Skip to content

Kleisteen: automatiseer je boekhouding

Peter Jansen
Leer alles over de software oplossing Kleisteen Online Boekhouden

Wat is Kleisteen?

Waar heb jij als ondernemer zijnde de grootste hekel aan? Als we deze vraag aan 100 ondernemers zouden stellen, zou minstens de helft ‘boekhouden’ als antwoord geven. Het is nu eenmaal een feit dat veel ondernemers absoluut niet van boekhouden houden.

Gelukkig heb je ook mogelijkheid om het boekhouden zo eenvoudig mogelijk voor jezelf te maken. Zo kun je bijvoorbeeld voor Kleisteen kiezen; met dit slimme boekhoudprogramma kun je jouw boekhouding grotendeels automatiseren. Dit betekent dat je hier zelf geen tijd aan hoeft te besteden. Je houdt zodoende meer tijd over voor leuke dingen, zoals het ‘echte’ ondernemen.

Daarnaast ben je dankzij Kleisteen ook verzekerd van een sluitende boekhouding. Dit systeem draagt bijvoorbeeld zorg voor een perfecte verwerking van transacties. Tevens zorgt dit systeem ervoor dat automatisch allerlei rapportages uitgedraaid worden, waardoor je met nóg meer gemak jouw boekhouding bijhoudt. Gemak is eigenlijk wel het sleutelwoord bij het boekhoudprogramma van Kleisteen!

Al in 2003 werd dit online boekhoudprogramma opgericht. Theo Smits en Jacqueline Langedijk kwamen in dat jaar met het eerste online boekhoudprogramma van ons land. Ja zeker; die eer is weggelegd voor Kleisteen. Door de jaren heen is dit boekhoudprogramma erg innovatief gebleven.

Wie gebruikt Kleisteen?

Met het boekhoudprogramma Kleisteen wordt boekhouden eenvoudig en betaalbaar. Daarbij is het ook een groot voordeel dat dit systeem voor veel soorten ondernemers geschikt is. Volgens het bedrijf zelf is dit systeem ideaal voor bijvoorbeeld startende ondernemers. Dat is te danken aan het praktische gemak, maar ook aan de gunstige tarieven. Dankzij de gunstige tarieven weet je als starter de maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden.

Ook voor de grotere bedrijven en groeiende ondernemers is Kleisteen ideaal. Dit is onder meer te danken aan de vele uitbreidingsmogelijkheden; het is bijvoorbeeld ook mogelijk om uren en projecten te registreren met Kleisteen. 

Tevens richt Kleisteen zich ook nog op boekhoud- en accountantskantoren. Voor deze kantoren heeft Kleisteen een uniek systeem ontwikkeld, waarmee de boekhouders en accountants prima uit de voeten kunnen.

Hoe werkt Kleisteen?

In het jaar 2003 was Kleisteen het eerste online boekhoudprogramma in ons land. Het zal je daardoor wellicht niks verbazen, maar op dit moment betreft het nog steeds een online boekhoudprogramma. Dit betekent dat je altijd en overal toegang tot jouw boekhouding hebt. Ongeacht waar je bent en wat je aan het doen bent.

Als je eenmaal een abonnement bij Kleisteen afgesloten hebt, kun je direct online inloggen. Vervolgens kom je in een overzichtelijk dashboard terug; vanuit dit dashboard kun je eigenlijk jouw gehele boekhouding uitvoeren. Je ziet in dit dashboard bovendien direct alle belangrijke informatie naar voren komen. Je kunt hierbij denken aan het geld dat je nog van jouw klanten moet ontvangen, de hoeveelheid BTW die je moet betalen of de acties die je op korte termijn moet verrichten.

De werking van het systeem van Kleisteen is opvallend simpel. Eigenlijk spreekt het systeem direct voor zich; dat was ook het initiële doel van de ontwikkelaars van dit boekhoudprogramma. Ondanks dat er tal van functies toegevoegd zijn, is het systeem nog steeds eenvoudig te gebruiken.

Wat kost Kleisteen?

Ben jij op zoek naar een goed online boekhoudprogramma? En wens je de kosten graag zo laag mogelijk te houden? Dan sluit het systeem van Kleisteen zeker op jouw wensen aan. De tarieven van dit online boekhoudprogramma zijn namelijk behoorlijk voordelig te noemen.

Bij Kleisteen kun je uit meerdere abonnementen kiezen:

 • Standaard: 17,50 euro exclusief BTW per maand 
 • Premium: 35,00 euro exclusief BTW per maand 
 • PRO: 95,00 euro exclusief BTW per maand

Het standaard abonnement is ideaal voor starters, terwijl het PRO abonnement ideaal voor de grotere bedrijven is. Ook als jouw administratie als ondernemer steeds complexer aan het worden is, kun je prima voor het Premium of PRO pakket kiezen.

Wil je graag ook nog jouw projecten en uren kunnen registreren? Dat is mogelijk voor een extra tarief van 25 euro. Je kunt ook nog een handelsmodule toevoegen voor een bedrag van 45 euro. Met deze handelsmodule kun je onder meer jouw voorraad beheren.

Kleisteen Producten & Prijzen

Waar wil jij Kleisteen precies voor gaan gebruiken? Wil je het programma vooral gebruiken om facturen te versturen? Of wil je het programma graag gebruiken voor jouw volledige boekhouding? Beide is mogelijk; in het programma van Kleisteen vind je namelijk meer functies en programma’s terug.

Boekhouden

Met het programma van Kleisteen ben je in staat om jouw volledige boekhouding bij te werken. Je kunt dit op een simpele, snelle en eenvoudige manier doen. Hierbij geniet je ook nog eens van de vele automateringsmogelijkheden; met dank aan deze mogelijkheden geniet je van een flinke tijdsbesparing. Tevens heb je naar het maken van rapportages geen omkijken. Kleisteen zorgt er gewoonweg voor dat allerlei financiële rapportages automatisch uitgedraaid worden.

Facturatie

Voor elke ondernemer is het van belang om de juiste facturen te versturen. Met dank aan het programma van Kleisteen maak je deze facturen snel op de juiste manier. Volledig in jouw huisstijl, volledig conform de wettelijke regels en snel te versturen. Het versturen van de facturen kun je overigens ook automatiseren binnen dit programma!

Kleisteen koppelingen

Wil je optimaal gebruik maken van het boekhoudprogramma van Kleisteen? Dan is het zaak om dit programma te gaan koppelen aan jouw bank. Gelukkig is dat op allerlei manieren mogelijk. Zoals je in onderstaand overzicht kun zien, is het mogelijk om Kleisteen aan allerlei banken automatisch te koppelen:

Bankkoppeling

 • ING bank
 • Rabobank
 • ABN AMRO
 • Regio Bank
 • Triodos
 • SNS Bank
 • KNAB
 • ASN

Overige

 • Peppol
 • Go2ubl
 • Storecove
 • Tecknow
 • ChainWise
 • Speedbooks
 • Elvy

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email