Skip to content

Software voor Non Profit organisaties: tips voor gratis toegang

Peter Jansen
Welke software is er beschikbaar voor Non Profit?

Non Profit organisaties spelen een belangrijke rol in onze samenleving, maar hebben vaak beperkte financiële middelen tot hun beschikking. Om efficiënt en effectief te kunnen werken, kunnen deze organisaties gebruik maken van specifieke software-oplossingen. In dit artikel bespreken we het belang van software voor Non Profit organisaties en geven we tips voor het verkrijgen van gratis toegang tot verschillende software-producten. Zo kunnen Non Profit organisaties zich volledig focussen op hun belangrijke werk voor de maatschappij.

Wat is een Non Profit organisatie?

Non Profit organisaties zijn organisaties die niet primair gericht zijn op het maken van winst, maar in plaats daarvan een maatschappelijk doel dienen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het ondersteunen van mensen in nood, het beschermen van het milieu, of het bevorderen van de kunsten. Omdat deze organisaties doorgaans minder financiële middelen hebben dan commerciële bedrijven, is het van groot belang dat zij efficiënt en effectief kunnen werken. Dit kan worden ondersteund door het gebruik van specifieke software die afgestemd is op de behoeften van Non Profit organisaties.

Software voor Non Profit organisaties: tips voor gratis toegang 1
Vrijwilligers van een non-profit organisatie

Welke software is beschikbaar

Er zijn verschillende soorten software die beschikbaar zijn voor Non Profit organisaties. Hierbij kan worden gedacht aan boekhoudsoftware, software voor het beheer van ledenbestanden en donateurs, software voor het plannen en beheren van evenementen, en software voor het maken van nieuwsbrieven en andere communicatie. Ook zijn er specifieke oplossingen beschikbaar voor het monitoren en evalueren van programma’s en projecten, het bijhouden van vrijwilligersuren en het beheren van subsidies.

Een voorbeeld van software die veel gebruikt wordt door Non Profit organisaties is Salesforce, een platform voor customer relationship management (CRM). Salesforce biedt Non Profit organisaties gratis toegang tot haar software via het ‘Power of Us’ programma, waarbij organisaties tot 10 gratis gebruikerslicenties kunnen krijgen. Andere voorbeelden van software die beschikbaar zijn voor Non Profit organisaties zijn bijvoorbeeld Quickbooks voor boekhouding en financieel beheer en Mailchimp voor e-mailmarketing.

Hoe kom je in aanmerking voor gratis software

Om in aanmerking te komen voor gratis software is het belangrijk om te kijken naar de specifieke voorwaarden van de softwareleverancier. Sommige bedrijven bieden gratis licenties aan voor Non Profit organisaties, terwijl andere bedrijven kortingen aanbieden. Meestal moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals een officiële Non Profit-status, het hebben van een bepaalde omzet of het werken in een bepaald gebied.

Software voor Non Profit organisaties: tips voor gratis toegang 2

Er zijn ook organisaties die zich specifiek richten op het ondersteunen van Non Profit organisaties met gratis software. TechSoup bijvoorbeeld, biedt een breed scala aan software, hardware en andere technologieproducten aan Non Profit organisaties tegen zeer lage kosten. Door samen te werken met TechSoup kunnen organisaties zich aanmelden voor kortingen tot 90% op producten van bekende leveranciers zoals Microsoft, Google Workspace for Nonprofits, Google Ad Grants, Adobe en Symantec.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email