Skip to content

Pedicure software overzicht 2024 | Vergelijk, kies en bespaar

John Visser
Pedicure software

Ben jij van plan om met jouw eigen pedicure zaak te starten? Super leuk! Er is altijd vraag naar pedicure zaken, waarbij je ook nog eens van meerwaarde bent voor mensen. Je laat mensen stralen. Je bent een gezellig aanspreekpunt voor mensen. En je laat mensen genieten van het leven. Voordat het zover is, moet je wel eerst over de juiste pedicure software gaan beschikken.

Voor welke pedicure software je het beste kunt kiezen? Die vraag staat centraal in dit artikel. In dit artikel bespreken we eigenlijk alle softwaresystemen die je in jouw pedicure zaak kunt gaan gebruiken. Door van deze software systemen gebruik te maken, weet je het doen van zaken voor jezelf een stuk makkelijker te maken.

Waarom pedicure software gebruiken

Waarom pedicure software gebruiken?

Is het voor elke pedicuresalon aan te raden om gebruik van speciale pedicure software te maken? Ja, zonder enige twijfel. Het gebruik maken van deze software brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Je bespaart veel tijd en geld. Aangezien het gezegde ‘tijd = geld’ luidt, bespaar je eigenlijk dubbel.
  • Je hebt meer tijd over voor jouw business. Door de software bespaar je veel tijd, waardoor je meer mensen blij kunt maken. dit zie je ook aan jouw verdiensten terug.
  • Je maakt het gemakkelijk voor jezelf. Waarom zelf moeilijk doen als je het jezelf ook makkelijk kunt maken met behulp van pedicure software? 
  • Je groeit sneller. Dankzij pedicure software maak je ook sneller de gewenste groei door. Je werkt efficiënter en beter, terwijl je jouw klanten voortdurend blij weet te maken.

Met andere woorden: ga direct op zoek naar pedicure software! Deze zoektocht hoef je niet geheel zelf in gang te zetten. Nee, wij laten je hieronder kennis maken met de verschillende softwaresystemen.

Boekhoudprogramma

Iets wat elke ondernemer nodig heeft, is een goed boekhoudprogramma. Met een online boekhoudprogramma voor pedicure zorg je voor een sluitende boekhouding. Je kunt makkelijk offertes opmaken, offertes versturen, facturen opmaken en facturen versturen. Het programma zorgt er vervolgens voor dat alle financiële rapportages automatisch bijgewerkt worden. Je hebt geen omkijken (meer) naar het opmaken van bijvoorbeeld de balans of de winst- en verliesrekening!

Tot slot is het doen van de BTW aangifte ook bijzonder makkelijk. In principe hoef je hier niks voor te doen, behalve in te loggen bij de Belastingdienst. Het boekhoudprogramma doet de rest voor je!


Planning software

Hoeveel mensen kun jij op een dag blij maken in jouw pedicuresalon? Als je dit 

voor jezelf hebt bepaald, is het zaak om elke dag zo vol mogelijk in te plannen. Des te beter de planning is, des te meer mensen je blij kunt maken. Door van goede planning software gebruik te maken, heb je weinig omkijken naar het maken van deze planning!

Wat kun je met planning software? Je kunt alle afspraken inplannen, je kunt automatische reminders naar jouw klanten versturen en je kunt makkelijk afspraken aanpassen. Ook zie je direct op welke momenten je nog een gaatje over hebt in jouw agenda! 

Kun je na verloop van tijd een werknemer in dienst nemen? Dan kun je makkelijk een extra agenda aan de planning software toevoegen. Gemak en een optimale planning; dat zijn dé voordelen van planning software.

Voorraadbeheer

Om jouw klanten blij te kunnen maken, heb je verschillende producten nodig. Deze producten moet je inkopen, op voorraad houden en vervolgens gebruiken. Je wilt echter niet ‘nee’ verkopen aan jouw klanten, dus is het zaak dat je jouw inkoopproces optimaliseert.

Met dank aan het voorraadbeheersysteem optimaliseer je het volledige inkoopproces. Je weet precies welke producten je wanneer moet kopen. Is een specifiek product bijna op? Dan geeft het systeem je direct een seintje. Dankzij het voorraadbeheersysteem heb je steeds minder omkijken naar het beheren van jouw voorraad. Ideaal!

Kassasysteem

Nadat je jouw klant blij gemaakt hebt, moet jouw klant uiteraard wel betalen. Om dat mogelijk te maken, is het aan te raden om gebruik te maken van kassasoftware. Met deze software kun je alle betalingen registreren, maar ook direct de betalingen opnemen in jouw boekhouding.

Het advies is om een koppeling tussen jouw boekhoudprogramma en kassasysteem te maken. Dit gaat je onwijs veel gemak opleveren wanneer je kiest voor een kassasysteem voor pedicure! 

CRM

Krijg je meer en meer klanten? En wil je graag de best mogelijke service aan jouw klanten verlenen? Dan kan een CRM systeem ook interessant zijn. Met een dergelijk systeem kun je jouw klanten op de meest ideale manier beheren. Je kunt bijvoorbeeld bijhouden wanneer zij voor het laatst op bezoek zijn geweest en welke producten je normaal gesproken bij/voor hen gebruikt.

Door dit allemaal te registreren, kun je jouw klanten nóg blijer maken. Het vergt een (kleine) investering, maar deze investering verdien je op termijn zeker weer terug!


Urenregistratie

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op urenregistratie software! Waarom? Omdat je met deze software alle gewerkte uren bij kunt houden. Dit geeft je een hoop duidelijkheid, maar zorgt er ook voor dat je mogelijk van aftrekposten gebruik kunt maken. Indien je aan het urencriterium voldoet, krijg je deze aftrekposten. 

Dat resulteert in het betalen van minder belasting én daarmee in een hogere winst!


Direct goed van start

Ga je binnenkort jouw pedicuresalon openen? Zorg dan dat je goed van start gaat. Kijk goed naar bovenstaande softwaresystemen en kies via onze website direct de beste systemen uit. Een goed begin is het halve werk!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email