Skip to content

Klantensysteem software overzicht 2024 | Vergelijk & bespaar

John Visser
klantensysteem

Wil je het perfecte inzicht in jouw klanten krijgen? Wil je bijvoorbeeld zien vanaf welk kanaal een klant op jouw website terecht gekomen is? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een klantensysteem.

Wat een klantensysteem precies is? dat bespreken we graag op deze pagina. Daarnaast bespreken we ook wat je met een klantensysteem kunt, wat het beste klantensysteem is en met welk CRM systeem je uit de voeten kunt.

Wat zijn de beste 5 klantsystemen?

Heb je interesse om van bovengenoemde voordelen te profiteren? Dan is het niet nodig om hier een apart klantensysteem voor aan te schaffen. In de beste Customer Relation Management systemen zit namelijk al een volledig klantensysteem ingebouwd, waardoor je al direct van bovengenoemde functies kunt genieten. Het enige wat je daarvoor nog hoeft te doen, is een geschikt CRM systeem uit te kiezen. Daarbij kunnen wij onder meer de volgende systemen aanraden:

1. Monday.com
2. Teamleader
3. Gripp
4. Exact
5. Pipedrive

monday.com

Monday.com

Monday.com is een populair klantensysteem en een grote speler in de softwaremarkt. Zeer overzichtelijk, prima geprijsd, veel functies en biedt perfect inzicht in jouw klantenbestand. Daarbij kan je binnen monday.com makkelijk uitbreiden met urenregistratie software, projectmanagement software en nog meer pakketten. 

teamleader

Teamleader

Met dit CRM systeem weet je jouw klanten altijd van de beste aanbiedingen te voorzien. Ook kun je overzicht houden in alle lopende zaken met jouw (potentiële) klanten. Teamleader staat bekend dat je met deze software makkelijk kan samenwerken.

Gripp

Gripp

Met het CRM systeem van Gripp hou je altijd de ‘grip’ over de situatie en zo dus ook klantenbestand. Je verkrijgt het gewenste inzicht, je kunt van tal van handige functies gebruik maken en je geniet van een scherp tarief. Grip is koppelbaar met offerte software, urenregistratie software, planning software en nog meer pakketten.

exact

Exact

Exact is net zoals monday.com een grote speler in de CRM markt. Met het systeem van Exact heb je altijd perfect inzicht én overzicht van je klantenbestand. Ook dit systeem is uitgebreid, biedt veel handige functies en maakt het ondernemen voor jou een heel stuk makkelijker. Exact is ideaal als je grote plannen hebt, dat komt door mede door dat je het met allerlei soorten software kan koppelen zoals ERP software.

pipedrive

Pipedrive

Pipedrive is één van de weinige bedrijven die zich volledig focussen op CRM. Dit CRM cloud systeem is met name geschikt voor het inzichtelijk houden van lopende lead aanvragen. Ook kun je alle klantinformatie overzichtelijk beheren en kun je jouw potentiële klanten van de best mogelijke aanbiedingen voorzien. Pipedrive is erg populair in het buitenland.

Wat is een klantensysteem?

Een klantensysteem is een systeem waarmee je meer inzicht in jouw klanten krijgt. Je krijgt niet alleen inzicht in jouw klanten, maar je kunt ook allerlei klantactiviteiten beheren. Tevens kun je sneller deals sluiten, kun je snel offertes sturen naar jouw klanten en kun je – onderaan de streep – de best mogelijke service aan jouw klanten bieden. Daarmee weet je de continuïteit van jouw onderneming alleen maar verder te waarborgen!

wat kan je met een klantensysteem

Wat kan je met een klantensysteem?

Een absoluut voordeel is dat je met een klantensysteem vele kanten op kunt. Onder meer de volgende functies zijn ingebouwd in een klantensysteem:

• Direct contactpersonen vinden via een KVK koppeling
• Het gewenste inzicht in jouw klantenbestand krijgen
• Al jouw klantactiviteiten beheren
• Snel offertes aanmaken en versturen
• Snel/Sneller deals sluiten met jouw klanten
• De best mogelijke service aan jouw klanten verlenen
• Alle mogelijke klantinformatie moeiteloos vastleggen
• Het gedrag van jouw klanten monitoren
• Het in gang zetten van persoonlijke acties
• Een CRM strategie implementeren

Al met al is een klantensysteem dus een uitgebreid én veelbelovend systeem. Een klantsystemen kan veel CRM oplossingen bieden. Een systeem waarmee je de volgende digitale stappen met jouw onderneming kunt gaan zetten. Juist vanwege deze voordelen is een klantensysteem voor onwijs veel bedrijven tegenwoordig onmisbaar.

Mocht je uiteindelijk gaan opschalen met je bedrijf, dan is het wellicht handig om een CRM manager aan te schaffen.

Daarnaast, als je wilt weten hoe een CRM systeem in de praktijk gebruikt wordt. Neem dan een kijkje in de keuken in het volgende artikel: CRM in de praktijk.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email