen. Met CRM software voor ZZP’ers kan je deze gegevens perfect beheren.

Bijkomend voordeel van gratis CRM software voor ZZP’ers; overal ter wereld kan je gebruik maken van CRM software. Je hebt hier alleen een device (smartphone, tablet, laptop of pc) voor nodig én een werkende internetverbinding. Ook als je op dit moment onderweg naar jouw klant bent, kan je in de trein dus nog even teruglezen wat er zoal besproken/afgesproken is in de afgelopen periode. Ook dergelijke informatie kan je namelijk perfect in een CRM software verwerken.

CRM voor ZZP’ers

Bestaan er verschillen tussen een CRM software voor ZZP’ers en een CRM software voor een multinational? Ja, zeker! Wij willen je daarom graag wijzen op onderstaande CRM software voor ZZP’ers vergelijker, waarmee je direct de juiste CRM software voor jezelf kunt vinden:


 

Hoe kies je het juiste CRM pakket?

Heb je interesse om een CRM pakket te gaan gebruiken? Dan is het goed om te weten dat je uit behoorlijk veel verschillende pakketten c.q. systemen de keus hebt. Zoals hierboven al gesteld is het sowieso aan te raden om te kiezen voor software die speciaal voor ZZP’ers ontwikkeld is.

Met behulp van bovenstaande vergelijker ben je direct in staat om het perfecte CRM software voor jezelf te vinden. Maar, hoe kan je deze vergelijker nou het beste gebruiken? Hoe kan je zo snel mogelijk het juiste CRM pakket vinden? Daarvoor verwijzen wij je graag naar onderstaand stappenplan. Volg de onderstaande stappen één voor één op en achterhaal daarmee snel welk CRM pakket voor jou op het lijf geschreven is:

1.   Filter je bedrijfsvorm (ZZP kiezen), branche en functies uit. Dit doe je aan de linkerkant van de vergelijker
2.   Maak voor jezelf een top 3 van de aangegeven CRM pakketten op basis van functies, bedrag en review(s)
3.   Vergelijk en kies welk CRM pakket voldoet aan jouw wensen en jouw budget.
4.   Klik op “Ga naar website” om vervolgens gebruik te gaan maken van de gratis proefperiode. Bij veel CRM pakketten bedraagt deze gratis proefperiode maar liefst 30 dagen; alle tijd dus om het beste softwarepakket uit te kiezen.
5.   Probeer het CRM pakket uit en bekijk of het pakket aan al jouw wensen voldoet.
6.   Bevalt het CRM pakket je niet zo? Dan kan je wederom dit stappenplan volgen en een gratis proefperiode afsluiten bij één van de andere CRM pakketten.

Indien je deze stappen volledig doorloopt, kan je direct voor jezelf het beste CRM pakket vinden. Dit is het pakket dat volledig op jouw wensen aansluit, het pakket dat binnen jouw budget past en het pakket dat het beste gevoel bij jou oproept. Als je CRM pakketten met elkaar gaat vergelijken, is het ook belangrijk om goed naar jouw eigen gevoel te luisteren; jij bent immers degene die gebruik moet gaan maken van de CRM software voor ZZP’ers.

Zijn er gratis CRM pakketten voor ZZP?

Met behulp van bovenstaande vergelijker kan je dus direct het beste CRM pakket voor jezelf vinden. Maar, voordat je dit kunt gaan doen, moet je uiteraard wel jouw wensen op een rijtje gaan zetten. Zo is het ook van belang dat je voor jezelf een budget vast gaat stellen; hoeveel geld kan/wil je aan CRM software voor ZZP uitgeven?

Helaas heeft niet elke Zzp’er het breed genoeg om een duur CRM pakket aan te schaffen. Dit kan komen doordat de Zzp’er tegenslagen heeft gehad of doordat de Zzp’er nog in de aanloopfase met zijn bedrijf fit. Een logische vraag is dan ook of er een volledig gratis CRM pakket voor ZZP bestaat. Het antwoord op die vraag is: Ja, dergelijke pakketten bestaan, maar ze zijn in de basis niet ideaal.

Als je gebruik van een gratis CRM pakket voor ZZP maakt, loop je namelijk al snel tegen beperkingen op. Dit komt puur doordat de fabrikant besloten heeft om niet alle functies beschikbaar te stellen. Alleen als je een betaald abonnement neemt, is het mogelijk om van alle functies gebruik te maken.

Wat we je wel absoluut kunnen adviseren, is om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Bij nagenoeg alle CRM software systemen kan je de software geheel gratis uitproberen voor een periode van bijvoorbeeld 14 of 30 dagen. Tijdens deze periode heb je de beschikking over alle functies en kan je de software dus aan de tand gaan voelen. Je kunt alle functies uitproberen, je kunt aan de look-and-feel van de software krijgen en je kunt uiteindelijk jouw eindoordeel gaan vellen.

Bevalt het CRM pakket eigenlijk volledig? Dan kan je direct een abonnement afsluiten via bovenstaande vergelijker. Bevalt het CRM pakket toch niet zo? Dan kan je direct weer gebruik maken van de gratis proefperiode van één van de andere CRM pakketten voor ZZP’ers. Dankzij deze gratis proefperioden ben je in ieder geval in staat om voor jezelf de juiste keuze te gaan maken. Aangezien je hier bovendien niks voor hoeft te betalen, loop je eigenlijk géén risico. Bepaal dus direct welk CRM pakket jou het meeste aanspreekt en maak bij dat pakket gebruik van de gratis proefperiode!

CRM pakketten die geschikt zijn voor ZZP

Als aanbieder van meerdere CRM pakketten weten wij precies welke pakketten écht voor een Zzp’er geschikt zijn. Wij hebben dan ook drie geschikte CRM pakketten voor een Zzp’er op een rijtje gezet; hieronder vind je iets meer informatie over deze interessante CRM pakketten!

monday.com

Monday

‘Beheer alles in één dashboard’. Dat is de zeer treffende slogan van het CRM pakket van Monday. Via de software kan je alle klantgegevens en klantinformatie opslaan en beheren, terwijl je ook nog met de marketing aan de slag kunt gaan, allerlei pijplijnen met betrekking tot de verkoop bij kunt houden en al met al altijd het overzicht over jouw onderneming kunt behouden. Het CRM pakket van Monday is makkelijk in te stellen en is óók makkelijk te gebruiken!

Gripp

Gripp

Als je op zoek naar een uitgebreid CRM pakket voor jou als Zzp’er bent, kan je ook kiezen voor het CRM pakket van Gripp. Dit pakket bestaat in feite uit zes verschillende pijlers: CRM, Sales, Projecten & Uren, Facturatie, Rapportage en Integraties. Eigenlijk is dit pakket dus véél meer dan alleen een CRM software. Mede door de veelzijdigheid van dit pakket is Gripp behoorlijk populair onder ZZP’ers!

teamleader

Teamleader

Tot slot is ook Teamleader een gevestigde naam binnen de wereld van CRM pakketten voor ZZP’ers. Volgens eigen opgave maken al meer dan 11.000 ZZP’ers en MKB bedrijven gebruik van dit CRM pakket; via dit pakket ben je in staat om te factureren, om alle projecten te beheren en om al jouw klanten te beheren!

Voordelen van een CRM pakket voor ZZP

Eigenlijk is het voor elke Zzp’er aan te raden om gebruik te maken van de hedendaagse CRM software mogelijkheden. Met dank aan de verschillende CRM software pakketten kan je namelijk véél sneller, succesvoller en aangenamer werken. Welke voordelen een CRM pakket voor ZZP’ers precies met zich meebrengt? Wij bespreken hieronder de drie belangrijkste voordelen:

Gemak

Met dank aan een CRM pakket voor een Zzp’er geniet je van veel meer gemak. Je hebt namelijk altijd alle benodigde informatie voorhanden, je behoudt hierdoor altijd het overzicht over jouw onderneming én je kunt snel schakelen. Mocht een klant bijvoorbeeld een klacht hebben, kan je direct in het CRM pakket kijken wat er nou precies afgesproken is.

Stroomlijnen van processen

Met dank aan een CRM pakket voor een Zzp’er ben je ook in staat om alle interne processen te stroomlijnen. Je weet hierdoor een stuk efficiënter en sneller te werken, terwijl je ondertussen ook nog het optimale overzicht over jouw eigen processen en onderneming weet te behouden.

Je weet veel tijd en geld te besparen

Het gezegde ‘tijd is geld’ gaat absoluut op bij een CRM pakket voor een Zzp’er. Met een dergelijk software kan je namelijk veel sneller en efficiënter werken, waardoor je meer tijd aan jouw core business kunt besteden. Onder aan de streep zorgt dit ervoor dat je succesvoller bent, dat je nóg meer klanten weet te scoren en dat je dus een hogere omzet haalt!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email