Skip to content

Factuurprogramma voor Mac overzicht 2024 | Vergelijk gratis

John Visser
factuurprogramma mac

Ben je de trotse bezitter van een iMac, Macbook of en een iPhone? Dan weet je ongetwijfeld al dat je niet alle Windows software ook op deze Apple laptop/pc/telefoon kunt gebruiken. Een Apple device maakt immers gebruik van haar eigen besturingssysteem, terwijl de meeste pc’s en laptops gebruik maken van Windows. Veel softwaresystemen zijn dan ook specifiek voor Windows ontwikkeld, aangezien die afzetmarkt een stuk groter is.

Ben je echter een grote liefhebber van het besturingssysteem van Apple? Dan is het goed om te weten dat je op zoek moet gaan naar speciale software. Dat is bijvoorbeeld het geval als je op zoek bent naar het beste factuurprogramma voor een Macbook of iMac. Veel factuurprogramma’s die voor een Windows pc/laptop ontwikkeld zijn, kun je niet gebruiken op een Apple device. Gelukkig zijn er ook meerdere bedrijven die zich richten op het aanbieden van een factuurprogramma voor een Macbook of iMac.

Tussen welke factuurprogramma’s kun je kiezen?

Tussen welke factuurprogramma’s kun je kiezen?
Wil jij als ondernemer jouw boekhouding op een gemakkelijke manier doen? Dan is het aan te raden om hiervoor gebruik te gaan maken van speciale software. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld een compleet boekhoudprogramma of voor een factuurprogramma. Je kunt kiezen uit de volgende factuurprogramma’s:

e-boekhouden.nl (tip)
Ficsus
Exact
• Kleinsteen
Rompslomp
Moneybird

Met een factuurprogramma ben je in staat om digitale facturen te maken, te bewerken en te verzenden. Ook kun je met de meeste factuurprogramma’s offertes opstellen, waardoor je eigenlijk meerdere vliegen in één klap vangt. Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Dan is het aan te raden om direct op zoek te gaan naar het beste factuurprogramma voor een Mac.

Maar, tussen welke factuurprogramma’s kun je dan kiezen? Wij raden je aan om in dit geval te kiezen voor een online factuurprogramma. Een dergelijk factuurprogramma hoef je niet op jouw pc of laptop te installeren, waardoor dit programma op alle devices te gebruiken is. Het grootste voordeel van zo’n factuur programma is het feit dat je binnen 3 seconde een factuur kan maken.

Hoe je dan wel toegang tot het factuurprogramma kunt krijgen? Dat doe je simpelweg door in jouw browser (Safari waarschijnlijk) naar de website van het factuurprogramma te gaan. Nadat je daar met jouw gegevens ingelogd hebt, kun je direct met jouw facturatie aan de slag gaan. Ideaal!

Moraal van het verhaal: kies altijd voor een online facturatieprogramma. Aangezien een dergelijk programma zich in de Cloud bevindt, hoef je geen rekening te houden met de beperkingen van het besturingssystemen van jouw Mac.

ynchronisatie met jouw iPhone en/of iPad

Bijkomend voordeel: synchronisatie met jouw iPhone en/of iPad

Ben je nou echt een fan van de producten van Apple? Dan is de kans aanwezig dat je ook gekozen hebt voor een smartphone en/of tablet van dit merk. Als dat het geval is, is een online factuurprogramma ook de beste keuze voor jou. 

Dit factuurprogramma kun je dan ook via jouw smartphone of tablet gebruiken. Je kunt dus onderweg, bijvoorbeeld in de trein, ook facturen maken en direct sturen naar jouw klanten. Wil je graag van dit gemak genieten? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een factuurprogramma met een iOS app. Met een dergelijke app kun je namelijk met nóg meer plezier gebruik maken van het factuurprogramma.

Hoe kun je het beste factuurprogramma voor jouw Mac vinden?

Het mag duidelijk zijn: als eigenaar van een Mac kun je het beste kiezen voor een online factuurprogramma. Het ‘lastige’ is echter dat je uit onwijs veel online programma’s kunt kiezen, waardoor het zeer belangrijk is om een goed vergelijk te maken.

Hoe kun je nou het beste vergelijk maken tussen de verschillende factuurprogramma’s voor een Mac? Je kunt hiervoor het beste gebruik maken van onze vergelijker; in onze vergelijker vind je namelijk alle online factuurprogramma’s. 

Dankzij de filters aan de linkerkant kun je bovendien direct jouw voorkeuren doorgeven. Wil je bijvoorbeeld per sé gebruik kunnen maken van een mobiele app? Dan is het aan te raden om aan de linkerkant het kopje ‘Mobiele app beschikbaar’ aan te vinken.

Vervolgens is het zaak om een goed vergelijk te gaan maken. Bij het maken van dit vergelijk kun je op tal van criteria gaan letten:

  • Functies: welke functies biedt het online factuurprogramma allemaal aan? Is het met het programma ook mogelijk om jouw complete boekhouding te doen en/of om offertes op te sturen? Probeer voor jezelf te bepalen aan welke functies je (mogelijk) behoefte hebt.
  • Aantal medewerkers: is jouw bedrijf flink aan het groeien? Dan hebben mogelijk meerdere van jouw medewerkers toegang nodig tot het online factuurprogramma. Let hier ook goed op, mocht dit daadwerkelijk het geval zijn.
  • Koppelingen: is het ook mogelijk om het factuurprogramma te koppelen aan andere systemen? Als je gebruik van meerdere online systemen maakt, is dit mogelijk zeer wenselijk. 
  • Mobiele app: wil je graag ook op jouw iPad of iPhone gebruik van het factuurprogramma kunnen maken? Let dan goed op of het factuurprogramma een mobiele app beschikbaar heeft.
  • Prijs: hoeveel geld wil/kun je uitgeven aan het online factuurprogramma? Ook dit is een belangrijke vraag waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Let hierbij goed op de aanschafkosten en de abonnementskosten; bij sommige online factuurprogramma’s betaal je overigens alleen maar abonnementskosten.
  • Gratis proefperiode: zit je tussen meerdere online factuurprogramma’s te twijfelen? Dan is het interessant om gebruik te maken van de gratis proefperiode; dankzij deze proefperiode kun je het systeem van A tot Z gaan testen. Juist daardoor weet je een duidelijk beeld te krijgen van alle mogelijke factuurprogramma’s!

Al met al zijn er dus meerdere criteria waar je goed op moet gaan letten. Als je op al deze criteria goed weet te letten, kun je via onze website gelukkig relatief makkelijk het beste online factuurprogramma voor jouw Macbook of iMac vinden. 

Mogen wij je als afsluiter nog van één tip voorzien? Maak echt van de filters aan de linkerkant van onze vergelijker gebruik. Dankzij deze filters kun je snel het beste factuurprogramma voor jouw onderneming vinden, waardoor je nog sneller van de voordelen kunt gaan genieten. Het is hoe dan ook aan te raden om voor een Mac altijd te kiezen voor een online factuurprogramma!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email