Werkbonapp vergelijken
Maak het als ondernemer makkelijk met een werkbonapp. Vergelijk en test werkbonapps gratis.
Wat is een werkbonapp?
Als uitvoerend bedrijf heb je met de nodige administratie te maken. Deze administratie moet niet alleen voor de buitendienst inzichtelijk zijn, maar ook zeker voor de buitendienst. De buitendienst moet immers langsgaan bij klanten en moet daarbij beschikking over een werkbon hebben. Hoe kom je aan deze werkbon? Juist; door een werkbonapp te gebruiken.
Dit is eigenlijk een systeem waar zowel de buiten- als de binnendienst gebruik van kunnen maken. Beide afdelingen zien precies welke handelingen er in het verleden uitgevoerd zijn en wat er nu moet gaan gebeuren. De buitendienst kan – voordat men bij de klant is – kijken wat de exacte opdracht is. Zodoende heeft hij ter plekke altijd de juiste informatie voorhanden en weet hij dus ook exact wat de problemen bij de klant zijn.
Dankzij een werkbonapp werk je bovendien nooit meer met losse werkbonnen. Nee, deze werkbonnen zijn allemaal digitaal te vinden en maken het daarmee voor zowel de buiten- als voor de binnendienst een stuk makkelijker.
Wat is een werkbon precies?
Een werkbon is eigenlijk een overzicht van taken die door de betreffende medewerker uitgevoerd moeten worden. De medewerker neemt de werkbonapp mee (bijvoorbeeld door een tablet mee te nemen) en kan ter plekke zien welke opdracht hij precies uit moet voeren. Deze digitale werkbon wordt vervolgens ook weer door de medewerker ingevuld; zo geeft de medewerker aan welke handelingen uitgevoerd zijn, wat het resultaat is en op welke datum dit uitgevoerd is.
Dankzij deze werkbonnen weet je exact welke handelingen uitgevoerd zijn en wat er gefactureerd moet worden. Door alle werkbonnen in een digitale werkbonapp te bewaren, maak je het bovendien voor de gehele organisatie een stuk overzichtelijker. Zoals je wellicht uit eigen ervaring weet, raken digitale werkbonnen vaak kwijt of zijn deze door bijvoorbeeld een regenbui niet meer te lezen. Dat weet je op een makkelijke manier te voorkomen door te werken met een digitale werkbon in combinatie met een werkbonapp.
Hoe kies je een werkbonapp die voldoet aan jouw wensen?
Wil je ook graag van digitale werkbonnen gaan genieten? Wil je het voor zowel de buiten- als voor de binnendienst een stuk makkelijker gaan maken? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van de bovenstaande vergelijker. Dankzij deze vergelijker kan je namelijk razendsnel de juiste werkbonapp vinden. Volg daarvoor onderstaande stappen op:
- 1. Filter je bedrijfsvorm (ZZP/MKB/Vereniging etc), branche en functies uit.
- 2. Maak een top 3 op basis van functies, bedrag en reviews.
- 3. Vergelijk en kies welke app voldoet aan jouw wensen en bedrag.
- 4. Klik op "Ga naar website" om vervolgens de app gratis uit te proberen.
- 5. Probeer de werkbonapp uit en bekijk of het je bevalt.
- 6. Bevalt de app niet, dan kan je altijd hier opnieuw vergelijken.
Is er een gratis werkbonapp?
Je kunt ook zeker voor een gratis werkbonapp kiezen. Daarbij moet je echter wel rekening houden met een beperkt aantal functies. Mocht je met jouw bedrijf flinke stappen willen zetten, is het daarom beter om voor een betaalde werkbonapp te kiezen. Met een dergelijke app heb je wél de beschikking tot alle functies en dergelijke.
Ook willen wij je graag aanraden om gebruik te maken van een gratis proefperiode. Dankzij deze gratis proefperiode kan je de werkbonapp gratis uittesten, waardoor je direct een duidelijk beeld van alle functies en (on)mogelijkheden krijgt. Mocht de werkbonapp op dat moment niet bevallen, kan je moeiteloos meerdere apps uitproberen dankzij de gratis proefperiode!
Wat kan je met een werkbonapp?
De werking van een werkbonapp kan eigenlijk in twee verschillende functies onderverdeeld worden: de functies voor de binnendienst en de functies voor de buitendienst. In onderstaand lijstje hebben wij deze twee functies opgesomd:
- Het inplannen van klussen en deze toewijzen aan een specifieke medewerker (binnendienst)
- Het opvolgen van de planning (buitendienst)
Inplannen van klussen
Als bedrijf zijnde heb je – als het goed is – te maken met veel klussen. Deze klussen lopen kriskras door elkaar, waardoor het overzicht soms kan ontbreken. Met een werkbonapp is de binnendienst in staat om een algehele planning op te stellen en elke taak toe te wijzen aan een specifieke medewerker. Deze medewerker heeft hierbij – in de werkbonapp – direct inzichtelijk wat hij/zij op de betreffende dag moet doen. In deze werkbonapp staan bovendien alle aandachtspunten vermeld, zodat de medewerker altijd goed voorbereid verschijnt bij de klant.
Opvolgen van de planning
De buitendienst hoeft eigenlijk maar één ding te doen; de werkbonapp te openen en te kijken welke taken hij uit moet voeren. Dankzij de werkbonapp heeft de medewerker direct toegang tot alle relevante informatie, weet hij waar hij moet zijn en weet hij welke klussen hij zoal uit moet voeren.
De voordelen van een werkbonapp
Door voor een werkbonapp te kiezen, geniet de gehele interne organisatie van verschillende voordelen:
- Alle klussen worden toebedeeld aan een specifieke medewerker
- De medewerker ziet direct wat hij wanneer moet doen
- De digitale werkbonnen raken nooit kwijt en zorgen altijd voor het gewenste overzicht
- Nieuwe klussen kunnen aangenomen worden en direct toebedeeld worden.
Al met al geniet de gehele organisatie door een werkbonapp van meer overzicht. De klussen kunnen hierdoor beter en sneller uitgevoerd worden, waardoor de bedrijfsresultaten naar een hoger niveau schieten. Wil je daar ook van genieten? Maak dan direct gebruik van de bovenstaande vergelijker voor het vinden van de beste werkbonapp!
Ficsus: online boekhouden ZZP
Wat is Ficsus? Als ondernemer zijnde heb je meerdere verplichtingen. Eén van de verplichtingen is dat je voor een sluitende boekhouding moet zorgen; deze verplichting
Conscribo: de online administratiesoftware voor verenigingsbestuurders
Wat is Conscribo? Verenigingen bestaan in ons land in allerlei soorten en maten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan muziekverenigingen, aan sportverenigingen en aan speciale
Reeleezee: Real Easy boekhouden voor ZZP’ers en kleine bedrijven
Wat is Reeleezee? Als ondernemer zijnde krijg je in ons land met meerdere verplichtingen te maken. Eén van de verplichtingen is dat je voor een
Moneybird Betaalpas & Betaalrekening: de toekomst van boekhouden
Het is zover, de nieuwste ontwikkeling van Moneybird is: “Betaalpas & Betaalrekening“. Moneybird is continue bezig met het ontwikkelen en integreren van nieuwe technologieën om
MoneyMonk: hét administratiepakket voor ondernemers
Wat is MoneyMonk? Wat is voor jou de reden dat je met ondernemen begonnen bent? Als je deze vraag aan 100 ondernemers zou stellen, zou