boekhoudprogramma zzp

Boekhoudprogramma ZZP? Vergelijk & test gratis

Maak het als ZZP ondernemer makkelijk met online boekhouden. Vergelijk en test boekhoudprogramma ZZP gratis

boekhoudprogramma voor zzp
 

Als zzp’er wil je ongetwijfeld de meeste tijd aan jouw product of dienst besteden. Je wilt daarbij zo min mogelijk omkijken hebben naar randzaken, zoals bijvoorbeeld de boekhouding. Gelukkig zijn er voor alle zzp’ers tegenwoordig geschikte boekhoudprogramma’s. Programma’s waarmee de boekhouding een stuk makkelijker en efficiënter gedaan kan worden, waardoor je meer en meer tijd overhoudt voor het ondernemerschap. Bovendien ben je er zeker van dat je altijd het juiste financiële overzicht hebt; een boekhoudprogramma werkt immers feilloos.

Maar, wat is nou het beste boekhoudprogramma voor een zzp’er? Op die vraag kan je in onderstaande boekhoud vergelijker het antwoord vinden. Maak gebruik van deze vergelijker, bekijk de verschillende boekhoudprogramma’s en maak direct je keuze. Kan je iets meer toelichting/hulp gebruiken? Onder de vergelijker vind je nog informatieve tekst vanuit onze kant, waarin we onder meer nader inzoomen op meerdere eenvoudige boekhoudprogramma’s.

 

Wat is hét boekhoudprogramma als zzp’er?

Wat kan je uit bovenstaande vergelijker opmaken? Nou, onder meer dat het aanbod écht heel divers is. Je hebt de keus uit allerlei soorten online boekhoudprogramma’s, waarbij alle programma’s op bepaalde vlakken uitblinken. Onderaan de streep kan er echter maar één boekhoudprogramma de allerbeste zijn. Welk programma dat volgens is? Wij hebben uitgebreid onderzoek hiernaar gevoerd en kunnen uiteindelijk het volgende concluderen:

Het aanbod van boekhoudprogramma’s voor zzp’ers is zeer divers. Mocht je op zoek zijn naar het boekhoudprogramma dat het meest geschikt voor zzp’ers is, kan je niet om Moneymonk heen. Dit boekhoudprogramma zie je ook in bovenstaande vergelijker nadrukkelijk naar voren komen en dat is uiteraard niet zonder reden.

Bij het ontwikkelen van dit programma is specifiek de nadruk gelegd op zzp’ers. Het boekhoudprogramma is hierdoor relatief simpel gehouden, aangezien zzp’ers over het algemeen een niet al te ingewikkelde boekhouding hebben. Daarnaast biedt dit boekhoudprogramma ook meerdere voordelen op het gebied van de BTW-aangifte, op het bijhouden van de financiële status en op het gebied van gemak. Als je met Moneymonk als zzp’er zijnde jouw boekhouding bij wilt houden, heb je eigenlijk geen moment te klagen. Het programma werkt snel, heeft een prettige interface, bevat de juiste functies en maakt het ondernemerschap voor jou nóg leuker!

Hoe kies je voor jou als zzp’er het beste boekhoudprogramma?

Voordat je het beste boekhoudprogramma uit kunt gaan zoeken, is het aan te raden om je eigen wensen op een lijstje te zetten. Waar moet een boekhoudprogramma voor jou aan voldoen? Welk bedrag wil/kan je maandelijks aan het boekhoudprogramma uitgeven? Welke functies moet het boekhoudprogramma zeker bevatten? En welke eventuele extra wensen heb je verder nog? Probeer op al deze vragen voor jezelf een compleet antwoord te formuleren.

Op basis van de door jezelf gegeven antwoorden, kan je gericht gaan zoeken naar het beste boekhoudprogramma voor jou. Het is daarbij goed om te weten dat alle zzp’ers andere wensen aan de boekhoudprogramma’s stellen. Een boekhoudprogramma dat aan al jouw wensen voldoet, hoeft hierdoor niet aan de wensen van een ander te voldoen. Mede dit gegeven maakt het vergelijken van de verschillende boekhoudprogramma’s zo belangrijk. Je moet voor jezelf dus eerst op papier zien te krijgen welke wensen je hebt met betrekking tot het nieuwe boekhoudprogramma.

Vervolgens kan je aan de slag gaan met bovenstaande vergelijker. Voor het gebruik maken van bovenstaande vergelijker hebben wij een stappenplan opgesteld. Volg de onderstaande stappen op en vind razendsnel het boekhoudprogramma dat voor jou op het lijf geschreven is:

Heb je het gewenste boekhoudprogramma met behulp van bovenstaande vergelijker gevonden? Dan kan je eigenlijk direct gaan beginnen met het bijhouden van jouw boekhouding. Je hebt hier steeds minder omkijken naar en je kunt meer en meer tijd gaan besteden aan de diensten/producten die je aanbiedt. Ideaal!

Hoeveel verschillende boekhoudprogramma’s zijn er?

Vond je het ook opvallend dat je in bovenstaande vergelijker onwijs veel verschillende boekhoudprogramma’s zag staan? Dat kan kloppen. Het aanbod van boekhoudprogramma’s voor zzp’ers is nogal divers. Hoe dat komt? Nou, in onze ogen komt dat door de populariteit van het ondernemerschap. Meer en meer mensen kiezen ervoor om als ondernemer door het leven te gaan in plaats van in loondienst. Al deze nieuwe zzp’ers hebben een boekhoudprogramma nodig; daar zijn meerdere bedrijven dus slim op ingesprongen.

Als zzp’er in Nederland heb je de keus uit onder meer de volgende boekhoudprogramma’s:

      Exact

      E-boekhouden.nl

      Fiscus.nl

      Moneymonk

      Romslomp.nl

      Unit4

      fENNA

      MUIS

      InformerOnline

      Reeleezee

      SnelStart

      Moneybird

Het aanbod van boekhoudprogramma’s is al met al behoorlijk uitgebreid te noemen. Dat is dan ook direct de belangrijkste reden om bovenstaande boekhoudsoftware vergelijker te gebruiken. Met behulp van deze vergelijker maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om direct het perfecte boekhoudprogramma te vinden. Van bovenstaande lijst is er in onze ogen dus één boekhoudprogramma die er bovenuit steekt; Moneymonk. Over Moneymonk en andere boekhoudprogramma’s vind je aan het einde van dit artikel nog meerdere, korte reviews. Graag willen we eerst bespreken wat nou de belangrijkste voordelen van een boekhoudprogramma voor een zzp’er zijn.

Wat zijn de voordelen van boekhoudprogramma’s voor zzp’ers?

Als zzp’er zijnde heb je ongetwijfeld een druk bestaan. Je wilt nieuwe klanten aantrekken, je wilt jouw huidige klanten tevreden stellen en je hebt te maken met allerlei randzaken. Hoe prettig zou het zijn als je steeds minder tijd aan de randzaken hoeft te besteden? Het is mogelijk met een boekhoudprogramma voor zzp’ers; hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van een boekhoudprogramma voor zzp’ers.

1. Voorkom administratieve fouten

Fouten maken is menselijk. Een fout in de administratie kan echter flinke gevolgen hebben, bijvoorbeeld als hierdoor jouw BTW-aangifte niet klopt. Door gebruik van een boekhoudprogramma te maken, voorkom je simpelweg dat er fouten in jouw administratie sluipen. Je kunt op een makkelijke manier het maken van fouten voorkomen, waardoor je altijd verzekerd bent van het perfecte financiële overzicht. Bovendien weet je zeker dat alle rapportages kloppen.

Daarnaast profiteer je van nog meer voordelen. Je kunt het boekhoudprogramma bijvoorbeeld koppelen aan jouw bank, waardoor je alle transacties direct kunt laten koppelen. Dit is slechts één van de voorbeelden van de digitalisering c.q. automatisering van jouw boekhouding. Je kunt namelijk ook instellen dat automatisch dezelfde facturen aangemaakt worden of dat er maandelijks dezelfde facturen betaald worden. Dat laatste is handig als je elke maand dezelfde factor voor bijvoorbeeld de huur van je bedrijfspand, de factuur voor je zakentelefoon of de factuur voor je verzekering.

Tot slot waarschuwt het boekhoudprogramma ook voor dubbel ingeboekte facturen. Dit is slechts één van de voorbeelden van functies waarmee je het maken, versturen en ontvangen van facturen een stuk makkelijker kunt laten verlopen.

2. Veel meer tijd voor ondernemerschap

Eerder in dit artikel gaven we het al aan; als ondernemer zijnde wil je al jouw tijd aan jouw product/dienst besteden. Je wilt eigenlijk zo min mogelijk tijd aan bijvoorbeeld de boekhouding van jouw bedrijf besteden; dat is mogelijk met het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers. Vanwege het gemak van online boekhouden weet je veel tijd te besparen. Deze bespaarde tijd kan je vervolgens weer aan jouw bedrijf besteden. Moraal van het verhaal; je hebt veel meer tijd om te ondernemen, om succesvol te worden en om (veel) geld te verdienen!

Daarnaast profiteer je van nog meer voordelen. Je kunt het boekhoudprogramma bijvoorbeeld koppelen aan jouw bank, waardoor je alle transacties direct kunt laten koppelen. Dit is slechts één van de voorbeelden van de digitalisering c.q. automatisering van jouw boekhouding. Je kunt namelijk ook instellen dat automatisch dezelfde facturen aangemaakt worden of dat er maandelijks dezelfde facturen betaald worden. Dat laatste is handig als je elke maand dezelfde factor voor bijvoorbeeld de huur van je bedrijfspand, de factuur voor je zakentelefoon of de factuur voor je verzekering.

Tot slot waarschuwt het boekhoudprogramma ook voor dubbel ingeboekte facturen. Dit is slechts één van de voorbeelden van functies waarmee je het maken, versturen en ontvangen van facturen een stuk makkelijker kunt laten verlopen.

3. Krijg inzicht over je financiële status

Als zzp’er heb je maandelijks met de nodige inkomende- en uitgaande geldstromen te maken. Met dank aan een boekhoudprogramma is het mogelijk om dit allemaal automatisch te laten verlopen, waardoor je veel tijd over weet te houden. Dat is echter niet het enige voordeel. Nee, een ander voordeel is terug te vinden in het feit dat je altijd inzicht over je financiële plaatje hebt. Het boekhoudprogramma genereert namelijk automatisch rapporten en balansen, waardoor je altijd een goed inzicht hebt over het financiële plaatje van jouw onderneming. Je kunt daardoor ook makkelijker beslissen om bijvoorbeeld een bepaalde investering wel of niet te doen.

Boekhouden begrippenlijst

Als er onduidelijkheden zijn betrekking tot het boekhouden kan je hier alle begrippen op een rijtje vinden.

Boekhouden reviews

In bovenstaande vergelijker heb je meerdere boekhoudprogramma’s naar voren komen. Zoals we al eerder zeiden, brengt elk boekhoudprogramma specifieke voordelen met zich mee. Dat is ook het geval bij de verschillende boekhoudprogramma’s die we hieronder in het kort bespreken.

Logo e-boekhouden

E-boekhouden.nl review

Voor veel zzp’ers is e-Boekhouding.nl een zeer interessant programma, onder meer omdat dit programma de eerste 15 maanden gratis is. Vervolgens kan je een abonnement afsluiten, waarbij je de keus tussen meerdere abonnementsvormen hebt. Doordat je zelf de keuze hebt, kan je het abonnement compleet naar eigen wens maken. Daarmee zorg je er in principe voor dat je dit boekhoudprogramma compleet naar eigen wens kunt gaan gebruiken. Bijkomende voordelen zijn terug te vinden in de fraaie interface, de makkelijke bediening en de vele koppelingen die je kunt gaan maken.

ficsus.nl

Fiscus.nl review

Ook het boekhoudprogramma Fiscus.nl is behoorlijk populair onder zzp’ers. Bij het ontwikkelen van dit programma heeft de aandacht volledig gelegen op de startende zzp’er. Mede door die focus is dit boekhoudprogramma onwijs nuttig en handig voor alle zzp’ers. Bijkomend voordeel is dat het boekhoudprogramma duidelijke abonnementsvormen hanteert, inclusief een vast bedrag per maand. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan en kunt dit boekhoudprogramma met veel plezier gaan gebruiken. Het volledige programma spreekt eigenlijk voor zich, je kunt gebruik maken van de ingebouwde urenregistratie, je kunt gebruik maken van de ingebouwde rittenregistratie en je geniet van een directe koppeling met de Belastingdienst.

Logo exact

Exact review

Exact is in geheel Nederland één van de meest populaire boekhoudprogramma’s. Dat geldt niet alleen voor zzp’ers, maar ook voor grote bedrijven. Dit boekhoudprogramma biedt namelijk onwijs veel functies aan en zorgt daarmee eigenlijk voor een totaalplaatje. Voor een zzp’er kan het aantal functies wellicht wel iets té uitgebreid zijn. Gelukkig heb je bij Exact de keus uit meerdere pakketten, waardoor je altijd een pakket uit kunt kiezen die aansluit op jouw wensen. Je hebt in ieder geval altijd realtime inzicht over je financiële status, je maakt gebruik van verschillende automatiseringsmogelijkheden en je kunt eerst 30 dagen van een gratis proefperiode genieten.

Logo unit4

Unit4 Bedrijfssoftware review

Een andere geschikte mogelijkheid voor zzp’er is het programma van Unit4 Bedrijfssoftware. Dit grote bedrijf heeft zelf een uitgebreid boekhoudprogramma ontwikkeld, waarmee je van behoorlijk veel voordelen kunt genieten. Unit4 Bedrijfssoftware biedt een gratis proefperiode van 30 dagen aan, heeft een duidelijke interface, herbergt onwijs veel functies en zorgt voor veel gemak. Je hebt bijvoorbeeld nagenoeg geen omkijken meer naar financiële rapportages, naar het doen van de Btw-aangifte en naar het versturen van herinneringen naar aanleiding van verlopen facturen.

Logo Rompslomp

Rompslomp.nl review

De naam van dit boekhoudprogramma is bijzonder treffend. Het doel van dit boekhoudprogramma is namelijk om juist afscheid van de rompslomp te nemen; het doel is om juist het boekhouden zoveel mogelijk te vergemakkelijken. Daarvoor maakt Rompslomp.nl gebruik van het gezegde ‘less is more’. Het programma is zeker niet uitgebreid te noemen, maar bevat wel alle functies waar je als zzp’er behoefte aan kan hebben. Al met al een prima boekhoudprogramma voor zzp’ers.
Logo Moneymonk

Moneymonk review

Eerder in dit artikel hebben wij Moneymonk uitgeroepen tot het meest geschikte boekhoudprogramma voor alle zzp’ers. Daar staan wij dan ook volledig achter; het boekhoudprogramma is onwijs duidelijk, bevat alle gewenste functies, is relatief gunstig geprijsd, maakt het boekhouden voor elke zzp’er een stuk makkelijker en kent meerdere automatische koppelingen, automatiseringsmogelijkheden en handige instellingen die je naar eigen inzicht in kunt stellen. Het is niet voor niets dat dit het meest geschikte boekhoudprogramma voor zzp’ers is!

Veel gestelde vragen

Het is heel begrijpelijk dat niet iedere ondernemer verstand heeft van boekhouden. Als kapper houd jij je het liefst bezig met kapsels en niet met de boekhouding. Juist daarom is het gebruiken van een boekhoudprogramma essentieel. Ook wanneer je helemaal niets van boekhouden begrijpt, krijg je toch een complete boekhouding. Je hoeft zelf niets te berekenen of weten waar iets in de boekhouding geboekt moet worden. Het enigste wat je moet doen is stap voor stap je financiële gegevens invoeren. De verwerking van de gegevens in de boekhouding zal automatisch gebeuren.

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

Lees meer

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.

Lees meer

Wij vergelijken