Ledenadministratie software vergelijken

Maak het als ondernemer makkelijk met ledenadministratie software. Vergelijk en test ledenadministratie software gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Als vereniging of club kan je simpelweg niet zonder leden. De leden vormen het bestaansrecht van de vereniging, zorgen voor veel inkomsten (contributie) en zorgen er ook voor dat de vereniging weer verder kan gaan groeien. We hebben het hierbij overigens over allerlei soorten verenigingen: een scoutingvereniging, een dansvereniging en een voetbalvereniging zijn hier enkele voorbeelden van.

 

Deze verenigingen hebben allemaal één gemeenschappelijk kenmerk: ze moeten hun ledenadministratie altijd op orde hebben. Dat kan je gemakkelijk doen door gebruik te maken van ledenadministratie software. Met deze software weet je alle informatie omtrent jouw leden op de juiste manier te bundelen. Je kunt hierbij denken aan NAW-gegevens van de leden, maar ook het registreren van betalingen.

 

Met behulp van ledenadministratie software heb je altijd zicht op jouw ledenadministratie. Je ziet exact hoeveel leden de vereniging telt, welke leden nog moeten betalen en je kunt ook direct in contact komen met leden. Bij sommige ledenadministratie software programma’s is het zelfs mogelijk dat de leden in kunnen loggen, waardoor zij direct alle informatie tot hun beschikking hebben.

 

Daarnaast is het bij sommige ledenadministratie software programma’s óók mogelijk om social media kanalen te beheren, om een reserveringssysteem op te stellen, om het systeem te koppelen aan het boekhoudpakket van de vereniging en om een eigen app te (laten) ontwikkelen. Met behulp van ledenadministratie software kan je de ledenadministratie van elke vereniging naar een nóg hoger niveau tillen.

Ledenadministratie heeft betrekking op alles wat te maken heeft met het administreren van gegevens van leden. Je kunt hierbij denken aan betalingsgegevens, aan NAW-gegevens en aan relevante informatie per lid. Met dank aan de ledenadministratie heb je dus altijd perfect overzicht; dit overzicht heb je zowel over de club als over de verschillende leden.

Hoe kies je ledenadministratie software die voldoet aan jouw wensen?

Wil je graag de ledenadministratie van jouw vereniging naar een hoger niveau tillen? Dat is mogelijk door de beste ledenadministratie software te gebruiken. Maar, wat is dan de beste ledenadministratie software voor jouw vereniging? Dat kan je makkelijk achterhalen door onderstaand stappenplan op te volgen:

Is er gratis ledenadministratie software?

Heeft jouw vereniging niet al te veel te besteden? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een gratis ledenadministratie software programma. Met een dergelijk programma heb je echter maar een beperkt aantal functies tot je beschikking, waardoor je niet optimaal geniet van de mogelijkheden van ledenadministratie software.

Iets wat we absoluut aan kunnen raden, is om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Bij veel ledenadministratie software programma’s kan je een gratis proefperiode afsluiten, waardoor je het programma zelf aan de tand kunt voelen. Je merkt dan al snel of het programma aansluit op jouw wensen of niet.

Wat kan je met ledenadministratie software?

De mogelijkheden met ledenadministratie software zijn vrij divers te noemen. Voor het overzicht hebben wij de drie belangrijkste functies in onderstaand lijstje opgesomd:

Registeren en beheren van leden

Per lid kan je in de ledenadministratie software aangeven waar het lid actief is (in welk team bijvoorbeeld), wat de NAW gegevens zijn en eventuele aanvullende informatie.

Het werven van nieuwe leden

Met ledenadministratie software kan je ook nieuwe leden werven. Dit doe je onder meer door marketingcampagnes op te starten of door evenementen te organiseren. Ook daarvoor kan je gebruik maken van het beste ledenadministratie software programma.

Het beheren van contributie en facturatie

Ook kan je per lid bijhouden of en wanneer de contributie betaald is. Bovendien gaat het versturen van de facturatie met één druk op de knop; dit is zowel het geval bij leden als bij sponsoren. Met het oog op het financiële plaatje hoef je dus ook een stuk minder moeite te doen dankzij de ledenadministratie software.

De voordelen van ledenadministratie software

Door van ledenadministratie software gebruik te maken, geniet je al snel van meerdere voordelen. Deze voordelen zijn niet alleen voor jezelf merkbaar, maar ook voor de rest van de vereniging. De belangrijkste voordelen van een ledenadministratie software programma vind je in onderstaand lijstje:

Al met al brengt ledenadministratie software meerdere (zwaarwegende) voordelen met zich mee. Wil je ook van deze voordelen genieten? Maak direct gebruik van bovenstaande vergelijker en vindt direct de beste ledenadministratie software! Wil je ledeadministratie koppelen met je administratie? Dan kan je ook bij ons boekhoudprogramma’s vergelijken.

Veel gestelde vragen

Enkele veel gestelde vragen omtrent ledenadministratie software hebben we hier verzameld.

Wat is ledenadministratie?

Ledenadministratie omvat het beheren van informatie over leden van een vereniging, club of organisatie. Dit omvat het bijhouden van persoonlijke gegevens, lidmaatschapsstatus, betalingen en relevante informatie over elk lid.

Hoe kan je ledenadministratie bijhouden?

Het bijhouden van ledenadministratie kan handmatig worden gedaan, maar het gebruik van ledenadministratie software vereenvoudigt het proces aanzienlijk. Met software kun je ledeninformatie invoeren, betalingen bijhouden, rapporten genereren en communiceren met leden.

Koppelingen

Ledenadministratie software kan worden gekoppeld aan andere softwaretoepassingen, zoals boekhoudsoftware (zoals Reeleezee abonnementen of Exact Online voor verenigingen), payment service providers (zoals Mollie of Adyen) of sociale media platforms. Dit maakt gegevensuitwisseling tussen verschillende systemen mogelijk en verbetert de efficiëntie van de organisatie.

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

Lees meer

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.

Lees meer

Wij vergelijken