Skip to content

Top 10 CRM systemen & software van 2024 | Vergelijk & bespaar

John Visser
Top 10 CRM systemen

In de hedendaagse maatschappij is een CRM systeem voor elk onmisbaar. Dankzij het CRM systeem ben je in staat om snel te schakelen, ben je in staat om de juiste service te bieden en ben je in staat om het gewenste overzicht te behouden. Waarom dit tegenwoordig zo belangrijk is?

Dat komt onder meer doordat de consument hedendaags onwijs kritisch is. Voor elke consument is immers nagenoeg alle informatie vrij op het internet te vinden. Bovendien zijn veel consumenten geneigd om direct een negatieve ervaring met de klantenservice van een bedrijf op het internet te delen.


 

Met het oog op de klantenbinding, de klanttevredenheid en het succes van jouw onderneming is een CRM dus onmisbaar. Maar, wat is dan het beste CRM systeem van 2024? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan en hebben een top 10 samen weten te stellen. In onderstaande lijst zie je alvast de 10 CRM systemen waar wij voor gekozen hebben, waarna je per CRM systeem ook een korte toelichting vindt. Om het artikel af te sluiten, geven we jou ook nog een handige tip waarmee je direct het beste CRM systeem voor jouw onderneming kunt vinden!

De beste CRM systemen

Het selecteren van het juiste CRM systeem is een cruciale stap voor elk bedrijf dat streeft naar efficiënte klantrelaties en zakelijke groei. Hieronder presenteren we met trots de drie beste CRM systemen & software van dit moment, die uitblinken in hun vermogen om bedrijven te helpen bij het beheren van klantgegevens, het optimaliseren van verkoopprocessen en het leveren van een uitstekende klantenservice:


 

Bovenstaande CRM systemen bieden de ruggengraat voor succesvolle klantrelaties en bedrijfsgroei. Of je nu een kleine startup, een middelgroot bedrijf of een gevestigde onderneming bent, deze systemen kunnen je helpen bij het stroomlijnen van processen en het bieden van uitmuntende klantervaringen.

De top 10 CRM systemen

Naast de beste CRM software, hebben we ook een top 10 samengesteld.

monday.com

Monday

Eén van de meest uitgebreide CRM systemen is zonder twijfel Monday. Dit online CRM systeem biedt je onwijs veel mogelijkheden, waardoor je altijd het optimale overzicht over jouw onderneming weet te behouden. In principe is Monday véél meer dan alleen een ‘Content Management Relationship systeem’. Het is namelijk ook een systeem waarmee je de marketing op touw kunt zetten en waarmee je de sales van jouw onderneming van een extra dimensie kunt voorzien.

Door de jaren heen is Monday uitgegroeid tot één van de populairste en meest gebruikte CRM systemen. Voor onwijs veel bedrijven én digitale ondernemers biedt dit systeem de gewenste oplossingen. Daarnaast is prijstechnisch dit systeem ook niet overdreven prijzig/duur te noemen, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding onderaan de streep dik in orde is. Dat geldt eveneens voor de gratis proefperiode die standaard aangeboden wordt. Tijdens deze proefperiode kan je alvast kennis maken met dit indrukwekkende en veelbelovende CRM systeem!

Belangrijkste voordelen van Monday:

–      Onwijs uitgebreid

–      Interessante gratis proefperiode

–      Overzichtelijk dashboard van waaruit je alle activiteiten kunt ondernemen en taken uit kunt voeren

Freshsales

Freshsales

Als we het over een uitgebreid CRM systeem hebben, spreken we ook zeker over Freshsales. Dit CRM systeem kent onwijs veel functionaliteiten en heeft een volledig Nederlandse website. Dit spreekt ons erg aan, aangezien je bij bijvoorbeeld Monday alleen informatie in het Engels kunt vinden. Het raadplegen van informatie op de Nederlandstalige website van Freshsales verloopt dus probleemloos.

Met dank aan het CRM systeem van Freshsales zijn al jouw werknemers in staat om in één omgeving te werken. Daarbij is het ook opvallend dat dit systeem zowel e-mailcontact als telefonisch contact ingebouwd heeft zitten. Zo kan je vanuit dit CRM systeem rechtstreeks jouw klanten bellen, waardoor elke telefoontje ook als ‘log’ geregistreerd wordt. Al met al is dit ook een prima systeem voor het beheren van alle klantgegevens en klantinformatie.

Daar willen we ook graag nog aan toevoegen dat behoorlijk veel – grote – bedrijven gebruik maken van Freshsales. Dat is duidelijk terug te lezen op de website van dit CRM systeem. Daarnaast kan je ook direct – via onze website – gebruik maken van de gratis proefperiode. Tijdens deze periode van 21 dagen kan je gratis gebruik maken van dit systeem, zonder enige verplichtingen. Ideaal!

Belangrijkste voordelen van Freshsales:

–      E-mail en telefoon ingebouwd

–      Veel handige functies + volledig Nederlandstalige website

–      Interessante gratis proefperiode

Gripp

Gripp

Ben je al enige tijd op zoek naar een geschikt CRM systeem? Dan is de kans groot dat je het systeem Gripp wel eens tegengekomen bent. Door de jaren heen is dit CRM systeem behoorlijk populair geworden, waardoor dit systeem óók in dit artikel en in onze vergelijker opgenomen is. Als je gebruik van onze vergelijker maakt, is de kans groot dat je uiteindelijk bij dit CRM systeem uit gaat komen.

De ervaring leert ons namelijk dat dit CRM systeem dé oplossing biedt voor veel verschillende soorten bedrijven. Dit komt onder meer door de veelzijdigheid van dit systeem. Om die veelzijdigheid aan te duiden, worden de volgende termen gebruikt: CRM, Sales, Projecten & Uren, Facturatie, Rapportage en Integraties. Deze termen laten eigenlijk direct zien dat Gripp onwijs uitgebreid is. Tegelijkertijd laten deze termen ook zien dat Gripp dus véél meer dan een CRM systeem is.

Dankzij dit systeem ben je in ieder geval in staat om al jouw relaties op de gewenste manier te bewaren en te beheren. Je hebt daarvoor de beschikking over een overzichtelijk dashboard, je registreert makkelijk al het klantcontact en iedereen binnen jouw onderneming heeft toegang tot dezelfde informatie. Bovendien geeft Gripp continue inzicht in de lopende zaken binnen jouw onderneming, waardoor je altijd het overzicht weet te behouden.

Belangrijkste voordelen van Gripp:

–      Overzichtelijk dashboard

–      Gripp bevat onwijs veel functies

–      Prima klantenservice c.q. helpdesk

teamleader

Teamleader

In de wereld van CRM systemen is óók Teamleader uitgegroeid tot één van de pioniers. Dit systeem biedt jou alles wat je nodig hebt op het gebied van klantenbeheer, projectmanagement en facturatie. Het staat hierdoor voor ons als een paal boven water dat Teamleader véél meer is dan enkel een CRM systeem.

Door de jaren heen hebben behoorlijk veel bedrijven gekozen voor Teamleader. Dat is ook duidelijk terug te zien op de website van dit CRM systeem. Op de website staat namelijk vermeld dat al 11.000 MKB-bedrijven in ons land gekozen hebben voor Teamleader. Daaruit blijkt ook direct dat dit CRM systeem zich puur op MKB-bedrijven richt en dus niet op de super grote bedrijven.

Heb je een MKB-bedrijf? Ben je op zoek naar een geschikt CRM systeem met interessante functies? Dan is Teamleader mogelijk één van de beste opties voor jou. Dit CRM systeem kan op veel positieve beoordelingen rekenen, heeft een gunstige prijsstelling en biedt ook nog een gratis proefperiode aan. Wat wens je nog meer?

Belangrijkste voordelen van Teamleader:

–      Overzichtelijk dashboard

–      Klantenbeheer, facturatie en projectmanagement onder één dak

–      Prima prijsstelling én klantenservice

AFAS Software

AFAS Software

In ons land maken verschillende software ontwikkelaars de dienst uit. Eén van die bedrijven is zonder twijfel AFAS Software. Dit bedrijf werd in 1996 opgericht en heeft sindsdien een indrukwekkende groei door weten te maken. Dit is aan verschillende softwaresystemen te danken, maar absoluut aan het CRM systeem van dit bedrijf.

Het CRM systeem AFAS Software is onwijs uitgebreid en biedt jou de juiste handvatten voor het optimaliseren van interne processen. Zo geeft AFAS Software op haar eigen website aan dat je geniet van de volgende functies c.q. voordelen: Relatiebeheer, Integratie met je eigen administratie, Verkoop & Forecasting, Marketing & Klantenservice.

Dankzij het CRM systeem van AFAS Software weet je jouw gehele interne onderneming dus te optimaliseren. Je weet perfect jouw klanten van de juiste service te voorzien en ook op het gebied van sales en marketing weet je de juiste stappen te zetten. Absoluut een zeer interessant CRM systeem!

Belangrijkste voordelen van AFAS Software:

–      Onwijs uitgebreid CRM systeem

–      Overzichtelijk dashboard inclusief het bouwen van een eigen (klant)portaal

–      De keus uit verschillende pakketten

Perfect CRM

Perfect CRM

Is Perfect CRM het perfecte CRM systeem? Nou, het komt wel in de buurt. Dit CRM systeem maakt momenteel 5200 klanten én 18500 gebruikers blij. Het systeem is namelijk onwijs uitgebreid te noemen, het systeem bevat alle benodigde functies en Perfect CRM is ook nog voordelig geprijsd.

Mocht je interesse in Perfect CRM hebben, kan je het beste gebruik maken van de 14 dagen gratis proefperiode. Tijdens deze proefperiode maak je met veel plezier gebruik van alle functies, waardoor je al direct een duidelijk beeld van alle mogelijkheden krijgt.

Ook op het gebied van prijsstelling is Perfect CRM zeer interessant te noemen. Dit heeft niet alleen betrekking op de voordelige prijs, maar ook op het gebied van pakketten die aangeboden wordt. Perfect CRM is qua dienstverlening zeer transparant en dat geldt eigenlijk ook voor het CRM systeem. Dit CRM systeem spreekt namelijk direct tot de verbeelding, heeft een overzichtelijk dashboard en laat jou genieten van allerlei mogelijkheden. Mocht je jouw onderneming willen laten groeien, is dat goed mogelijk met behulp van het Perfect CRM systeem!

Belangrijkste voordelen van Perfect CRM:

–      Zeer interessant geprijsd + 14 dagen gratis proefperiode

–      Overzichtelijk dashboard

–      Onwijs veel functies ingebouwd

exact

Exact

Ook het CRM systeem van Exact mag op deze pagina uiteraard niet ontbreken. Dit bedrijf is niet alleen bekend geworden vanwege de boekhoudprogramma’s, maar ook vanwege het prima functionerende CRM systeem. Dit systeem stelt jou in staat om optimale klantrelaties op te bouwen.

Met dank aan het overzichtelijke dashboard heb je continu inzicht over jouw gehele onderneming. Alle klantgegevens, klantinformatie en klantcontacten zijn op één plek overzichtelijk terug te vinden. Alle medewerkers van jouw onderneming hebben beschikking over dezelfde informatie en kunnen daardoor de perfecte service richting de klanten voorzien.

Ondertussen biedt het CRM systeem van Exact ook nog mogelijkheden op het gebied van sales en marketing. Het is namelijk mogelijk om bijvoorbeeld de acquisitiekosten binnen jouw onderneming te verlagen, dankzij dit uitermate interessante CRM systeem. Klinkt dit vooralsnog bij jou als muziek in de oren? Dan kan je via de website direct een gratis proefperiode in de vorm van een demo aanvragen. Je probeert het systeem dan volledig gratis uit, waardoor je direct een duidelijk beeld van alle (on)mogelijkheden krijgt!

Hoe is deze top 10 tot stand gekomen?

Je vraagt je misschien af hoe we deze lijst van de beste CRM systemen hebben samengesteld. Hier is een kijkje achter de schermen van ons proces en de criteria die we hebben gebruikt om tot deze aanbevelingen te komen.

 1. Grondig Onderzoek:
  We zijn diep ingedoken in de huidige CRM systemen op de markt. Ons team heeft functies, mogelijkheden, klantbeoordelingen en reputaties van elk systeem onderzocht.
 2. Functies en Flexibiliteit:
  We hebben gekeken naar wat elk CRM systeem te bieden heeft en hoe goed het past bij verschillende soorten bedrijven. Een systeem met veelzijdige functies die aan uiteenlopende behoeften voldoen, scoorde goed.
 3. Gebruikerservaring en Klanttevredenheid:
  We hebben serieus gekeken naar wat klanten zeggen. Hun ervaringen geven waardevol inzicht in de bruikbaarheid en effectiviteit van een CRM systeem in de echte wereld.
 4. Innovatie en Toekomstgerichtheid:
  We hebben geëvalueerd of de systemen bij de tijd blijven. Een systeem dat zich aanpast aan nieuwe technologieën en trends is waardevol voor de toekomstige groei van je bedrijf.
 5. Prijs en Waarde:
  Natuurlijk is de prijs belangrijk. We hebben gekeken of de kosten in verhouding staan tot wat je ervoor krijgt. Ook hebben we gekeken naar proefperiodes of garanties.

Door deze criteria af te wegen, hebben we de top 10 beste CRM systemen & software van 2023 samengesteld. We hopen dat dit je zal helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor het CRM systeem dat het beste past bij de doelen van jouw bedrijf.

Hoe weet je welk CRM systeem het beste voor mij is?

Welk van bovengenoemde CRM systemen spreekt jou op papier het meeste aan? Als je op zoek naar een nieuw CRM systeem voor jouw onderneming bent, is het van cruciaal belang om een goed vergelijk te gaan maken. Juist daar komen de proefperiodes én onze vergelijker prima voor van pas. Met dank aan onze vergelijker is het namelijk mogelijk om de verschillende CRM systemen met elkaar te vergelijken.

Gebruik de vergelijker, vergelijk op basis van bedrijfsvorm, functies & test gratis. Dankzij onze vergelijker heb je razendsnel in beeld welke CRM systemen voor jou geschikt zijn. Vervolgens kan je via onze website gebruik maken van de gratis proefperiode van de interessante CRM systemen, waarna je direct de knoop door kunt hakken. Met dank aan onze vergelijker – in combinatie met de gratis proefperiode – kan een ieder uiteindelijk de beste keuze gaan maken.

Door voor het juiste CRM systeem te kiezen, zet je direct de volgende stappen met jouw onderneming. Een perfect functionerend CRM systeem vormt namelijk de basis voor een succesvolle onderneming én de groei van jouw bedrijf.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email