Skip to content

Ficsus: online boekhouden ZZP

Peter Jansen
Alles over Ficsus

Wat is Ficsus?

Als ondernemer zijnde heb je meerdere verplichtingen. Eén van de verplichtingen is dat je voor een sluitende boekhouding moet zorgen; deze verplichting geldt ook voor ZZP’ers. Als je een ZZP’er bent, wil je dit ongetwijfeld zo makkelijk mogelijk én zo voordelig mogelijk voor jezelf maken. Nou, dat is mogelijk als je voor het boekhoudpakket van Ficsus kiest.

Al in 2009 werd het boekhoudprogramma van Ficsus gelanceerd. Vanaf het eerste moment was dit overigens al een online boekhoudpakket. Door de jaren heen heeft het bedrijf in ieder geval een mooie groei door weten te maken. Die groei heeft in 2019 geresulteerd in een overname door e-Boekhouden.nl. Dat bedrijf is nu eigenaar van Ficsus, maar de naam van het boekhoudprogramma is ongewijzigd gebleven.

Ficsus is onderdeel van e-Boekhouden.

Wie gebruikt Ficsus?

Het bedrijf Ficsus richt zich op een hele duidelijk doelgroep: alle ZZP’ers. Naar eigen zeggen biedt men voor alle ZZP’ers namelijk de juiste oplossingen. De juiste oplossingen op het bijhouden van de administratie en bijvoorbeeld het doen van de BTW aangifte.

Het doel van Ficsus sluit daar ook perfect op aan: Boekhouding en belastingaangifte eenvoudig en wél leuk maken voor zzp’ers. In de afgelopen jaren heeft Ficsus dit doel bij veel ZZP’ers in ieder al weten te behalen. Het bedrijf brengt geen exacte getallen naar buiten, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat écht veel ZZP’ers gebruik van Ficsus maken. Dit is onder meer aan de scherpe prijsstelling te danken.

Hoe werkt Ficsus?

Een belangrijk kenmerk van Ficsus is dat het een online boekhoudprogramma betreft. Dit programma bevindt zich als het ware in de cloud; je hebt hierdoor altijd en overal toegang tot dit boekhoudprogramma.

Zover is het echter nog niet. Nee, het is eerst zaak om een abonnement bij Ficsus af te sluiten. Het fijne is dat je hierbij geen keuze heeft; Ficsus biedt slechts één abonnementsvorm aan. Overigens is het ook interessant om eerst gebruik van de gratis proefperiode te maken. Deze proefperiode is geheel vrijblijvend en duurt maar liefst 35 dagen.

Vervolgens kun je de knoop voor jezelf door gaan hakken. Als je eenmaal een abonnement afgesloten hebt, krijg je direct toegang tot jouw online dashboard. Binnen dit dashboard kun je jouw boekhouding van A tot Z bij gaan houden. Dit doe je op een snelle manier én doe je dus volledig online. Mocht je onverhoopt met vragen komen te zitten, kun je altijd een beroep doen op de klantenservice van Ficsus.

Dankzij Ficsus weet je in ieder geval een hoop tijd te besparen. Nadat je alle facturen in het boekhoudprogramma hebt verwerkt, zorgt het programma direct voor de BTW aangifte. Dat is één van de aspecten waaruit blijkt dat Ficsus het nodige te bieden heeft.

Wat kost Ficsus?

Ben jij als ZZP’er nog op zoek naar een goed boekhoudprogramma? Dan hoef je in principe niet meer verder te kijken. Het programma van Ficsus sluit namelijk naadloos op de wensen van nagenoeg alle ZZP’ers aan. Dat geldt niet alleen voor de inhoud van het programma, maar ook voor het prijskaartje.

Voor het boekhoudpakket van Ficsus betaal je standaards 12,50 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je ook nog toegang tot gratis modules én tot tal van functies. Tevens kun je een onbeperkt aantal transacties per maand verwerken.

Ficsus Producten & Prijzen

Klinkt het boekhoudpakket van Ficsus bij jou als muziek in de oren? En wil je graag zo snel mogelijk van dit boekhoudprogramma gebruik gaan maken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Niet alleen het prijskaartje is interessant, maar ook de functies die je in dit online boekhoudprogramma aantreft.

Boekhouden

Voor een sluitende boekhouding zorgen; dat is één van de verplichtingen voor alle ZZP’ers. Om de boekhouding volledig bij te houden, is het ideaal om van Ficsus gebruik te maken. Dit programma stelt namelijk direct allerlei rapportages voor je op én verzorgt ook de BTW aangifte voor je. Dankzij dergelijke functies is het bijhouden van de boekhouding een fluitje van een cent.

Facturatie

De uitgaande facturen vormen voor elke ZZP’er de brandstof. Als jij géén uitgaande facturen kunt versturen, krijg je ook geen geld binnen. Er is je dus veel aangelegen om de facturen op het juiste moment, in de juiste lay-out en op de juiste manier te versturen. Nou, dat is met Ficsus ook een feestje. Je maakt in dit boekhoudprogramma snel de facturen aan, waarna je deze direct kunt versturen. Aan de facturen kun je bovendien direct een betaallink koppelen; dit maakt het overmaken van de facturen nog makkelijker voor jouw klanten.

Offerte

Voor elke ZZP’er is het cruciaal om nieuwe klanten aan te blijven trekken. Voordat je een akkoord met een klant kunt bereiken, is het zaak om een offerte op te stellen. Het maken en versturen van dergelijke offertes is ook mogelijk met Ficsus. Ook hierbij geldt weer dat dit bijzonder eenvoudig en snel gaat.

Ficsus koppelingen

Maak jij als ZZP’er van nóg meer softwaresystemen gebruik? Dan kan het interessant zijn om die systemen aan het boekhoudprogramma te koppelen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een webshop hebt. Nou, het is mogelijk om Ficsus aan andere systemen te koppelen. Je kunt dit boekhoudprogramma aan onder meer de volgende softwaresystemen koppelen:

  • Rabobank
  • ABN Amro
  • SNS bank
  • ING-bank

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email