Debiteurenbeheer software vergelijken
Maak het als ondernemer makkelijk met debiteurenbeheer software. Vergelijk alle software en test gratis.
Wat is een debiteurenbeheer software programma?
Elk bedrijf heeft te maken met openstaande facturen. Facturen die je naar de klant hebt verstuurd, maar die nog niet betaald zijn. Het is uiteraard wenselijk dat deze facturen zo kort mogelijk uitstaan, aangezien je niet (onnodig) lang op de betalingen wenst te wachten. Ondertussen is het van belang dat je alle betalingen op de juiste manier weet te verwerken én dat je inzicht hebt in alle betalingen die nog gedaan moeten worden. Het gaat daarbij met name om de facturen die je zelf verstuurd hebt.
Om dit allemaal inzichtelijk te maken én te houden, is het gebruik maken van een debiteurenbeheer software programma aan te raden. Met debiteurenbeheer software zie je direct welke betalingen nog open staan, hoe lang deze al open staan en van welke betalingen de betalingstermijn reeds verstreken is. Dankzij een debiteurenbeheer software programma kan je ook automatisch herinneringen versturen en – indien noodzakelijk – ook een incassoprocedure starten. Uiteraard is het niet wenselijk dat het tot die situatie moet leiden, maar die situatie mag zeker niet uitgesloten worden.
Al met al ben je met debiteurenbeheer software programma in staat om alle uitstaande facturen te monitoren. Je hoeft daar zelf geen actie voor te ondernemen, aangezien je dit programma direct kunt koppelen aan de boekhouding. Indien er een betaling binnenkomt, zijn beide programma’s direct in staat om de betaling te koppelen aan de juiste openstaande factuur.
Wat is debiteurenbeheer precies?
Als je op het internet naar de definitie van debiteurenbeheer gaat zoeken, vind je verschillende definities. Wij hebben daarom onze eigen definitie opgesteld: “Debiteurenbeheer is het volledige beheer van alles wat met openstaande facturen te maken heeft; het doel hiervan is dat alle klanten (tijdig) alle openstaande facturen betalen”.
Geen enkel bedrijf kan overleven indien er geen geld binnenkomt. Hoe kan er geld binnenkomen? Juist, dat is pas mogelijk nadat je een factuur verstuurd hebt. Helaas is het niet zo dat je na het versturen van deze factuur nergens meer omkijken naar hebt. Nee, helaas nemen niet alle bedrijven het even serieus met de betalingstermijnen, terwijl sommige bedrijven ook in financieel weer zitten. Door dergelijke situaties worden lang niet alle facturen op tijd betaald; met debiteurenbeheer kan je dit coördineren, in de gaten houden en ervoor zorgen dat de facturen alsnog betaald gaan worden.
Met debiteurenbeheer zorg je er al met al voor dat uiteindelijk alle openstaande facturen betaald worden. Daarmee zorg je ervoor dat er geld binnenkomt in het laatje en daarmee zorg je voor de continuïteit van jouw onderneming.
Hoe kies je een debiteurenbeheer software programma die voldoet aan jouw wensen?
Wil je graag dat alle openstaande facturen zo snel mogelijk betaald worden? Dan is het aan te raden om met een debiteurenbeheer software programma aan de slag te gaan. Maar, hoe vind je nou het beste programma voor jouw onderneming? Daarvoor verwijzen wij je graag naar bovenstaande vergelijker in combinatie met onderstaand stappenplan:
- 1. Filter je bedrijfsvorm (ZZP/MKB/Vereniging etc), branche en functies uit.
- 2. Maak een top 3 op basis van functies, bedrag en reviews
- 3. Vergelijk en kies welk programma voldoet aan jouw wensen en bedrag.
- 4. Klik op "Ga naar website" om vervolgens het programma gratis uit te proberen.
- 5. Probeer de debiteurenbeheer software uit en bekijk of het je bevalt.
- 6. Bevalt de software niet, dan kan je altijd hier opnieuw vergelijken.
Maak gebruik van bovenstaand stappenplan en vind direct het programma dat aansluit op jouw wensen én op jouw onderneming.
Zijn er gratis debiteurenbeheer software programma?
Er bestaan zeker debiteurenbeheer software programma’s die volledig kosteloos zijn. Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze programma’s niet al te uitgebreid zijn en dat deze programma’s jou wellicht dus ook niet optimaal helpen.
Mede daarom is het advies om eerst gebruik te maken van de gratis proefperiode. Veel programma’s bieden een dergelijke periode aan, waarbij je bijvoorbeeld 14 of 30 dagen gratis het programma uit kunt testen. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van alle (on)mogelijkheden en kan je voor jezelf dus het juiste vergelijk gaan maken. Vervolgens ben je ongetwijfeld bereid om voor het gekozen programma een (klein) bedrag te gaan betalen.
Wat kan je met debiteurenbeheer software?
Door voor een debiteurenbeheer software programma te kiezen, geniet je van meerdere voordelen. Deze voordelen worden mogelijk gemaakt door onderstaande functies:
- Opstellen van facturen
- Verzenden van herinneringen
- Interne processen stroomlijnen
Echter kan je filteren op waar aan je boekhoudprogramma aan moet voldoen. Zo weet je welk boekhoudprogramma bij jou past.
Opstellen van facturen
Voordat het geld in het laatje kan komen, moet je uiteraard wel een factuur versturen. Je kunt deze factuur snel en makkelijk opstellen + verzenden met dank aan een debiteurenbeheer software programma.
Verzenden van herinneringen
Heb je het openstaande bedrag niet binnen de gestelde betalingstermijn binnengekregen? Dan verstuurt de software automatisch een herinnering. Afhankelijk van de instellingen waar jij voor kiest, kan je de software zelfs automatisch vorderingen laten versturen.
Interne processen stroomlijnen
Met dank aan de software ben je ook in staat om interne processen te stroomlijnen. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het binnenhalen van openstaande facturen, waardoor je een beter bedrijfsresultaat kunt gaan boeken.
De voordelen van een debiteurenbeheer software programma
Met een debiteurenbeheer software programma geniet je van meerdere voordelen; dat staat als een paal boven water. De belangrijkste voordelen van dergelijke software hebben we in onderstaand rijtje opgesomd:
Meer tijd voor je core business
Ondernemer word je niet zomaar. Nee, je wordt een ondernemer omdat je ergens passie voor hebt. De tijd die je dagelijks aan jouw onderneming kunt besteden, wil je dan ook het liefst aan jouw core business besteden. Door gebruik te maken van een debiteurenbeheer software programma heb je geen omkijken meer naar openstaande facturen en het versturen van herinneringen en dergelijke.
Snellere betalingen
Onderzoek wijst tevens uit dat je door een debiteurenbeheer software programma snellere betalingen voor elkaar weet te krijgen. De ontvanger van de factuur merkt immers direct dat je de zaakjes goed op orde hebt; daardoor zijn sommige bedrijven geneigd om eerder de factuur te voldoen.
Compleet overzicht van de financiële status
Voor elke ondernemer is het van belang dat hij/zij continue zicht op de financiële status heeft. Door gebruik te maken van een debiteurenbeheer software programma heb je continue zicht op de bedragen die nog open staan. Die post kan je vervolgens meenemen in jouw algehele analyse en de verschillende rapportages over de huidige stand van zaken van jouw onderneming.
Bewaarplicht boekhouding & financiële administratie
Als particulier of ondernemer ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van je financiële administratie. Maar hoe lang moet je eigenlijk al die bonnetjes, facturen en
Rentabiliteit – wat is dat?
Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal
Beste factuur programma van 2024 | Hoe kies je voor jouw bedrijf?
Facturatie is een essentieel onderdeel van elk bedrijf, groot of klein. Het is niet alleen de manier waarop je betaald krijgt voor je producten of
De 10 Beste Boekhoudpakketten van 2024
Een effectief boekhoudpakket is essentieel voor het succes van elk bedrijf. In zijn er tal van boekhoudsoftware-opties op de markt, elk met hun eigen sterke
Wat is een verkoopfactuur?
Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.
Wanneer is een geconsolideerde jaarrekening nodig of verplicht?
Een geconsolideerde jaarrekening is een financieel overzicht dat wordt opgesteld door een moedermaatschappij om de financiële prestaties en positie van de moedermaatschappij en haar dochterondernemingen