Skip to content

De 5 beste gratis factuurprogramma’s van 2024

John Visser
Gratis factuurprogramma

Wil je graag groeien, groeien en nog eens groeien met jouw onderneming? Dan is het cruciaal om van de juiste programma’s gebruik te gaan maken. Iets wat je hierbij zéker nodig hebt, is een goed factuurprogramma. Als je geen geld aan een dergelijk programma uit wilt geven, kun je gelukkig ook nog voor een gratis factuurprogramma kiezen. In dit artikel laten wij je kennis maken met de 5 beste gratis factuurprogramma’s van [yea].

Is het aan te raden om voor een gratis factuurprogramma te kiezen? Als je geld wilt besparen, is dit zeker een aanrader. Je geniet van de mogelijkheden van een dergelijk programma, terwijl je hier geen geld aan uit hoeft te geven. Ideaal. Neem het artikel daarom op je gemakje door en ga direct op zoek naar het beste gratis factuurprogramma van dit moment!

Gratis factuurprogramma’s

Hieronder vind je de beste 5 gratis facturatieprogramma, daarnaast zijn er nog vele facturatieprogramma’s beschikbaar in ons uitgebreider overzicht.

 

Tips bij het uitkiezen van een gratis factuurprogramma

Heb je jouw pijlen gericht op een gratis factuurprogramma? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten ‘gratis’ bestaan in dit verhaal. Je kunt kiezen voor een factuurprogramma waar je helemaal niks voor hoeft te betalen, maar je kunt ook kiezen voor een gratis proefperiode. Met dank aan een gratis proefperiode probeer je het programma bijvoorbeeld 30 dagen gratis uit, waarna je direct de keuze voor jezelf kunt maken. Op dát moment kun je alsnog een betaald abonnement afsluiten.

Wat voor jou verstandiger is? Dat hangt echt van jouw eigen voorkeuren af. Wij kunnen je eigenlijk alleen maar handige tips geven voor het uitkiezen van een gratis factuurprogramma:

  • Tip 1: let goed op de ondersteuning. Als je van een boekhoudprogramma gebruik gaat maken, is de kans groot dat je na verloop van tijd vragen krijgt. Áls je vragen hebt, is het wenselijk dat je op een goede klantenservice/support/helpdesk kunt rekenen.
  • Tip 2: bepaal goed wat je nodig hebt. Van welke functies wil je precies gebruik gaan maken? Aan de hand van jouw wensen kun je al een schifting in het aanbod van gratis factuurprogramma’s maken.
  • Tip 3: kijk goed naar online beoordelingen. Als je voor één van de populaire gratis boekhoudprogramma’s kiest, kun je online veel beoordelingen vinden. Ga op zoek naar deze beoordelingen en krijg daarmee een duidelijk beeld van de (on)tevredenheid van andere gebruikers.
  • Tip 4: kijk goed naar het algehele plaatje. Bij een gratis factuurprogramma gaat het niet alleen om het feit dat dit programma gratis is. Nee, je moet ook heel scherp zijn op alle functies, alle voorwaarden en de eventuele extra’s. Met andere woorden: wij raden je aan om heel goed naar het totaalplaatje te kijken.

Is het makkelijk om een goed gratis boekhoudprogramma uit te kiezen? Nee, het is zeker niet makkelijk te noemen. Je hebt niet alleen de keus uit veel soorten programma’s, maar het aanbod is ook nog vrij divers. Mede daarom hebben wij besloten dat wij je een handje gaan helpen! Hieronder kun je direct kennis maken met de vijf beste gratis factuurprogramma’s van dit moment.

5 beste gratis factuurprogramma’s

Dit zijn de 5 beste gratis factuurprogramma’s van 2024:

Ben je op zoek naar écht het beste gratis factuurprogramma van 2024? Kies dan voor één van deze gratis factuurprogramma’s:

  1. e-Boekhouden.nl
  2. Fiscus
  3. Exact
  4. Rompslomp
  5. Teamleader

Voor welk programma je nou het beste kunt kiezen? Dat is iets wat je alleen voor jezelf kunt bepalen. Om je hier een handje bij te helpen, bespreken wij hieronder de vijf beste gratis factuurprogramma’s van dit moment. Daarbij kijken we kritisch naar alle mogelijkheden, functies én naar de manier waarop dit programma gratis is. Want; zijn de factuurprogramma’s nou écht gratis? Of kun je bijvoorbeeld van een lange gratis proefperiode genieten? Je leest het hieronder.

e-boekhouden

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden én factureren. Dat is precies hetgeen je met e-Boekhouden.nl kunt doen. Dit programma is bijzonder gebruiksvriendelijk, heeft al meer dan 80.000 ondernemers gebruik gemaakt en is volledig erkend door de Belastingdienst. Dit betekent dat je niet alleen facturen kunt versturen, maar ook direct jouw BTW aangifte kunt doen. Met dit gratis factuurprogramma ga je écht van veel voordelen genieten.

Ben je een startende ondernemer? Dan zit je bij e-Boekhouden.nl al helemaal goed. Voor startende ondernemers is dit boekhoudprogramma de eerste 15 maanden volledig gratis. Als je al langer ondernemer bent, kun je bij e-Boekhouden.nl echter ook nog een gratis proefperiode voor 14 dagen afsluiten. Nadat je die proefperiode doorgelopen hebt, kun je kiezen uit één van de betaalbare pakketten. Eigenlijk kunnen we stellen dat e-Boekhouden.nl een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding aanbiedt.

ficsus.nl

2. Fiscus

Wil jij geen omkijken naar jouw facturatie en boekhouding hebben? Ben je als een zzp’er actief en wil je daarom ook graag een passend factuurprogramma hebben? Als je op beide vragen ‘ja’ geantwoord hebt, kun je het beste voor het programma van Fiscus kiezen. Dit factuurprogramma is niet alleen gratis, maar biedt ook nog veel mogelijkheden.

Zo hoef je geen boekhoudkennis te hebben, is de klantenservice van 07.00 tot 23.00 uur bereikbaar én kun je een directe koppeling met de Belastingdienst maken. Het doen van de BTW aangifte is hierdoor ook een eitje met dank aan het programma van Fiscus.

Klinkt ideaal toch? Je kunt nu direct een proefaccount aanmaken, waarmee je 35 dagen lang gratis van dit programma gebruik kunt maken. Nadien kun je voor een betaald abonnement kiezen, waarvoor je bij Fiscus ook niet al te veel hoeft te betalen.

exact

3. Exact

Wil jij het direct volledig aan gaan pakken? Wil je niet alleen kunnen factureren, maar ook de facturatie aan tal van andere systemen koppelen? Dan ben je hiervoor bij Exact aan het juiste adres. Deze software aanbieder biedt niet alleen het gratis factuurprogramma aan, maar biedt daarbij ook direct vele mogelijkheden aan. Ideaal.

Bij Exact kun je sowieso uitgaan van een perfecte service en kwaliteit. Het factuurprogramma doet alles wat je wilt, is gebruiksvriendelijk en zorgt voor een forse tijdsbesparing. Mocht er onverhoopt iets niet duidelijk zijn, doe je een beroep op de klantenservice van Exact.

Bij Exact kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. Dit is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Nadien kun je voor jezelf bepalen of je gebruik gaat maken van dit (betaalde) factuurprogramma.

Rompslomp

4. Rompslomp

Ben je als zzp’er actief? Dan is het al snel interessant om te kiezen voor het factuurprogramma van Rompslomp. Dit factuurprogramma werkt makkelijk, is overzichtelijk en brengt een hoop plezier met zich mee. Puur doordat je zelf niet meer al te veel tijd en moeite aan jouw boekhouding hoeft te besteden.

Ook de support, de mogelijkheden en de prijzen zijn prima. Zo kun je bijvoorbeeld geheel vrijblijvend gebruik maken van een gratis proefaccount. Als alles aan dit programma jou bevalt, kun je direct kiezen voor één van de betaalde pakketten. Reeds 100.000 ondernemers zijn je op dit gebied al voorgegaan. We kunnen dus gerust stellen dat Rompslomp bijzonder populair is! 

teamleader

5. Teamleader

Deze lijst met beste gratis factuurprogramma’s sluiten we af met het programma van Teamleader. Met dit programma kun je niet alleen facturen sturen, maar je kunt ook bijvoorbeeld met CRM aan de slag gaan. Het systeem van Teamleader is onwijs uitgebreid, waardoor je echt alle kanten met dit systeem op kunt.

Daarbij is het ook nog interessant dat je van een gratis proefperiode gebruik kunt maken. Deze proefperiode duurt 14 dagen, is volledig gratis én brengt geen verplichtingen met zich mee. Bovendien kun je tijdens deze periode niet alleen het factuurprogramma van Teamleader uitproberen, maar ook alle andere onderdelen van dit uitgebreide programma. Als je het direct goed wilt doen, is dit gratis factuurprogramma van Teamleader zeker interessant te noemen.

Gratis facturen maken

Gratis facturen maken is de perfecte oplossing voor ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudige en kosteneffectieve manier om hun facturatie en boekhouding op orde te houden. Er zijn veel gratis programma’s op de markt beschikbaar, die je kan gebruiken om professionele facturen te maken en jouw financiële gegevens bij te houden.

Deze programma’s bieden een eenvoudige en intuïtieve interface, die je kan gebruiken om facturen snel en eenvoudig te maken. Je kan jouw bedrijfslogo en gegevens opnemen, producten en diensten toevoegen, kortingen en belastingen berekenen en facturen naar je klanten sturen via e-mail of printen voor verzending.

Sommige van deze gratis factuurprogramma’s bieden ook handige functies, zoals het bijhouden van je inkomsten en uitgaven, het genereren van rapporten en het integreren met jouw bankrekeningen en betalingssystemen.

Hoe factuur maken in 3 seconde?

Zo, voor welk van bovengenoemde factuurprogramma’s ga jij kiezen? Wij raden je aan om een goede vergelijking te maken én om gebruik van de gratis proefperiode te maken. Heb je uiteindelijk de keuze voor jezelf gemaakt? Dan kun je zo min mogelijk tijd aan jouw boekhouding en facturatie gaan besteden.
Het maken van een factuur duurt bijvoorbeeld maar 3 seconden. Hoe je exact zo snel een factuur kunt maken, vind je in ons artikel ‘Factuur maken in 3 seconde – Hoe doe je dat? Geheel gratis’!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email