Skip to content

Strokenplanning – Hoe maak je die? Beste Planning software

John Visser
Strokenplanning

Voor elke onderneming is het van belang dat project snel en goed uitgevoerd worden. Om dat voor elkaar te krijgen, is het absoluut aan te raden om gebruik te maken van planning software. Met behulp van deze planning software ben je in staat om allerlei soorten planningen te maken.

Zo kan je ervoor kiezen om een strokenplanning te maken voor bijvoorbeeld je marketing plan Heb je wel eens van de term ‘strokenplanning’ gehoord? In dit artikel bespreken we graag wat een strokenplanning is, hoe je een strokenplanning kunt maken en hoe je daarvoor de beste software kunt vinden.

Wat is een Strokenplanning?

wat is strokenplanning

Een strokenplanning is vergelijkbaar met een ‘normale’ planning, maar heeft wel een compleet andere opzet. Bij een strokenplanning worden alle taken in horizontale lijnen/stroken weergegeven. Deze planning lees je dus eigenlijk van links naar rechts, in plaats van dat je de planning van boven naar beneden leest.

Eigenlijk plaats je alle activiteiten die uitgevoerd moeten worden onder elkaar. Je krijgt hierdoor snel een overzichtelijk schema van alle taken die uitgevoerd moeten worden. Bovendien ben je in staat om al deze stroken aan bepaalde mensen/afdelingen toe te wijzen, waardoor het voor al jouw werknemers duidelijk is welke taken er uitgevoerd moeten worden.

Opvallend bij een strokenplanning is dat alle stroken in ‘verbinding’ met elkaar staan. Als je een dergelijke planning afleest, zie je linksboven de eerste taak staan. Helemaal rechtsonder zie je vervolgens het gewenste doel staan; dat doel wordt behaald als alle voorgaande stroken en taken afgerond zijn. Je kunt dankzij een strokenplanning dus resultaatgericht werken, terwijl je ook nog het overzicht weet te behouden.

Hoe kan je een Strokenplanning maken?

Lijkt het jou wel wat om met een Strokenplanning aan de slag te gaan? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. We willen je dan ook graag wijzen op iets wat je absoluut nodig hebt om een Strokenplanning te maken; de beste planning software.

Dankzij planning software ben je in staat om razendsnel een dergelijke planning te maken. Daardoor krijg je direct het gewenste overzicht, weet je tijdig bij te sturen en kunnen alle taken (snel) uitgevoerd worden. 

Maar, wat is nou de beste planning software voor het maken van een strokenplanning? Wij zijn speciaal voor jou op onderzoek gegaan en kunnen daarbij de onderstaande softwaresystemen van harte aanraden: 

  • Monday: met Monday ben je in staat om snel en overzichtelijk een planning op te stellen. Doordat het dashboard zo overzichtelijk is, weet je bovendien altijd het juiste overzicht te behouden.
  • Wrike: het programma Wrike is grotendeels te vergelijken met het programma Monday. Wrike werkt namelijk ook zeer prettig, heeft een overzichtelijk dashboard en zorgt voor een gestroomde planning voor een gestroomlijnd project.
  • Bessy: tot slot kunnen wij ook het softwaresysteem Bessy van harte aanraden. Dit systeem werkt bijzonder aangenaam, biedt het gewenste overzicht en is ook nog eens betaalbaar.
  • Timeblockr: Ook met deze software kun je gemakkelijk planningen maken. Ook koppelbaar met externe systemen zoals agenda’s. 

Hoe kan je de beste planning software vinden?

Zou jij ook graag van de voordelen van een strokenplanning willen genieten? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; het juiste software systeem uit te zoeken. Daarvoor kan je het beste gebruik gaan maken van onze vergelijker. Vergelijk op basis van je bedrijfsvorm en functies op alle planning software geheel gratis.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email