Skip to content

Wat zijn bedrijfskosten? Automatiseer je kostenoverzicht!

John Visser
bedrijfskosten

Is het mogelijk om een bedrijf te runnen zonder daarvoor bedrijfskosten te maken? Nee, dat is in de basis niet mogelijk. Je hebt namelijk altijd met kosten te maken: kosten voor jouw zakelijke rekening, kosten voor jouw telefoonkosten, voor jouw laptop, kosten voor het contact met jouw klanten en kosten voor verschillende softwaresystemen. Uiteraard heb je ook nog met inkoopkosten, marketingkosten en dergelijke kosten te maken.

Aangezien elk bedrijf met kosten te maken heeft, speelt dit in elk bedrijf ook een belangrijke rol. Dit komt niet alleen doordat de kosten aanwezig zijn, maar ook doordat deze kosten een belangrijke invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Des te lager je de kosten weet te houden, des te beter jouw bedrijfsresultaat is.

Wil jij daarom graag continu overzicht over jouw kosten behouden? Wil jij daarbij ook profiteren van de mogelijkheden om dit overzicht volledig te gaan automatiseren? Dan hebben wij in dit artikel een handige tip voor je: ga gebruik maken van een boekhoudprogramma!

Wat zijn bedrijfskosten precies?

Als bedrijf zijnde moet je noodzakelijke kosten gaan maken. Dit begint al direct bij het registreren van jouw bedrijf; voor het in laten schrijven van jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel betaal je immers een bedrag van 50 euro. Daarnaast heb je ook andere opstartkosten, heb je inkoopkosten, heb je voorraadkosten, heb je marketingkosten en heb je allerlei aanverwante kosten.

Bedrijfskosten zijn dus kosten die je bedrijf maakt. Je kunt simpelweg niet om deze kosten heen, aangezien sommige kosten noodzakelijk zijn en andere kosten simpelweg verplicht zijn.

Wel kan er nog onderscheid gemaakt worden tussen bepaalde kosten. Zo zijn sommige kosten aftrekbaar en kunnen andere kosten juist als uitgaven gezien worden. Dit is een vrij boekhoudkundig technisch verhaal, waarvoor je de hulp van een boekhoudprogramma absoluut kunt gebruiken!

bedrijfskosten

Hoe kun je overzicht over jouw bedrijfskosten houden?

Naarmate jouw bedrijf begint te groeien, krijg je met meer en meer betaalstromen te maken. Dit heeft niet alleen betrekking op de inkomende betaalstromen, maar ook zeker op de uitgaande betaalstromen. Als je het gewenste overzicht over al deze kosten wilt behouden, is het aan te raden om gebruik te maken van een boekhoudprogramma.

Met een boekhoudprogramma kun je alle facturen direct verwerken zodat het gelijk op de balans komt. Dit gaat zowel om de inkomende facturen (de bedrijfskosten dus) als om de facturen die jij naar jouw klanten toestuurt. Deze facturen worden vervolgens door het boekhoudprogramma direct in verschillende rapportages verwerkt, waardoor je altijd het gewenste overzicht over jouw bedrijfskosten kunt houden.

Dankzij een boekhoudprogramma kun je dit proces zelf geheel gaan automatiseren. Hierdoor heb je zelf nooit meer omkijken naar jouw bedrijfskosten, waardoor je nóg meer tijd overhoudt voor jouw core business! 

Wil je meer weten over de functies en voordelen van een boekhoudprogramma? Check dan zeker onze pagina over de beste boekhoudprogramma’s. Hieronder laten we jou graag alvast in het kort kennis maken met enkele interessante boekhoudprogramma’s!

Lees ook: Boekhouden voor beginners

Wat zijn volgens ons de beste boekhoudprogramma’s?

Wil je graag het overzicht over jouw bedrijfskosten behouden? Wil je daarbij zelf ook 0,0 moeite hoeven te doen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor één van de onderstaande boekhoudprogramma’s. Deze boekhoudprogramma’s verwerken direct alle bedrijfskosten, waardoor je 24/7 inzicht in de financiële status van jouw bedrijf hebt. 

e-Boekhouden: dit boekhoudprogramma is bij uitstek geschikt voor de startende ondernemer. Dat blijkt onder meer uit de gratis proefperiode van 15 maanden voor alle starters. Verder biedt dit boekhoudprogramma alle mogelijke functies, is het boekhoudprogramma betaalbaar en werkt het boekhoudprogramma zeer makkelijk!

Ficus.nl: voor alle ZZP’ers kunnen wij het boekhoudprogramma van Fiscus.nl van harte aanraden. Voor dit boekhoudprogramma heb je geen enkele boekhoudkundige kennis nodig, terwijl je moeiteloos voor een sluitende boekhouding kunt zorgen. Ook dit programma is prijstechnisch zeer interessant te noemen.

Exact: wil je graag alle processen met betrekking tot de boekhouding automatiseren? Wil je graag een goede samenwerking met jouw boekhouder of account tot stand gaan brengen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van het boekhoudprogramma van Exact. Dit programma biedt onwijs veel automatiseringsmogelijkheden, is zeer uitgebreid en wordt zelf ook door professionals gebruikt!

Hoe je nou het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming kunt vinden? Dat doe je door de verschillende programma’s met elkaar te vergelijken. Maak gebruik van de gratis proefperiodes, test de programma’s uit en maak op basis van jouw voorkeuren uiteindelijk de juiste keuze!
Mocht je een ZZP’er zijn, dan kan je beter kijken naar ZZP boekhoudprogramma’s.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email