Skip to content

CRM voor MKB? Vergelijk en test CRM’s voor MKB gratis!

John Visser
CRM MKB

Heb je jouw bedrijf tot een MKB bedrijf weten te ontwikkelen? Of sta je aan het roer van een MKB bedrijf? In beide gevallen weet je ongetwijfeld dat de klanten dé brandstof voor jouw onderneming vormen. Je hebt simpelweg jouw klanten nodig, aangezien je anders geen bestaansrecht hebt.

Daarbij is het niet alleen van belang om nieuwe klanten aan te trekken, maar ook om de huidige klanten te behouden. Je moet jouw huidige klanten tevreden zien te stellen en dat doe je onder meer door de perfecte service te bieden. Maar, hoe bied je nou de perfecte service aan? Daarvoor kan je perfect een CRM systeem gebruiken.

Met een CRM systeem ben je in staat om jouw klanten op een ultieme wijze te beheren. Je behoudt altijd het overzicht, je kunt service op maat verlenen en je weet dus jouw huidige klanten tevreden te stellen. Ondertussen biedt het CRM systeem ook mogelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld marketing en sales. Eigenlijk is een CRM systeem daarom voor elke onderneming van cruciaal belang; dat is ook zeker het geval voor een MKB bedrijf.

Ook voor jouw MKB bedrijf is het dus ‘pure noodzaak’ dat je de beschikking hebt over het beste CRM systeem. Maar, wat is nou het beste CRM systeem voor een MKB-bedrijf? Die vraag staat op deze pagina eigenlijk centraal. We informeren je hier graag over én laten je kennis maken met onze vergelijker; via onze vergelijker kan je razendsnel en gratis het beste CRM systeem vinden. 

Alles wat je nodig hebt met CRM voor MKB

Waarvoor heb je nou specifiek een CRM systeem nodig? Voor een MKB-bedrijf biedt een CRM systeem in ieder geval behoorlijk veel mogelijkheden:

 • Je kunt elk contact met de klant, met de lead of met een contactpersoon registreren.
 • Altijd en overal heb je toegang tot alle klantinformatie en tot alle klantcontacten, aangezien je een CRM systeem online kan raadplegen.
 • Je kunt via het CRM systeem direct een nieuwsbrief versturen of klanten een aanbieding op maat sturen.
 • Het CRM systeem heeft een directe koppeling met de database van de Kamer van Koophandel, waardoor direct alle beschikbare klantinformatie in het systeem verwerkt wordt.
 • Met een CRM systeem beheer je perfect alle gegevens van jouw klanten.
  • Je beheert daardoor jouw contacten en leveranciers
  • Je kunt duurzame relaties met jouw contacten opbouwen
  • Je kunt via het CRM systeem ook nog doelgroepen instellen, waardoor je altijd een perfect overzicht over jouw klantenbestand behoudt.

Als je eenmaal het perfecte CRM systeem voor jouw MKB-bedrijf gevonden hebt, maak je het voor jouw gehele onderneming makkelijker. Al jouw medewerkers hebben toegang tot dezelfde informatie en kunnen daardoor de beste service aan klanten en leveranciers bieden. Ook weet iedereen altijd het juiste overzicht te behouden en weet je perfect in te spelen op verzuim of een vakantieperiode van jouw medewerkers. Via het CRM systeem zijn immers alle klantcontacten en dergelijke vastgelegd, waardoor er een stuk minder verwarring binnen jouw MKB-bedrijf ontstaat.

Daarnaast biedt een CRM systeem ook veel mogelijkheden met betrekking tot sales en marketing. Als je voor bepaalde CRM systemen kiest, krijg je namelijk ook allerlei marketing tools tot je beschikking. Een CRM systeem kan binnen jouw MKB-bedrijf dus perfect door meerdere afdelingen gebruikt worden:

 • Door de klantenservice
 • Door de salesafdeling
 • Door de marketingafdeling
 • Door de management afdeling

Via een CRM systeem is het namelijk ook mogelijk om allerlei rapportages uit te draaien. Bovendien is het mogelijk om de interne processen door te lichten én op basis daarvan de interne processen te optimaliseren. Je kunt simpelweg alle kanten op met een CRM systeem en juist dát maakt een dergelijk systeem zo populair tegenwoordig.  

Welke CRM systemen zijn er voor MKB-bedrijven?

Wil jij ook met jouw MKB-bedrijf van bovengenoemde voordelen gaan profiteren? Wil jij simpelweg de volgende stappen gaan zetten met jouw onderneming? Dan is het goed om zeer gericht op zoek te gaan naar het beste CRM systeem voor jouw onderneming.

In de afgelopen jaren hebben meer en meer ondernemers het belang van een CRM systeem ingezien. Dit heeft niet alleen tot een toename van het aantal CRM systeem geleid, maar ook tot een toename van allerlei mogelijkheden en verschillende functies.

Mede daardoor zijn er bijvoorbeeld speciale CRM systemen voor MKB-bedrijven op de markt gebracht zoals:

Als jij een MKB-bedrijf hebt, is het verstandig om voor een speciaal CRM systeem te kiezen. Een CRM systeem dat speciaal voor MKB-bedrijven ontwikkeld is, past hoogstwaarschijnlijk óók het beste bij jouw MKB-bedrijf. Via onze website kan je razendsnel het beste CRM systeem voor jouw MKB-bedrijf vinden; wij informeren je hieronder graag nader over deze beste CRM systemen.

De CRM systemen die wij hieronder in het kort bespreken, voldoen eigenlijk stuk voor stuk aan de wensen van MKB-bedrijven. Enkele van deze CRM systemen zijn bovendien speciaal voor MKB-bedrijven ontwikkeld; die systemen sluiten dus naadloos aan op de behoeften en wensen van een gemiddeld MKB-bedrijf. Neem onderstaande systemen op je gemakje door en vraag direct een gratis proefperiode aan!

teamleader

Teamleader

Het CRM systeem Teamleader is één van de meest populaire systemen onder MKB-bedrijven. Op de website van dit systeem valt direct te lezen dat ruim 110.000 MKB-bedrijven voor Teamleader hebben gekozen; dat is wat ons betreft direct een duidelijk teken aan de wand. Teamleader is perfect voor MKB-bedrijven.

 • Teamleader bevat onwijs veel functies op het gebied van klantenbeheer, projectmanagement en facturatie.
 • Het dashboard van dit CRM systeem is overzichtelijk en duidelijk te noemen. Heb je vragen? Dan doe je een beroep op de prima (Nederlandstalige) klantenservice van dit CRM systeem.
 • Je kunt gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen. Na deze proefperiode zit je nergens aan vast, maar kan je wel kiezen tussen abonnementsvormen. Ook die abonnementsvormen zijn weer afgestemd op MKB-bedrijven. 
Gripp

Gripp

Ook het CRM systeem Gripp is tamelijk populair onder MKB-bedrijven. Dit systeem blinkt onder meer in de eenvoud uit; het systeem kent niet al te veel poespas en juist dat spreekt blijkbaar veel ondernemers aan.

 • Het dashboard van Gripp is onwijs overzichtelijk te noemen. Met name de verschillende kleuren spreken direct tot de verbeelding.
 • Gripp biedt functies aan op het gebied van Klantbeheer, Sales, Projecten & Uren, Facturatie, Rapportage én Integraties.
 • Je kunt gebruik maken van een 30-dagen durende gratis proefperiode. Na deze proefperiode kan je kiezen voor één van de twee abonnementsvormen, maar je zit uiteraard nergens aan vast.
monday.com

Monday

Met het CRM systeem van Monday profiteer je ook direct van meerdere voordelen. Dit CRM systeem is tamelijk uitgebreid te noemen en past daardoor perfect bij een MKB-bedrijf.

 • Het Monday CRM systeem biedt onwijs veel mogelijkheden op het gebied van klantbeheer, marketing, sales en nog veel meer.
 • Het dashboard is super overzichtelijk; bovendien spreekt het CRM systeem eigenlijk direct tot de verbeelding. De functies spreken voor zich en je kunt altijd een beroep doen op de klantenservice van Monday.
 • Je maakt gratis gebruik van een proefperiode van 14 dagen. Na deze periode zit je nergens aan vast, maar kan je wel kiezen tussen verschillende abonnementsvormen. Deze abonnementsvormen zijn geschikt voor alle soorten MKB-bedrijven, afgestemd op het aantal medewerkers.
Perfect CRM

Perfect CRM

Zoals de naam van dit CRM systeem al doet vermoeden, heeft dit systeem ook veel te bieden. Dat blijkt ook wel uit de cijfers van Perfect CRM; al ruim 18.400 gebruikers maken gebruik van dit CRM systeem.

 • Veel functies op het gebied van klantenbeheer, verkoop, marketing en klantenservice.
 • Je kunt gratis gebruik maken van een proefperiode van 14 dagen, waarna je direct kunt kiezen voor één van de abonnementsvormen.  Deze abonnementsvormen zijn behoorlijk voordelig geprijsd.
 • Heb je vragen? Perfect CRM is een volledig Nederlandstalig CRM systeem én biedt dus ook Nederlandstalige klantenservice aan. Ideaal.
Freshsales

Freshsales

Tot slot is ook het CRM systeem van Freshsales aan te raden. Dit CRM systeem is perfect voor MKB-bedrijven, ongeacht jouw branche of sector.

 • Je krijgt de beschikking over onwijs veel functies; al deze functies zijn te vinden in een overzichtelijk dashboard.
 • Meer dan 10.000 MKB-bedrijven maken met veel plezier gebruik van het CRM systeem van Freshsales. Dat is veelzeggend.
 • Je kunt gratis gebruik maken van een proefperiode. Na deze proefperiode zit je nergens aan vast, maar kan je – indien gewenst – kiezen tussen meerdere abonnementsvormen en mogelijkheden!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een CRM systeem voor MKB?

Ben je op zoek naar een geschikt CRM systeem voor jouw MKB-bedrijf? Zet dan jouw wensen op een rijtje, bepaal hoeveel medewerkers gebruik van het systeem moeten gaan maken en bepaal het maximum budget dat je wilt spenderen aan het CRM systeem per maand.

Op basis van deze keuzes kan je vervolgens gericht op zoek naar het beste CRM systeem voor jouw MKB-bedrijf. De hierboven besproken CRM systemen zijn in ieder geval stuk voor stuk geschikt voor MKB-bedrijf!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email