Skip to content

5 Beste verlof apps van 2024 | Vergelijk gratis & bespaar

John Visser
verlofapp

Het Covid-19 virus wist in 2020 ons volledige land lam te leggen. Dankzij dit virus werden we nogmaals op de risico’s gedrukt: het kan altijd gebeuren dat iemand ziek wordt. Daarnaast werden we ook met de neus op de feiten gedrukt dat een vakantie met enige regelmaat zeer wenselijk is.

Als ondernemer onder kom je er dan ook niet aan: werknemers die verlof aanvragen. Het is bovendien niet voor niets wettelijk vastgelegd dat werknemers recht hebben op een aantal verlofdagen, een aantal vakantiedagen en aantal Atv-dagen. Hoeveel dagen dit bij elkaar opgeteld zijn, verschilt echter wel van cao tot cao. 

Het advies is in ieder geval om dit allemaal zeer goed voor te bereiden en bij te houden. Maar, hoe kun je het aanvragen en verwerken van verlof nou zo optimaal mogelijk laten verlopen? In onze ogen is het aan te raden om hiervoor gebruik te maken van verlof en verzuim software. Met een verlof app ben je in staat om direct de verlofaanvragen goed te keuren (of af te wijzen). Daarnaast geef je jouw werknemers ook een ideale mogelijkheid om snel verlof aan te vragen. Gemak dient de mens!

buddee

Buddee

Buddee is een HRM platform waarbij je gebruiksvriendelijke tools om verlof en verzuim te managen. Het aanvragen van verlof, ziek melden en het goedkeuren is nog nooit zo simpel geweest. Buddee is speciaal voor het MKB gemaakt.

bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster is een populaire app waarbij je bedrijfsplanningen en verlof en verzuim kan managen. Het mooie van bedrijfsrooster is dat je in een mooi overzicht te zien krijgt welke werknemers wanneer verlof hebben aangevraagd en ziek zijn geweest. Al met al, een aanraader om even een kijkje naar te nemen!

yoobi

Yoobi

Met Yoobi kan je gemakkelijk verlof- en vakantie-uren registeren via een gebruiksvriendelijke en moderne software app in de cloud. Het handige van Yoobi is dat het meerdere in één zijn. Dus je hebt verlofregistratie, urenregistratie & personeelsplanning. Erg populair in de verlof en verzuim markt.

AFAS Software

AFAS Software

Met de software van AFAS kan je meer dan alleen de verlof en verzuim registeren. Je kan namelijk ook administratieve werkzaamheden automatiseren. Daarnaast kan je ook je medewerkers en managers meer betrekken bij het process door iedereen een eigen dashboard te geven. Zo creeër je meer transparatie binnen het bedrijf.

apployed

Apployed

Apployed staat voornamelijk bekend voor het verwerken van verlof en verzuim, verlofaanvraag tot verlofoverzicht. Door dit overzicht beheer je en verwerk je complete verlofregistraties foutloos.

Waar moet je rekening mee houden met verlof management?

Wil je het gehele verlof proces zo soepel mogelijk laten verlopen? Dan is het dus aan te raden om te kiezen voor een verlof app. Maar, waar moet je hierbij nou precies rekening mee houden? In onze ogen is het sowieso belangrijk om goed rekening te houden met de wettelijke regelingen die gelden. 

Zo is vastgesteld op hoeveel verlofuren een werknemer recht heeft, tot welke periode je deze verlofuren af kunt wijzen en in hoeverre je bepaalde verplichtingen aan jouw werknemers op het gebied van verlof mee kunt geven. Door je nauwlettend aan deze wettelijke regelingen te houden, kun je mogelijke rechtszaken of onenigheden voorkomen. Ook dit draagt dus bij aan het soepel aanvragen en verwerken van de verlofuren.

werknemer

Hoe kan een werknemer gebruik maken van een verlof app?

Voordat je van een verlof app gebruik kunt maken, moet je uiteraard wel de beste verlof app zien te vinden. daarover vind je aan het einde van dit artikel meer informatie. Graag willen we allereerst uitleggen hoe jouw werknemers gebruik kunnen maken van een verlof app.

Allereerst is het zaak dat zij toegang tot deze app krijgen. Jij kunt deze app bijvoorbeeld via het intranet beschikbaar stellen, waarna jouw werknemers de app kunnen downloaden. 

Zij kunnen de app vervolgens installeren op hun smartphone of tablet, waarna zij direct met hun gegevens in kunnen loggen. Het is dus ook zaak dat jij al jouw werknemers van unieke inloggegevens gaat voorzien, zodat zij op een veilige manier in kunnen loggen.

Vervolgens zijn jouw werknemers in staat om het verlof via de app in te dienen. Zij kunnen hierbij de gewenste dagen selecteren en kunnen ook hierbij het aantal uren invoeren. Uiteraard is het daarbij voor jou ook nog mogelijk om een korte omschrijving te vragen. Je weet hierdoor precies waarom jouw werknemers het verlof aanvragen, maar let hierbij wel goed op de wettelijke regelingen. Je hebt namelijk niet het recht om specifiek te vragen wáárom het verlof aangevraagd wordt.

Vervolgens krijg jij direct een melding van de verlofaanvraag. Je kunt deze verlofaanvraag direct goedkeuren (of afwijzen), waarna de werknemer hier ook weer een seintje van krijgt. Wil jij dit liever niet zelf doen? Dan kun je deze taak uiteraard ook bij jouw HR afdeling neerleggen. 

Onderaan de streep heeft iedereen perfect overzicht. Jij weet precies wie op welke dag aan het werk is, waardoor je ook gericht jouw klanten hierover kunt informeren. Ondertussen houdt de app ook perfect bij hoeveel verlofuren de werknemer nog open heeft staan, waardoor je daar ook geen tijd meer aan hoeft te besteden.

Hoe kun je de beste verlof app vinden?

In de afgelopen jaren zijn steeds meer werkzaamheden op de werkvloer geautomatiseerd. Dit is puur te danken aan de technologische ontwikkelingen, waardoor de focus meer en meer op de core business kan komen te liggen. Een verlof app is een dergelijk voorbeeld van een ontwikkeling; met deze app maak je het zowel voor jezelf als voor jouw werknemers een stuk makkelijker.

Maar, hoe kun je nou de beste verlof app voor jouw onderneming vinden? Feit is dat je tegenwoordig uit vrij veel apps kunt kiezen, waardoor het niet super makkelijk is om jouw keuze te maken. Mede daarom willen wij je aanraden om goed jouw wensen op een rijtje te zetten.

Hoeveel mensen moeten gebruik kunnen maken van de app? Moet de app ook via bijvoorbeeld de laptop en computer bereikbaar zijn? En hoeveel geld wil je uitgeven aan de app? Op dergelijke vragen moet je voor jezelf een passend antwoord zien te vinden, zodat je vervolgens direct een schifting in het aanbod kunt maken.

Vervolgens is het aan te raden om de apps uit te gaan proberen. Bij nagenoeg alle apps kun je gebruik van een gratis proefperiode maken, waardoor je direct de app van A tot Z kunt gaan testen. Door meerdere verlof apps met elkaar te testen, weet je uiteindelijk de beste keuze te maken. Dát is de app die qua functies, qua mogelijkheden en qua prijskaartje volledig op jouw wensen aansluit.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email