Skip to content

Fiscaal Online: sneller en eenvoudiger belastingaangifte doen

Peter Jansen
Alles over Fiscaal Online

Wat is Fiscaal Online?

Waar kijk jij het meeste tegenop als ondernemer? Kijk je op tegen de stress? Kijk je op tegen de verplichtingen waar je aan moet voldoen? Of kijk je op tegen het feit dat je voortdurend nieuwe klanten moet hebben? De ervaring leert dat relatief vele ondernemers opkijken tegen het bijhouden van de boekhouding. En tegen het doen van de belastingaangifte.

Gelukkig bestaan er meerdere hulpmiddelen. Hulpmiddelen om het doen van de belastingaangiften makkelijker voor jezelf te maken; één van de meest bekende hulpmiddelen hiervoor is Fiscaal Online. Dit is een online programma waarmee je jouw belastingaangifte onwijs makkelijk kunt doen. Volledig online, erg snel en erg eenvoudig.

Hierbij maakt het overigens niet uit om welke belastingaangifte het gaat. Gaat het om de periodieke BTW aangifte? Of gaat het om de jaarlijkse inkomstenbelastingaangifte? Bij Fiscaal Online krijg je de beschikking over één online dashboard, vanwaaruit je alle mogelijke aangiftes kunt doen. 

Het systeem van Fiscaal Online werd ruim 14 jaar geleden al ontwikkeld. In eerste instantie werd dit onder de naam ‘Elektronische-aangifte’ gedaan, maar deze naam werd in 2017 aangepast naar ‘Fiscaal-online’. Een prima naamswijziging, aangezien de huidige naam direct laat blijken waar het bij dit programma om draait.

Fiscaal Online is onderdeel van e-Boekhouden

Wie gebruikt Fiscaal Online?

Door de jaren heen zijn meer en meer personen van Fiscaal Online gebruik gaan maken. Dát blijkt onder meer uit de website van Fiscaal Online, waar de volgende tekst op te lezen is: Al meer dan 4000 ondernemingen kiezen voor Fiscaal-online.nl.

Toen we verder keken, zagen we dat dit ook om behoorlijk grote bedrijven gaat. Zo maken Boels, Coolblue, Philips en Beslist.nl gebruik van dit handige online programma. Daarbij valt ook nog te lezen dat dit bedrijf zich eigenlijk op twee soorten bedrijven richt:

  • Op ondernemers: voor veel ondernemers is het immers de grote wens om gemakkelijk en snel alle aangiftes te kunnen doen.
  • Op accountants- en boekhoudkantoren: Fiscaal-online is volledig erkend door de Belastingdienst, waardoor dit programma ook interessant is voor accountants en voor boekhouders. 

Hoe werkt Fiscaal Online?

Ben jij als ondernemer zijnde op zoek naar gemak? Of wil je als accountant/boekhouder de aangiften voor jouw klanten zo makkelijk mogelijk kunnen doen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is Fiscaal Online in beide situaties een interessant programma. Maar, hoe werkt dit programma nou precies?

Allereerst werkt dit programma volledig online. Je kunt in jouw eigen account inloggen, waarna je toegang krijgt tot jouw persoonlijke dashboard. Vanuit dit dashboard kun je de verschillende BTW aangiften gaan doen. Als het de hoogste tijd is om een bepaalde aangifte te doen, wordt dit overigens ook duidelijk aangegeven binnen dit dashboard.

Aan de linkerkant in het dashboard kun je vervolgens uit meerdere opties kiezen. Zo kun je voor de opties ‘BTW-aangifte’, ‘Opgaaf ICP’ of ‘Inkomstenbelasting’ kiezen. Per menu-item is het vervolgens mogelijk om de belastingaangifte te doen/in te dienen.

Overigens doe je dit volledig veilig. Zoals we hierboven al stelden, is dit programma door de Belastingdienst erkend. Dit betekent onder meer dat alle aangiften veilig via SBR/Digipoort verstuurd worden. Bij Fiscaal Online kun je dan ook van de gewenste (online) veiligheid uitgaan!

Wat kost Fiscaal Online?

Spreekt het programma van Fiscaal Online jou wel aan? Voordat je van dit programma gebruik kunt maken, moet je voor één van de volgende licenties kiezen:

Zie jij het niet zitten om voor slechts één licentie te kiezen? Wil jij het liefste direct over meerdere licenties de beschikking hebben? Dat is mogelijk, indien je voor één van de volgende pakketten kiest:

  • BTW Compleet: 299 euro per jaar. Dit pakket is ideaal voor het doen van de BTW aangiften.
  • Consulent: 499 euro per jaar. Dit pakket is geschikt voor belastingconsulenten.
  • Fiscaal totaal: 799 euro. Dit pakket is een combinatie van de twee hierboven genoemde pakketten.

Wil je het systeem van Fiscaal Online eerst uitproberen? Dat is mogelijk dankzij de gratis proefperiode. Via de website meld je je voor deze proefperiode aan, waarna je het systeem naar hartenlust uit kunt proberen!

Fiscaal Online Producten & Prijzen

Als je van Fiscaal Online gebruik wilt maken, moet je een keuze maken tussen de verschillende licenties en pakketten. Nadat je dat gedaan hebt, geniet je van het belangrijkste voordeel: je kunt gemakkelijk de aangiften doen.

Aangifte

Aangifte, aangifte en nog eens aangifte. Binnen het systeem van Fiscaal Online speelt dit woord absoluut de hoofdrol. Zoals je reeds hierboven al hebt kunnen lezen, kun je via dit systeem immers meerdere aangiften doen. Je kunt hierbij denken aan de standaard BTW aangifte, maar ook aan aangifte die een stuk complexer zijn. Met het systeem van Fiscaal Online maak je het doen van een aangifte in ieder geval een stuk makkelijker. Bovendien geniet je van de nodige functies en de gewenste veiligheid.

Fiscaal Online koppelingen

Het programma van Fiscaal Online is onmisbaar voor veel ondernemers. Zeker als je het doen van een aangifte onwijs vervelend (of tijdrovend) vindt, biedt dit systeem uitkomst. Daarbij is het ook nog een groot voordeel dat je dit systeem aan andere softwaresystemen kunt koppelen. De mogelijkheden die je hierbij hebt, vind je in onderstaand overzicht:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email