Skip to content

Factuur programma kopen of as-a-service?

Peter Jansen
Factuur programma kopen of as-a-service

Bij het runnen van een bedrijf zijn er veel dingen die je moet bijhouden. Een van die dingen zijn facturen. Een factuurprogramma kopen of as-a-service aanschaffen kan je helpen jouw financiën bij te houden en ervoor te zorgen dat je op tijd betaald krijgt.

Factuur programma kopen of as-a-service? 1

Tip: vergelijk hier verschillende facturatie– of boekhoudprogramma’s en kies de beste oplossing voor jouw bedrijf.

De verschillende soorten factuurprogramma’s

Er zijn twee belangrijke soorten factuurprogramma’s: een factuurprogramma kopen, of een as-a-service-factuurprogramma gebruiken. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om het juiste programma voor jouw bedrijf te kiezen.

Een factuurprogramma kopen

Als u een factuurprogramma koopt, ben je eigenaar van de software en kan je het zo lang gebruiken als je wilt. Je kan het programma ook aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf. Een factuurprogramma kopen kan echter duur zijn, en je moet zelf de updates bijhouden (meestal tegen betaling).

Let op: tegenwoordig is het (bijna) niet meer mogelijk om een factuurprorgamma te kopen. De meeste leveranciers (zoals Exact, Visma, e-Boekhouden en Moneybird) zijn overgegaan op een as-a-service kosten model.

As-a-service factuurprogramma’s

Wanneer je een as-a-service factureringsprogramma gebruikt, hoef je geen zorgen te maken over de installatie of het onderhoud van de software. De dienstverlener doet dat allemaal voor jou. Je hebt ook toegang tot de klantenservice als je ooit hulp nodig hebt bij het gebruik van het programma.

Het belangrijkste nadeel van een as-a-service factureringsprogramma is dat je meestal een maandelijks bedrag moet betalen. Dit kan een nadeel zijn als jouw bedrijf niet veel facturen per jaar genereert. Daarnaast ben je geen eigenaar van de software (wel van de data die je invult), maar betaal je een maandelijks bedrag om gebruik te maken van de software.

Beschikbare factuurprogramma’s

Hier volgt een lijst met verschillende factuurprogramma’s welke beschikbaar zijn:

 

Conclusie

Er zijn veel factoren om te overwegen bij de beslissing om een factuurprogramma te kopen of een as-a-service programma te gebruiken. Overweeg de behoeften van jouw bedrijf en doe wat onderzoek om de beste oplossing voor je te vinden.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email