Skip to content

Conscribo: de online administratiesoftware voor verenigingsbestuurders

Peter Jansen
Alles over Conscribo

Wat is Conscribo?

Verenigingen bestaan in ons land in allerlei soorten en maten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan muziekverenigingen, aan sportverenigingen en aan speciale 50 plus verenigingen. Bij al deze verenigingen lopen bestuurders regelmatig tegen uitdagingen aan. Uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld de administratie. 

Gelukkig is in ons land het systeem Conscribo uitgevonden. Met dit systeem is het voor elke verenigingsbestuurder een fluitje van een cent om de administratie perfect bij te houden. Om de contributie tijdig te innen. Om de boekhouding eenvoudig bij te houden. En om eenvoudig de juiste ledenoverzichten te maken én bij te houden.

Het softwarebedrijf Conscribo werd al in 2009 in de Gelderse plaats Nijmegen opgericht. Vanaf dat moment ligt de focus al direct op verenigingen. Men benoemt daarbij expliciet dat men géén bedrijven al klant heeft. Waarom niet? Omdat de wensen van een bedrijf niet te vergelijken zijn met de wensen van een vereniging. Door het systeem echt op verenigingen te richten, voldoet dit systeem aan de wensen van verenigingsbestuurders. Bovendien heeft Conscribo sinds 2009 veel ervaring op weten te doen; de wereld binnen verenigingen heeft voor dit bedrijf dan ook geen geheimen meer.

Wie gebruikt Conscribo?

Weinig softwarebedrijven hebben hun doelgroep zó duidelijk afgebakend als Conscribo. Men geeft duidelijk aan dat de focus echt compleet op de verenigingen ligt. Daar is het systeem dan ook op ontwikkeld, waardoor Conscribo eigenlijk niet interessant is voor bedrijven.

Het leuke hierbij is dat Conscribo zich op allerlei soorten verenigingen richt. Op de website kun je bijvoorbeeld lezen dat Conscribo het over ‘kleine’ en ‘grote’ verenigingen heeft. Ongeacht hoeveel leden jouw vereniging heeft, kun je dus gebruik maken van het systeem van Conscribo.

Daarbij ligt de focus overigens op samenwerken, samenwerken en nog eens samenwerken. Om dát mogelijk te maken, is Conscribo samenwerkingen met andere partijen aangegaan. Zo werkt Conscribo samen met de Radboud Universiteit, met de Nederlandse Survival Bond en met de Scoutingbond van ons land. 

Hoe werkt Conscribo?

Het systeem van Conscribo werkt vrij gemakkelijk. Dit is onder meer te danken aan het feit dat dit een online programma betreft. Alle verenigingsbestuurders kunnen online inloggen en zodoende toegang krijgen tot de complete ledenadministratie.

Met dank aan het overzichtelijke dashboard kun je vervolgens allerlei taken uitvoeren. Je kunt de ledenadministratie bijhouden, je kunt contributie gaan innen, je kunt de boekhouding van de vereniging bijhouden en je kunt makkelijk contact met jouw leden houden.

Ook is het ideaal dat je binnen dit systeem aan iedereen een rol kan geven. Zo kun je bijvoorbeeld de penningmeester toegang geven tot alle financiële functies binnen dit systeem. En ook de ledensecretaris kun je toegang geven tot bijvoorbeeld de ledenadministratie. Mensen die géén toegang tot bepaalde functies mogen hebben, kun je zodoende ook uitsluiten van die functies. Wel zo prettig, zo veilig en zo handig. 

Eigenlijk spreekt dit systeem direct tot de verbeelding. Zodra je één keer van dit online systeem gebruik maakt, weet je eigenlijk al hoe het systeem werkt. Ook als je niet al te veel van doen met computers hebt, kun je prima uit de voeten met het systeem van Conscribo. Dat is in ieder geval iets waar wij van overtuigd zijn!

Wat kost Conscribo?

Zou jij voor jouw vereniging wel gebruik van dit pakket willen maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je: je kunt het systeem eerst 3 weken gratis uitproberen. Tijdens deze periode kun je een duidelijke indruk van dit systeem gaan krijgen.

Nadien heb je de keuze uit twee pakketten:

  • Conscribo Lite: € 10,95 per maand. Dit kun je eigenlijk zien als het instappakket. Het programma is niet overdreven uitgebreid, maar biedt wel alle noodzakelijke functies aan.
  • Conscribo: € 17,95 per maand. Dit is echt het alles in één pakket van Conscribo. Als je voor dit pakket kiest, geniet je van alle mogelijke functies.

Welk pakket voor jouw vereniging de juiste is? Het is daarvoor zaak om even goed naar het ledenaantal van de vereniging te kijken. Heeft jouw vereniging minder dan 250 leden? Dan ben je eigenlijk prima met het Conscribo Lite pakket uit. Als jouw vereniging meer dan 250 leden heeft, kun je eigenlijk alleen maar voor het Conscribo pakket van €14,95 per maand kiezen. Overigens is dit echt een heel interessant prijskaartje; voor nog geen 15 euro per maand geniet je van alle mogelijke functies binnen dit systeem.

Conscribo Producten & Prijzen

Het programma van Conscribo kan met recht als ‘uitgebreid’ getypeerd worden. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid functies én de hoeveelheid mogelijkheden. Binnen het systeem is ook nog een fijne boekhoudfunctie te vinden, waarover we je hieronder graag iets meer vertellen.

Boekhouden

Voor elke vereniging is het van belang dat er een sluitende boekhouding aanwezig is. Alleen op die manier weet je immers wat de financiële status van de vereniging is. In het komende jaar kun je daar bijvoorbeeld de hoogte van de contributie op afstemmen. Met het systeem van Conscribo doe je de boekhouding snel, foutloos en gemakkelijk. Je houdt bovendien voortdurend inzicht in de financiële status met dank aan de rapportages die automatisch opgesteld worden.

Conscribo koppelingen

Binnen een vereniging is de kans groot dat je ook van andere softwaresystemen gebruik maakt. Voor Conscribo is dat echter geen probleem. Je kunt dit systeem namelijk moeiteloos aan andere softwaresystemen koppelen. Door dergelijke koppelingen te maken, haal je echt het onderste uit de kan bij dit programma. Enkele van de mogelijke koppelingen hebben we in onderstaand overzicht voor je verwerkt:

  • Mollie
  • KNLTB (Tennisverenigingen)

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email