Projectmanagement software vergelijken

Maak het als ondernemer makkelijk met project management software. Vergelijk alle software en test gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Naarmate jouw onderneming begint te groeien, krijg je met meer en meer projecten te maken. Deze toenemende stroom van (nieuwe) projecten is eigenlijk dé reden van de groei van jouw onderneming, maar zorgt tegelijkertijd ook voor nieuwe uitdagingen. Je moet immers alle projecten op de gewenste manier af zien te handelen, je moet continu het overzicht weten te behouden en je moet tijdig bij kunnen sturen. Dit alles doe je uiteindelijk om meerdere doelen: jouw klanten tevreden te stellen, alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en, uiteraard, ook om geld te verdienen. Indien je in staat bent om veel geld te verdienen, ben je in staat om meer en meer te investeren, waardoor je weer verder en verder kunt groeien. 

Om deze groei van projecten in goede banen te leiden, is projectmanagement software de oplossing. Met dank aan project management software ben je in staat om alle projecten bij te houden, te coördineren, bij te sturen en dus om alle projecten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Met behulp van een dergelijk systeem weet je jouw klanten tevreden te stellen én weet je intern ook het overzicht te behouden. Als je met bepaalde projecten bezig bent, hebben ongetwijfeld meerdere afdelingen hier een bepaalde rol in. Per afdeling is het noodzakelijk om te weten waar andere afdelingen mee bezig zijn, wat de staat van het project is en wat er nog gedaan moet worden. Om dit beeld te kunnen verkrijgen, zijn de beste project management tools eigenlijk van cruciaal belang.

 

Het ‘lastige’ van een groot plan is dat er vaak ook sprake is van sub-projecten of bijvoorbeeld samenwerkingen met andere bedrijven. Een project is daarom nooit zomaar een project, maar heeft altijd meerdere connecties met andere projecten, bedrijven, samenwerkingen en interne afdelingen. Om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen, bieden project management tools dé gewenste oplossing voor dit soort processen goed te laten verlopen.

Ben je voor jouw onderneming op zoek naar projectmanagement software? Merk je dat het overzicht verloren is of dat de processen wellicht niet helemaal optimaal verlopen? Wil je bijvoorbeeld voor meer duidelijkheid intern zorgen en wil je dat binnen afdelingen vele malen efficiënter met elkaar samen gaan werken? Dan is de aanschaf van een projectmanagement software tool absoluut aan te raden.

Met behulp van bovenstaande vergelijker ben je direct in staat om het beste project management software tool voor jouw onderneming uit te kiezen. Je hoeft hier zelf niet al te veel tijd aan te besteden, aangezien onze vergelijker al een hoop werk uit handen voor je neemt. Uiteraard is het voor jou wel noodzaak dat vooraf duidelijk op papier staat waar je zoal behoefte aan hebt. OM je daar een handje bij te helpen, vind je hieronder allerlei relevante informatie omtrent project management en het bijbehorende tool.

project management is eigenlijk een overkoepelende taak voor alles wat met de projecten binnen jouw onderneming te maken heeft. Projectleiders, projectmanagers, medewerkers op de werkvloer en buitendienstmedewerkers die stuk voor stuk met hetzelfde project bezig zijn, op een juiste manier met elkaar kunnen communiceren om de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen. Het project moet namelijk van A tot Z afgerond worden, het project moet in goede banen geleid worden en de interne communicatie moet perfect verlopen.

Om dat te bewerkstelligen, is het dus aan te raden om project management software te gebruiken. Met dergelijke software hebben de medewerkers – die iets van doen hebben met bepaalde projecten – toegang tot dezelfde informatie. Het is hierdoor mogelijk om een project vele malen efficiënter te laten verlopen, waardoor je betere bedrijfsresultaten gaat behalen.

project management kun onderverdeeld worden in verschillende subtaken. Zo houden projectmanagers zich bezig met het managen van zakelijke relaties, team & project. Zij hebben er op toezien dat alle acties uitgevoerd worden, dat de acties tijdig uitgevoerd worden en dat de deadline van het gehele project gehaald gaat worden. Zoals je wellicht uit eigen ervaring weet, verloopt een project nooit soepeltjes. Je loopt meestal tegen tegenslagen aan, met tussentijdse veranderingen of met veranderende wensen van de klant. Om dit allemaal in goede banen te leiden, is het van essentieel belang dat de projectmanager altijd het juiste beeld heeft; dat is mogelijk met dank aan de project management software.

Daarnaast zijn er ook nog project planners die zich bezighouden met de complete planning. Zij stellen vooraf een planning samen, waarna logischerwijs de nodige veranderingen nog aan deze planning doorgevoerd moet worden. Een project planner is eigenlijk de schakel tussen de projectmanager en de uitvoerende medewerkers.

De uitvoerende medewerkers hebben bij voorkeur ook toegang tot de projectmanagement software hebben, aangezien zij daarmee exact kunnen inzien wat zij nog moeten doen. Ook kunnen ze kijken welke veranderingen doorgevoerd zijn, wat de huidige planning is en wat de gestelde deadlines is. Indien noodzakelijk is het ook mogelijk om medewerkers van andere bedrijven toegang tot de software te geven, indien er sprake is van een proces waarbij met meerdere bedrijven samengewerkt worden.

Zoals je kunt lezen, is het nogal divers. Het gaat hierbij met name om de functies die de projectmanager uit moet voeren, maar uiteraard hebben ook andere medewerkers iets van doen met het project management. Door het uitproberen van de juiste software systemen, is het mogelijk om dit allemaal in goede banen te leiden. Elke onderneming én elke medewerker geniet hierbij van meerdere voordelen, waar je hier beneden meer informatie over kunt vinden.

Wil je – om welke reden dan ook – niet al te veel geld aan project management tools uitgeven? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste gratis online software. Uiteindelijk hebben we vast moeten stellen dat het aanbod van gratis programma’s zéér beperkt is. De programma’s die wel gratis zijn, zijn echter onwijs beperkt qua mogelijkheden. Je geniet daardoor alsnog niet van de voordelen die een – normaal/betaald – online software app wél met zich mee brengt. 

Waar we je wel graag op willen wijzen, is de gratis proefperiode van de verschillende programma’s. Zoals je in bovenstaand stappenplan al hebt kunnen vinden, is het absoluut aan te raden om de gratis proefperiode te gebruiken. Tijdens deze periode normaliter 14 of 30 dagen lang kan je gratis gebruik maken. Door dit hoogstpersoonlijk te testen, krijg je een duidelijke indruk van de software.

Je kunt eenvoudig inzien welke functies het bevat, hoe het precies werkt en je merkt direct wat de verschillende voordelen zijn. Merk je op basis van jouw eigen ervaring dat software X niet aan jouw wensen voldoet, kun je een andere gratis proefperiode van software Y proberen. 

Door de gratis proefperiode ben je dus in staat om een goed te vergelijken. Je bent hierdoor ook in staat om de juiste keuzes te gaan maken, zodat je uiteindelijk de beste software programma voor jouw onderneming kunt selecteren.

Hoe kies je het beste projectmanagement software die voldoet aan jouw wensen?

Klinkt bovenstaand verhaal vooralsnog goed bij jou in de oren? Dan kan het zeker geen kwaad om eens naar alle mogelijkheden te gaan kijken. Je kunt met dank aan bovenstaande vergelijker razendsnel de verschillende programma’s met elkaar vergelijken, waarna je voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken op basis van wat er op het moment beschikbaar is. project management software vergelijken is geheel gratis.

Hoe je de bovenstaande vergelijker het beste kunt gebruiken? Daarvoor verwijzen wij je graag naar onze onderstaand stappenplan. Volg onderstaande stappen één voor één op en vindt daarmee razendsnel het beste projectmanagement software app beschikbaar voor jouw onderneming:

Dankzij de bovenstaande vergelijker hoef je niet al te veel tijd te besteden aan het zoeken en uitzoeken van de beste software. Vul de filters in en maak daarmee direct een eerste selectie. Je hoeft dan niet meer onnodig allerlei programma’s met elkaar te gaan vergelijken, terwijl die niet eens aan jouw wensen voldoen.

Met dank aan bovenstaande vergelijker laat je ook dit proces dus een stuk soepeler verlopen. Mocht dat ook als muziek bij jou in de oren klinken, kunnen wij je maar één ding aanraden; maak gebruik van bovenstaande vergelijker en zet de eerste stappen naar nóg betere bedrijfsresultaten!

Wat kan je met projectmanagement software?

Het staat als een paal boven water dat je onwijs veel kunt doen met de software. Maar, wat zijn nou de belangrijkste functies? En om welke functies is het zéker aan te raden om een degelijk en eenvoudig programma aan te schaffen? Wij hebben de meest gebruikte – en daarmee de belangrijkste – functies van projectmanagement software in onderstaande lijst opgesomd:

Projecten plannen

Als je voor de vooravond van een (groot) project staat, is het van cruciaal belang om een goede planning op te stellen. een planning die voor jouw medewerkers haalbaar is en een planning waarmee je de klant blij kan krijgen. Dit betekent dus dat de planning aan alle deadlines moet voldoen en dat je her en der ook nog wat ruimte in de planning over weet te laten.

Om projecten eenvoudig en op de juiste manier in te plannen, is het aan te raden om projectmanagement software aan te schaffen. Met dank aan deze tools is het relatief makkelijk om een project in te plannen, aangezien veel werk al uit handen voor jou wordt genomen. Dat is zéker het geval als er meerdere, vergelijkbare projecten lopen. De software is in staat om daar verbanden tussen te kunnen laten inzien, om de planningen zeer efficiënt in te richten en dus om jouw projecten soepel te laten verlopen.

Uiteraard is het niet zo dat dit compleet geautomatiseerd is. Je moet zelf ook nog enig werk verrichten, maar dat werk wordt voor jouw project planners een stuk makkelijker. Vervolgens is het dankzij de projectmanagement tools ook goed te doen om het project te coördineren en de planning strak op te volgen. Daarover lees je hieronder meer.

Project management 1
Projecten coördineren

Projecten coördineren

Het is een utopie om te denken dat elk project feilloos loopt. Dat is uiteraard wel de droom van elke ondernemer, maar je hebt ongetwijfeld wel eens een tegenslag gehad. Deze tegenslagen zijn wel van (grote) invloed op de rest van de projecten; mede daarom is het onwijs belangrijk om de plannen continue te coördineren. Dat is dan ook één van de belangrijkste functies van project management software. 

Voor een projectmanager biedt dit onwijs veel mogelijkheden; de projectmanager kan de planning nauwlettend in de gaten houden, de projectmanager kun tijdig bijsturen en de projectmanager kan eventueel de planning her en der aanpassen. Door continue de projecten te coördineren, kan projectmanager continue het gewenste staat behouden. Dankzij dit gewenste overzicht is het mogelijk om tijdig bij te sturen, zodat de uiteindelijke deadline niet in gevaar komt.

Middelen en budgetten coördineren

Voor elk project heb je ongetwijfeld met meerdere middelen; immers materialen, apparatuur en manschappen nodig. Indien er iets aan de planning wijzigt, heeft dit grote gevolgen voor de middelen die je moet hebben. Door de project management tools kun je deze middelen perfect coördineren, waardoor je óók op dit gebied het gewenste staat weet te behouden. Bovendien is het dankzij de software een stuk makkelijker om tijdig bij te sturen. 

Deze vlieger gaat overigens niet alleen voor de middelen op, maar óók voor de budgetten. Tijdens een project heb je, zoals gezegd, loop je ongeacht tegen tegenslagen aan. tegenslagen die van invloed kunnen zijn op de kosten voor het project. Door continue de budgetten bij te houden, kan indien nodig tijdig bijgestuurd worden. voor een projectmanager is het onwijs belangrijk om binnen de financiële kaders het project zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat is zeker mogelijk als er gebruik wordt gemaakt van online project management software.

Project management 2
Project management 3

Intern communiceren

Aan een project werken ongetwijfeld meerdere interne afdelingen met elkaar samen. Door de projectmanager online software ben je in staat om deze afdelingen op de juiste wijze met elkaar te laten communiceren. Ook zijn de projectmanager en de projectplanner in staat om rechtstreeks met een ieder te communiceren. Goede communicatie is van cruciaal belang bij elk project; met dank aan de project management software is het mogelijk om perfect intern te communiceren.

Project rapportages opstellen

Als ondernemer ben je ongetwijfeld continue bezig met verbeteren, verbeteren en nog eens verbeteren. Een absoluut voordeel van de software is dat je altijd project rapportages op kunt stellen of uit kunt laten draaien. Je kunt hierdoor tijdens het project bijsturen, maar achteraf zie je ook waar het project wellicht efficiënter ingericht had kunnen worden. Deze kennis kan je weer gebruiken voor de komende projecten!

Project rapportages opstellen

De voordelen van een projectmanagement software

Hierboven heb je al wat kunnen lezen wat de verschillende mogelijkheden van project management tools zijn. Aan de hand daarvan heb je ook al op kunnen merken dat dergelijke software onwijs veel mogelijkheden én voordelen met zich mee brengt. Over de belangrijkste voordelen van de software vind je hieronder meer informatie.

Veel gestelde vragen

Als je door bovenstaande vergelijker de perfecte app gevonden hebt, is het belangrijk om het op de juiste wijze een eenvoudig te gaan lanceren. Het advies is hierbij om eerst proef te draaien met één project. Tijdens die test merk je al snel op waar je wellicht nog iets bij moet sturen en merk je ongetwijfeld ook de voordelen van de software. Na dit ene project kun je het pakket voor jouw gehele onderneming als ‘standaard’ software in gaan stellen.

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

Lees meer
Project management 4

Wat is een prospect?

Een prospect is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van verkoop en marketing. Het verwijst naar een potentiële klant voor een product

Lees meer
Project management 5

Wat is een lead?

Een lead is een waardevolle term in marketing en sales die verwijst naar een potentiële klant die interesse heeft getoond in een product, dienst, of

Lees meer
Project management 6

Wat is Down Selling?

Down selling is een marketing- en verkoopstrategie waarbij een verkoper een potentiële klant aanbiedt om een goedkopere versie of alternatief van het oorspronkelijk overwogen product

Lees meer

Wat is accountmanagement?

Accountmanagement is een strategische benadering van het beheren en onderhouden van zakelijke relaties met klanten. Het is een cruciaal aspect van bedrijfsvoering dat gericht is

Lees meer