Skip to content

Moneybird Betaalpas & Betaalrekening: de toekomst van boekhouden

Peter Jansen
Alles over Moneybird betaalrekening met betaalpas

Het is zover, de nieuwste ontwikkeling van Moneybird is: “Betaalpas & Betaalrekening“. Moneybird is continue bezig met het ontwikkelen en integreren van nieuwe technologieën om het boekhouden voor ondernemers steeds makkelijker te maken. In dit artikel leggen we alles uit over de nieuwe functionaliteit.

Op de achtergrond werkt de oplossing samen met Adyen, hierdoor is Moneybird zelf geen “bank” geworden. Adyen heeft een banklicentie bij de Europese Centrale Bank (ECB) waardoor jouw geld tot €100.000 onder het Nederlandse Depositogarantie staat.

Moneybird Betaalpas & Betaalrekening: de toekomst van boekhouden 1
Screenshot van de Moneybird Betaalrekening pagina

Wat is Moneybird Betaalpas & Betaalrekeningen?

Kort gezegd, is het gewoon een betaalrekening maar dan volledig geïntegreerd in je Moneybird boekhouding.

Uitleg video van Moneybird over de betaalrekening functionaliteit

Realtime: de informatie van je rekeningen is direct zichtbaar in je Moneybird Boekhouding, van een pin transactie tot een overboeking. Ook het betalen van inkoopfacturen of de btw, kan direct vanuit Moneybird waardoor je niet apart hoeft in te loggen bij je bank-webportal of de bank-app.

Meer data beschikbaar (overboeking en pintransactie): Moneybird krijgt meer informatie beschikbaar over de uitgevoerde transactie, hierdoor kan er in de toekomst meer geautomatiseerd worden waardoor jij als ondernemer tijd kan besparen.

Minder tijd kwijt: als ondernemer, van klein tot groot, wil je niet tijd kwijt zijn aan de werkzaamheden die je verplicht moet uitvoeren (zoals administratie bijhouden, btw aangifte en debiteuren/crediteuren administratie).

Aanvragen van een rekening gaat snel: door de directe integratie van Moneybird samen met Adyen (Adyen heeft een bank licentie), kan het aanvragen van een bankrekening en bankpas sneller gebeuren. Dit alles gaat direct vanuit jouw Moneybird omgeving.

Geld wordt niet belegd: Adyen belegd het geld, dat jij bij hen op de rekening hebt, niet in bedrijven. Zij zetten het geld bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Leningen (toekomst): naast de Betaalpas & Betaalrekening kan Adyen een lening geven. Middels het periodiek terugbetalen van de lening (als voorbeeld een percentage van elke transactie die je ontvangt) kan Adyen dus ook een lening aanbieden.

Tap To Pay: samen met Apple heeft Adyen een partnership waarmee je betalingen kan ontvangen via je telefoon. Hiermee kan je in de toekomst via jouw telefoon (zoals een iPhone) eenvoudig betalingen ontvangen van jouw klanten.

Meer informatie komt binnenkort online…

Wanneer is Betaalpas & Betaalrekening beschikbaar?

Je kan je nu aanmelden voor de betaalpas & betaalrekening van Moneybird. Dit kan via de website van Moneybird, klik hier.

De oplossing zal binnenkort beschikbaar worden, je komt op een wachtlijst terecht en zal vanzelf worden uitgenodigd om je aan te melden voor de nieuwe functionaliteit.

Voor wie is Moneybird Betaalpas & Betaalrekeningen?

Coming soon…

Review

Op dit moment hebben wij de oplossing (nog) niet kunnen testen. Wanneer dit is gelukt zullen wij een review schrijven en deze hier plaatsen.

Aankondiging terugkrijgen

De aankondiging van de nieuwe Moneybird functie is terug te kijken op YouTube.

Bekijk hier het verhaal achter de nieuwe Moneybird Betaalrekening functionaliteit:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email