Skip to content

Urenregistratie voor Projecten – Hoe werkt dat?

John Visser
project urenregistratie

Geen enkele onderneming kan zonder facturen. Ook kan geen enkele onderneming zonder tevreden klanten. Hoe kun je nou jouw klanten tevreden stellen? Dat doe je onder meer door geweldig werk te leveren. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de correcte facturen op het juiste moment gaat versturen? Daarvoor kun je gebruik maken van een urenregistratie app in combinatie met boekhoudsoftware.

Wat je met een urenregistratie app kunt doen? Daarmee kun je de uren perfect registreren voor jouw projecten. Meer informatie daarover vind je in dit artikel, inclusief enkele handige tips voor de beste urenregistratie apps. 

Waarom urenregistratie voor projecten?

Reken jij een betaald tarief per uur aan jouw klanten? Dan wil je uiteraard wel dat je daadwerkelijk ook alle uren uitbetaald gaat krijgen. Dat kun je voor elkaar krijgen door alle uren constant bij te houden. Als je bijvoorbeeld twee uur aan één project gewerkt hebt, dien je deze twee uur voor het betreffende project te registreren. 

Hoe je dat het beste kunt doen? Met behulp van een urenregistratie app. Een dergelijke app stelt je in staat om direct jouw uren bij te houden, zonder dat je daarvoor enige moeite hoeft te doen. Je kunt hier diverse urenregistratie voorbeelden vinden over hoe je op andere manieren je uren kan (laten) registreren.

Onder aan de streep is het belang van urenregistratie dus onwijs groot. Als je jouw uren niet op de juiste manier weet te registreren, krijg je uiteindelijk ook niet de juiste beloning voor de door jou gewerkte uren. Kortom: registreer altijd jouw uren en voorkom daarmee dat je volledig onnodig uren maakt. Het is niet alleen belanrijk voor je omzet, maar ook voor als ondernemer om aan het urencriterium te voldoen. Je kan namelijk veel voordelen hebben met het indienen van je urenregistratie belastingaangifte.

Waarmee kun je uren registreren?

Wil je graag met urenregistratie voor projecten aan de slag gaan? Dan heb je daar sowieso meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld met een stopwatch en een Excel bestand te werk gaan. Zodra je voor een bepaald project gaat werken, zet je de stopwatch aan. Ben je klaar met de werkzaamheden? Dan druk je de stopwatch weer uit, waarna je de gewerkte uren in Excel kunt registreren.
 
Is dat ideaal? Nee, zeker niet. Je moet vrij veel handelingen verrichten en er is ook een vrij grote foutenmarge. Het registreren van uren in Excel is daarom zeker niet aan te raden. 

Ook kun je er voor kiezen om de uren met pen en papier bij te houden. Zodra je bijvoorbeeld een uur gewerkt hebt, kun je dat gewerkte uur noteren op het papiertje. Vervolgens kun je aan het einde van de dag, einde van de week of einde van de maand alle gewerkte uren bij elkaar op gaan tellen.

Is deze manier ideaal? Nee, allerminst. De foutenmarge is hierbij namelijk ook redelijk groot, terwijl het ook een vrij arbeidsintensief proces is. Als je het allemaal zo makkelijk mogelijk voor jezelf wilt houden, is dit dus ook geen aan te raden mogelijkheid. 

Hoe je dan beter de uren kunt gaan registreren? Dat kun je doen met een urenregistratie app. Dankzij deze app hoef je zelf weinig handelingen te verrichten: in een dergelijke app kun je per project simpelweg de gewerkte uren bijhouden.

Dat is dus ook mogelijk als je onderweg bent. Je kunt een dergelijke urenregistratie app immers op jouw smartphone zetten, waardoor je óók onderweg jouw uren kunt registreren. Deze uren kun je vervolgens direct koppelen aan bepaalde projecten; ideaal!

Hoe kun je urenregistratie voor projecten uitvoeren?

Wil je graag jouw uren per project bij gaan houden? In dat geval kun je dus het beste gebruik van de urenregistratie app gaan maken. Maar, hoe kun je nou deze urenregistratie per project het beste uit gaan voeren? Daarvoor kun je het beste onderstaand stappenplan volgen:

Stap 1: kies de juiste urenregistratie app en download deze op jouw smartphone, tablet, pc of overig device.
Stap 2: maak in de app direct de klanten/projecten aan.
Stap 3: neem de app overal mee naar toe, registreer continue jouw uren en koppel deze uren direct aan de betreffende klant of het betreffende project.
Stap 4: je kunt aan het einde van de maand direct alle gewerkte uren aflezen. 
Stap 5: op basis van deze urenregistratie kun je direct de gewerkte uren gaan factureren. 

Bovenstaand stappenplan klinkt vrij simpel, niet waar? Dat is dan ook direct het belangrijkste voordeel van een urenregistratie app. Met een dergelijke app kun je simpelweg heel makkelijk en zonder enige beperkingen de gewerkte uren bijhouden. 

Hoe vind je de beste urenregistratie app?

Wil je graag op deze manier de gewerkte uren gaan registreren? Dan is het allereerst zaak om de beste urenregistratie app te gaan vinden. Hoe je deze app kunt gaan vinden? Dat kun je doen met behulp van de vergelijker op onze website. In deze vergelijker komen de beste urenregistratie apps naar voren, waarna je direct een vergelijk kunt gaan maken.

Het is daarbij wel aan te raden om goed jouw wensen op een rijtje te gaan zetten. Hoeveel geld wil je bijvoorbeeld aan de urenregistratie app uit gaan geven? En van welke functies wil je gaan genieten? 

Je kunt namelijk ook voor een urenregistratie app in combinatie met andere functies kiezen. In dat geval kun je niet alleen jouw uren registreren via de app, maar kun je ook direct facturen versturen en dus jouw complete boekhouding doen.

Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Dan moet je wel rekening houden met een fors prijskaartje. Voor een dergelijk uitgebreid systeem betaal je namelijk meer dan voor een ‘normale’ urenregistratie app.

Kortom: bij het vergelijken van de urenregistratie apps moet je op meerdere criteria letten. Uiteindelijk spelen met name jouw wensen en voorkeuren hierbij een belangrijke rol: denk dus vooraf echt goed na over het gebruik van de urenregistratie app.

Wat zijn de beste urenregistratie apps?

Heb jij er oren naar om op deze manier jouw uren te gaan registeren? Dan is het dus zaak om een goed vergelijk te gaan maken. Maar, welke urenregistratie apps zijn in de basis nou absoluut aan te raden? Wij hebben de drie beste urenregistratie apps voor jou alvast op een rijtje gezet:

E-Boekhouden.nl: als je de naam van dit systeem ziet, denk je wellicht direct aan een boekhoudprogramma. Nou, dat klopt ook, m
aar het systeem heeft veel meer dan dat te bieden. Dit is namelijk ook een perfect systeem voor het registreren van jouw uren!
Monday.com: wil je graag een zo’n uitgebreid mogelijk systeem gaan gebruiken? Dan is het zeer interessant om voor het systeem van Monday.com te kiezen. Met dit systeem kun je niet alleen jouw uren registreren, maar ook bijvoorbeeld al jouw projecten beheren.
Paymo: ook met Paymo ben je in staat om jouw uren perfect te registreren. Je kunt alle uren aan de betreffende projecten koppelen, waarbij je ook nog prioriteit aan bepaalde projecten kunt gaan geven. Al met al is óók dit een uitgebreide en interessante urenregistratie app!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email