Top 5 Rapportage software 2024

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf

Om zo goed mogelijk jouw bedrijf te kunnen leiden, is het zaak dat je overal van op de hoogte bent. Bovendien moet je de stemming in jouw bedrijf goed kunnen peilen, moet je weten wat er speelt en moet je ook goed de bedrijfsresultaten in de gaten zien te houden.

Ondertussen moet je ook nog belangrijke knopen door gaan hakken. Zo moet je bijvoorbeeld keuzes maken met betrekking tot nieuwe producten, tot nieuwe diensten en tot nieuwe investeringen. Hoe je deze keuzes het beste kunt gaan maken? Dat kun je gaan doen op basis van jouw onderbuikgevoel, maar dat is absoluut niet aan te raden.

Nee, in plaats daarvan is het advies om je volledig te storten op data. Data liegt immers niet, data kent geen emoties en data kan altijd op de juiste manier geanalyseerd worden. Maar, hoe kom je nou aan deze data? Die data kun je op verschillende manieren bijhouden, waarna je deze data direct om kunt zetten tot rapportages.

Wil je graag automatisch rapportages op laten stellen? Of wil je zelf op basis van bepaalde data een rapportage kunnen maken? Dan kan rapportage software handig zijn. Met dergelijke software verschaf je jezelf alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te kunnen maken!

Top 5 Beste rapportage software 2024

  • Wrike
  • Caseware
  • Speedbooks
  • Visionplanner
  • Pro Management Software

Wrike

Wrike is een grote speler in de softwaremarkt. Naast dat je voor maar enkele tientjes per maand goede en gebruiksvriendelijke software hebt, kan je met de software van Wrike makkelijk integreren met andere softwarepakketten van hun. Denk dan aan: Workflow management software, Planning software en of Projectmanagement software.

Caseware

Met de rapportage software van Caseware kan je heel makkelijk alle benodigde data inzien. Caseware hebben twee soorten type software namelijk; software voor bedrijven en één software voor accountancy.

Speedbooks

Speedbooks staat bekend als Real-time financieel inzicht. Dat wil dus zeggen dat alle data gelijk wordt verwerkt in je rapportage. Daarnaast geef speedbooks je ook de mogelijkheid om makkelijk je jaarrekening te maken.

Pro Management Software

De naam zegt het al, met pro management software kan je allerlei software vinden m.b.t. management. Zo dus ook rapportage software. Het handige van Pro Management Software is dat het erg uitgebreid is, zo kan je ook facturatie, urenregistratie en of CRM software vinden.

Wat is rapportage software precies?

Als we het over rapportage software hebben, spreken we over een data gedreven software systeem. Een softwaresysteem waar je allerlei data aan kunt koppelen, waarna het systeem zelf automatisch met alle rapportages op de proppen komt. Deze rapportages kun je vervolgens naar wens aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld de juiste informatie voorhanden hebt om de beste keuze te gaan maken.

Het is hierbij goed om te weten dat door de jaren heen verschillende rapportage software systemen op de markt zijn gebracht. Zo kun je kiezen voor systemen die zich op een bepaald proces of vakgebied richten, terwijl je ook kunt kiezen voor systemen die zich op tal van processen richten. Bovendien zijn er softwaresystemen die specifiek voor de managementlaag ontwikkeld zijn; met die software is het voor elke manager mogelijk om op basis van data en rapportages de juiste keuzes te gaan maken!

Wat kun je met rapportage software?

Meer en meer bedrijven gaan gebruik maken van data. Waarom? Omdat het de verwachting is dat onze maatschappij data gedreven gaat worden. Meer en meer beslissingen worden op basis van data genomen, waarmee eigenlijk direct de importantie van data aangeduid wordt.

Als je zelf een bedrijf hebt, vergaar je ook continu data. Op basis van deze data kun je de juiste keuzes maken, maar je kunt ook onwijs veel leren met/dankzij deze data. Zo ben je ook in staat om bedrijfsprocessen te analyseren, processen te optimaliseren en mogelijk zelfs om processen volledig te schrappen. 

Ook is het mogelijk om op basis van data een nieuwe afdeling te creëren, nieuwe mensen aan te trekken of een volledig andere weg in te slaan. Hiermee hebben we eigenlijk ook direct aangegeven wat je met rapportage software kunt: hier kun je simpelweg van alles mee.

Wat zijn de voordelen van rapportage software?

Wil jij jouw onderneming ook gaan sturen op basis van data? Dan is het goed om te weten dat je met behulp van rapportage software al snel van de nodige voordelen gaat profiteren. Zo is het bijvoorbeeld een voordeel dat je alles in één overzicht kunt zien; alle rapportages en data bevinden zich immers in één systeem. Mocht je een onwijs belangrijke keuze moeten maken, kun je dus ook al jouw focus op slechts één systeem richten.

Ondertussen is het ook een feit dat je rapportage software op allerlei devices kunt gebruiken. Je kunt een rapport uitgebreid bestuderen op jouw computer, maar je kunt ook via jouw smartphone even snel globaal naar een rapportage kijken. Uiteraard is het ook mogelijk om via een tablet naar de rapportages te kijken.

Tot slot kun je met rapportage software alle prestaties duidelijk monitoren. Je verschaft jezelf hierdoor ook de mogelijkheid om tijdig in te grijpen en bij te sturen. Dat komt het bedrijfsresultaat alleen maar ten goede!